Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

4 välklampi eraldi vilkuma

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

4 välklampi eraldi vilkuma

Mure siis selles et on olemas 4 fotoka sisu ja tahaks teha sellist värki et paneks igasse toa nurka ühe ja oleks vaja nad kuidagi erineval ajal vigutama saada mitte niiet nagu strobo vaid et kord vilgatab üks ja siis teine aga mitte ühel ajal võib ka ringi ratast käia koguaeg leitsin ka klaase ja plastiku juppe et mõnele ette panna siis saaks veits hiam kui iga üks eri värvi vilgatab seepärast ei tahagi et ühel ajal vilguks on kellegil migit skeemi juppi pakkuda mis lülitaks neid ükshaaval .....

Veits segane jutt vist jäi aga loodan et keegi mu mõttest aru saab kui ei siis vastan hia meelega küsimustele........

Tore oleks näha, kui see valmis on!
    Skeemiga ma aidata ei saa, kuid paar näpunäidet...
    1. Vaheta välgutitel kondensaatorid väiksema mahtuvusega asjade vastu. 1...10 mikrF/300V. Selgub proovimise teel. Täie võimsusega välku ära looda, sest pingemuundur ei suuda kondekat kiirelt laadida ja kui suudakski, oleks lambi eluiga väga lühike.
    2. Otsi kontaktid, mida fotokas lülitab pildistamisel.
    Edasi peaksid tulema 4 pisikest releed, mis neid kontakte lülivad ja siis juhtplokk releede juhtimiseks.....ja siinkohal annaks sõna targematele meestele.

Comment

Aga ehk oskab keegi soovitada releed või õelda tevalo tellimiskood vaatasin küll neid seal aga ei saanud mina aru milline sobiks kõige paremini....

Comment

tundub täitsa lahe asi oleks ka sellest huvitatud neid fotoka sisusid saaksin isakäest võtta tal neid ühekordseid aparaate küllalt ja teeks ka omale sellise asja kui keegi ikka võiks seda releed soovitada aga peaks ju saama mingi kivi peale ehitada ka et lülitab neid ükshaaval või järjest.Minu idee on selline et midagi nihukest ehitada et seal on ju tavaliselt üks nupp kust laeb kondet ja kui konde täis siis hakkab see vilkuma et oleks mõni selline skeem kuhu annab see vilkuv lamp tõrts voolu ja siis lülitab?? nii olek ju kuidagi võimalik ma kahjuks nii tark ei ole et ise oskaks nihukest asja ise ilma kellegi abita välja mõelda........

Martin kui oled selle valmis saanud siis paned ehk siia ka kirja kuidas tegid usun et on veel kedagi kes seda teha tahaks....

Comment

Odavaim relee, mille Tevalo releede nimistust leidsin, maksab 25 raha, kood 730-047.
          Parameetrite poolest võiks sobida. Põhimõteliselt võiks kõrgepingeline trnss ka kõlvata.
          - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
          - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Releede asemel saaks kasutada näiteks herkoneid. Aeglane mootor (ülekandega) pööraks ketast, mille küljes pisike magnet ja tee siis lülitaks kordamööda herkoneid (magnetväljale tundlikke lüliteid e. ingl.k "magnetic reed switch"). Kui kasutada stepper mootorit, saaks lampe lülitada ka erinevas järjekorras, kuid elektroonika pool siis keerulisem. Võimalik, et niisugune lülitusviis tuleks odavam, kui releedega. Transid (ka kõrgepingelised) kuuldavasti ei kõlba, sest lülitusel tekivad mingid kõrgepingeimpulsid, mida transid ei salli.

Comment

kas need releed mitte ää ei põle kunagi kasutasin siis kui väike olin viimati releed ehitasin mingi asja kokku ja töötas mõni tund siis aga mõtles relee et sulab ära ja ma kardan et sellega võib sama juhtuda...aga vaatan ja uurin seda mootori värki
              :P

Comment

Relee ei tohiks ära põleda, kui kasutad neid välgu juhtimise ahelas. Releede lülitamiseks kasuta aga mingit jooksvate tulede skeemi.
                Näiteks see
                Head susserdamist !

