Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Softstart controller 40A 12V ventilaatorile?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Softstart controller 40A 12V ventilaatorile?

No ega see softstart, antud eesmärgil, ei pea ju sujuv olema. 3-4 võimsuse astmest võiks juba täitsa piisata. Takistid ventuka ette järjest, releed takisteid lühistama, erinevalt valitud ajaparameetriga RC ahelad releesid juhtima ja valmis.
    Pole isegi pooljuhte vaja, mikrokontrollerist rääkimata. Nohjah, releede mähiste peal võiks ju dioodid olla...
    viimati muutis kasutaja mikumaku; 22 m 2016, 14:04. Põhjus: Täht

Comment

Esmalt postitatud anryo poolt Vaata postitust
      Eks neil spets auto "electric fan controllereid" on paljudel tootjatel, kuid kõik on nö "autonoomsed" oma temp andurite jms. mida mul vaja pole ja mille eest maksta nagu ka ei tahaks, sest nende hinnad on sinna $150...$200 kanti.
      Sellele hiina moodulile temp anduri külge pookimine ja ette antud temperatuuri hoidmine pöörete reguleerimisega pole kindlasti kallim kui moodul ise.

Comment

Pakub et sisaldab
        2 x Analog Comparators
        2 x 10-bit PWM
        2 x Capture-Compare-PWM (CCP)
        4 x Configurable Logic Cell (CLC)
        8 x 10-bit Analog-to-Digital Converter (ADC) with voltage reference
        Complementary Waveform Generator (CWG):
        Zero Cross Detection (ZCD)
        CRC: 16-bit with DMA
        Math Accelerator
        Timers:
        2 x 24-bit Signal Measurement Timer (SMT)
        3 x Hardware Limit Timer (HLT)
        jne

Siia annaks seada nii temperatuuri kui käivituse.
        Väljundis võivad olla ka releedega takistid.
        Hind ka pole kõige hullem.

Aga seal on veel mõned võimalikud kivid olemas.
        (Toide 1,8 kuni 5,5 V seega sobib ka vahendama 3 ja 5 volti.)

Comment

Kui on juba 2 akut, siis võiks ju nende + vahele dioodi panna (ventilaatorite poole anoodiga). Laadimine ka ventilaatorite poolt. Teist akut laetakse küll 0,7V väiksema pingega, kuid seda saab kasutada tundliku elektroonika toiteks. Või elektroonika jaoks lisada veel 3. väiksema mahutavusega aku

Comment

Kas sellist asja lihtsalt drosseliga teha ei anna?
            MINULE EI MEELDI KUI MÕNINGAD ISIKUD MINU POSTITUSI MUUDAVAD,
            KUI POSTITUS EI SOBI SIIS PALUKS SEE KUSTUTADA !

Comment

Asi läheb hirmus elektrooniliseks, komponendivalikus on sellised elemendid nagu NTC Inrush Current Limiter ka olemas - kui just see sisse -välja plõksimine väga tihe ei ole. Aga muidu on valik 0,0..oomistest ja üle 100 A voolu kannatavatest NTC-dest olemas, mille stardiaeg seal 100 s kandis on. Googlest tuli esimesena GE toodangust CL-seeria dataleht ette, kust võiks juba midagi katsetada.

Comment

See kõik eelnev on korralik Hiina keel minu jaoks juba. Kas ma saaks sellega ise tegemisega hakkama? Jah, kindlasti. Kas ma tahaks seda teha? Ei, kindlasti mitte...
                Temperatuuri mul vaja seada ei ole - ainult sofstart (võib olla tõesti vabalt ka astmeline) ja mingi ~30sek delay.
                Kui keegi on nõus tegema ja väikese kopika tahab teenida, siis olen avatud pakkumistele. Vastasel juhul tellin mingi asja Ebayst ära ja vaatame, kuidas see töötab ja kui vaja siis modime.

Edit. See "Inrush Current Limiter" tundub ka sama asja ära ajavat - mingit konkreetset linki ehk, mis seda 40A kannatab?
                viimati muutis kasutaja anryo; 24 m 2016, 11:47.