Comment

Originally posted by sebastian@Apr 29 2004, 18:23
                  Transid (ka kõrgepingelised) kuuldavasti ei kõlba, sest lülitusel tekivad mingid kõrgepingeimpulsid, mida transid ei salli.
                  Kindlasti tekivad. Nende vastu aitab transiga paraleelselt lülitatud diood. Releede puhul peaks tegelikult samuti toimima. Vähese induktvsusega mähise korral pole lugu agajah, tavaliselt on ka reledel diood peal.
                  - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
                  - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

väike küsimus vahepeale ple just see aga noh loodame et vastate kuidagi...

küsimus siis selline et kust neid välk lampe saab koos skeemiga... ma saan aru küll et fotikatest aga noh need ju kallid et kas need "ühekordsed" et kust neid saada ja kui palju maxavad need turistide elukad... ja kas neis on yldse... mul on 1 ja seal ple kyll nagu midagi sees peale läätsede... :P

Comment

Ühekordse kasutusega fotokaid võiks küsida fototeenustega tegelevatest firmadest Fuji, Kodak jne. Turist (näiteks) viib oma apastraadi sinna, film võetakse välja, ilmutatakse, tehakse pildid, aga fotokas ise on siis kasutu ja ilmselt läheb prügikasti...või mõne laborandi pojale stroboskoobi ehitamiseks...
                      Aga küsida võib ikka kuniks digifoto pole nii laialdaselt kasutusel, et filme enam ei kasutata.

Comment

releesid saad ka mujalt näit otsi siit http://remont.mine.nu/ladu/ kirjuta otsingusse relee ja ongi ok
                        neid lamppe peaks olema võimalik ka otse ühendada vooluvõrkku kui jah siis nendejaoks pole vaja mingit eraldi trahvot ja on vaja proovida mitme sekundi pärast välklamp ennast täis laeb et uuesti välgatada tavaliselt 2-3 sek on see nii et kui 4-l igaüks sekundis korra peaks piisama laadumiseks herkoniga saab lülitama panna küll ja peaks vastu pidama ka selleks on vaja mootorit mingit ümarat jublakat magnetit ja skeemi mootori kiiruse juhtimiseks!

Comment

Mina sain lihtsamalt asja lülitama...
                          võtsin ühe mootori ta muidu nõudis 12V aga mina andsin talle 4,5 panin otsa ühe väikse ketta kus jookseb kumm asjad võtsin auto maki seest ja see kumm ajab ringi ühte suuremat ketast seal ketta küljes on pleki riba...
                          Kui see ketas ringi käib siis ümber on klemmid nii nahu fotoka sees on kaks klemmi mis kokku pannes annavad ühendust nat on nii lähestikku et kui see pleki riba sealt mõõdub siis riivad korra seda ühte klemmi osa ja lüllab need kokku...
                          Mudu pole asjal hullu aga mootori pöördeid peab natuke ikka maha võtma kudagi aga küll ma sellega ka ikka hakkama saan
                          annan teada kui olen asja korralikult liikuma saanud... :P

Comment

Originally posted by sebastian@Apr 29 2004, 16:23
                            Releede asemel saaks kasutada näiteks herkoneid. Aeglane mootor (ülekandega) pööraks ketast, mille küljes pisike magnet ja tee siis lülitaks kordamööda herkoneid (magnetväljale tundlikke lüliteid e. ingl.k "magnetic reed switch"). Kui kasutada stepper mootorit, saaks lampe lülitada ka erinevas järjekorras, kuid elektroonika pool siis keerulisem. Võimalik, et niisugune lülitusviis tuleks odavam, kui releedega. Transid (ka kõrgepingelised) kuuldavasti ei kõlba, sest lülitusel tekivad mingid kõrgepingeimpulsid, mida transid ei salli.
                            mul on 3 aeglaselt pöörlevat mootorit,220vac 4w , äkki saad nendega midagi teha.
                            -Artificial_Intelligent-

Comment

[QUOTE]mul on 3 aeglaselt pöörlevat mootorit,220vac 4w , äkki saad nendega midagi teha.

Aga reser mis mõõtu need mootorid on ja kui palju nende eest tahad...

Ma ei viitsi nende ülekannetega eriti ja seda kiirust taga ajama hakata nagu martin siin tegi ..

Comment

Working...
                              X