Comment

Kiire otsing andis näiteks Farnellist Amethermi MS35 1R040, külmalt takistus 1oom ehk vool kogu ahelas lülitusel alla 14A, kuumenedes väheneb talistus 0,01oomini ehk lõpuks pingekadu termistoril 40A koormuse puhul 0,4V. Ühendad selle musta kettakese ventilaatoriga järjestikku ja peaks soft start olema kindlustatud. Vool on muidugi suur, võib-olla kõlbab MS35 0R550 paremini. Väiksemate vooludega on positiivne kogemus olemas, lampvõimu toitetrafo ei vilguta enam sisselülitusel tulesid.
                  Aga katsetamise koht, teoreetiliselt peaks toimima.

Comment

Kaua see "kuumenemine" aega võiks võtta umbes ja kaua ta peale seda "jahtub", et uuesti valmis olla? Ma usun, et mulle sobiks isegi ka alla 40A, sest see on selline natuke puusalt tulistatud number, kuna ta mul põletas 30A kaitsme läbi ükskord. Nüüd 40A pole seda juhtunud. Töörežiimil ta kindlasti nii palju ei võta aga kuna mul ei ole täpne ventika mudel peas, siis ei saa kontrollida kui palju täpselt. Arvan, et pool sellest vast.
                    Aga iseenesest mulle tundub küll, et sellega saan oma mure lahendatud. Mida aga tähendab "Body Temperature at 100% Max Current: 215C"? Et ta on kogu aeg 215C mul kapoti all?
                    viimati muutis kasutaja anryo; 24 m 2016, 14:50.

Comment

Seda peaks nüüd täpsemalt karakteristikute pealt uurima, mis temperatuuri see siis väiksema voolu puhul hoiab. Aga see 215C on siis pideva 50A voolu puhul termistori sisetemperatuur, 20A puhul on hajuv võimsus kordades väiksem ja temperatuur samuti, minu meelest oli see 0,01oomi 60C juures ja see tähendab umbes 4-5W võimsust, mis pole üldse kriitiline. Aga kui sa tead ventilaatori tarbitavat voolu, saab need kraadid mingi täpsusega leida. Kui kiiresti ta jahtub, sõltub ümbritsevast temperatuurist, tuleb sobiv jahedam koht vaadata. Kuumenemise kiirus sõltub jälle läbivast voolust. Aga kuna sul on vaja lahti saada just sellest esimesest vooluimpulsist, kui vent seisab ja talle pinge peale lastakse, siis selleks peaks juba mõnest sekundist piisama.

Comment

Mina teeks asja 2 releega, üks relee lülitab toite sisse läbi takisti ja teine otse.
                        Esimene relee lülitub koheselt sisse ja teine lülitub läbi taimeri.

Takistiks paneks sellise kollase poltidega kere külge kinnitatava ja kaabliühendused ka mutritega.

Elektroonikat (eriti hiina vuffel mooduleid) tasub paigaldada minimaalselt sest auto juures on vibratsioon jms probleemid.

Comment

После двух дней езды сгорел моторчик основного вентилятора. Благо есть еще один такой (моторчики от спаренных вентиляторов уаз патриот). А не дал перегрется двигателю второй вентилятор стоящий спереди…
                          Ilmselt provotseerib audiofiilia aja jooksul retrofiilse modernofoobia arengut.

Comment

Ventikas on selline: http://derale.com/products/electric-...ler-6an-detail
                            CFM high/low: 2100/1500
                            Amp draw high/low: 22/16.2

Mul on praegu ta "low" seades ja seega võtab 16A voolu, mitte 40A, nagu alguses kirjas aga mine tea, ehk suvel on vaja "high" kasutada....
                            Seega, millise limiteri ma võtma peaks? MS32-2R025 või SL32-2R023? Või siis võtta praegu SL22-2R515, SL22-2R018 või MS35-10018?
                            Kui oluline on vastamine reaalsele voolule üldse?
                            viimati muutis kasutaja anryo; 28 m 2016, 20:24.

Comment

MS32-2R025
                              on ilmselt sobiv, andmete järgi jääb stardil vool alla 8A ja töötamisel on jääkpinge limiteril umbes volt, mis on ka talutav. Proovi ära, nagu paljude asjadega on siin arutledes raske parimat tulemust välja mõelda-pole täpselt paigas tarbitav vool, kapotialune temperatuur jne.

Comment

Tänan. Tellisin ära ja annan tagasisidet, kui kohal ja kuidas töötab.

Comment

Working...
                                X