Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Mикрон 10ру-201с

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Mикрон 10ру-201с

Esmalt postitatud pirnissimus poolt Vaata postitust
    Kas oskad öelda,mis vahe on 10ru-101s vs 10ru-201s -või ainult lõpptransistorites-mul on sees kt854 ja kt855 ?
    Kasutaja rainadov lubas mulle ull bloki ümberhäälestuseks teavet-kui selle kätte saan siis asun tegutsema ja kindlasti teen teatavaks ka tulemused !Suur tänu foorumlastele,kes skeemide otsimisel mind aitasid !
    ; Saatsin Sulle personaalsõnumi, kus on arvatavalt piisavalt infot, kuidas ULL-i ümberhäälestada. Kas mul see õnnestus kõige paremini, ei oska öelda. Teist taolist pilli pole ette juhtunud! Infot võid jagada kõigile soovijatele! Ma pole kade!
    Edu tegutsemisel! RA
    viimati muutis kasutaja rainadov; 05 m 2018, 20:58. Põhjus: täht

Comment

Esmalt postitatud pirnissimus poolt Vaata postitust
      Kas oskad öelda,mis vahe on 10ru-101s vs 10ru-201s -või ainult lõpptransistorites-mul on sees kt854 ja kt855 ?
      Mikroni number muutus seoses uute standarditega – ilmselt uuel 1. klassil oli rohkem võimsust nõutud kui vanal ja seepärast läks 2. klassi (201C).
      Võimendi lõputransistorid vahetati küll uuemate ja lineaarsemate vastu, kuid toitepinge jäi samaks. Oleksid võinud ka skeemis olevad K157UD2 mõne kaasaegsema ja kiirema OP vastu vahetada. Aga nagu ikka – varustuse probleemid.

OT. Veidi naljakas on lätlastele ja eestlastele detailide tsentraalne jaotus:
      ühes korpuses olev diffpaar sattus meile pnp tüüpi (Estonia UM-010) ja lõunanaabritele npn tüüpi (Radiotehnika U-7111)

Comment

Alustuseks siis poolidel ferriitsüdamikud M4 vaja liikuma saada.Kraapisin südamiku ääreni ulatuva paakunud vaha välja aga südamikku liikuma ei saa-äärtes olev vaha hoiab tugevalt kinni.Kõvasti keerates võib aga südamiku ots murduda ja siis sealt enam kätte teda ei saa.Siit küsimus tarkadele-millega saaks lahustada seda kuivanud vaha-õli igatahes ei anna positiivset tulemust.

Comment

Ma olen tavaliselt vaha välja urgitsenud, siis keeranud südamiku põhja ja siis üle keeranud M4 (mõnel uuemal M3) keermepuuriga, mille ots on maha käiatud, et sügavamale saaks keerata. Pärast seda olen kätte saanud. Kui mõni meistrimees on südamiku plastosa ära rikkunud, siis olen plastosa välja puurinud, nõelaga puhastanud ja vajadusel altpoolt ferriidi välja lükanud. Vahel tuleb selleks trükkplaati peenike auk puurida. Siis ferriidile (või mõnel poolil on ka valgevask südamik) uue plastosa pannud. Üldiselt tuleks eelistada ferriite, saab parema hüveteguri ja tundlikkuse. Heterodüün on iseasi.
          viimati muutis kasutaja Scott; 07 m 2018, 03:27. Põhjus: eelnevat postitust ei pea tsiteerima

Comment

Silma järgi vaadates ongi nad juba põhjani keeratud-ühel poolil läkski see õõnes pragu kuhu kruvikeeraja pistetakse katki, kuigi tarvitasin väikest jõudu, see keere paistab, et hoiab tugevalt kinni, asi ju pea 30 a vana ja vaha kuivanud ja ferriit pudedavõitu. Ei oskagi kuidagi läheneda.
            viimati muutis kasutaja Scott; 07 m 2018, 03:29. Põhjus: ei pea kõike täielikult tsiteerima

Comment

Väljapuurimist ja plastotsa vahetust juba mainisin. Mõne väga probleemse pooli olen tinapumbaga maha võtnud ja pistnud ca 50C..60C kuuma vette - siis hakkab vaha sulama. Kruvikeeraja peab väga hästi sobima.

Comment

Mingil Estonial lõppes asi sellega, et kuna ma ei saanudki poolisüdamikku lahti siis peale keerdude õigeksajamist hakkasin skeemis hoopis konde väärtusega mängima. Tulemuse saavutasin. Aga väga pikk protsess oli.

Comment

Ühel tundmatul pillil sai pool maha joodetud ja südamik nii öelda, plaadipoole välja keeratud. Et häälestada, õnnestus ka trükiplaati auk puurida, millest sai plastikust häälestuspulga läbipista. See paar keerdu, mis seal on saab ka õhku kerida uue traadiga (nagu hiinlased juba ammu teevad), kui poolialust isegi pole, saab vana või uue südamiku sisse panna jooksma pesukummide kummist "niitidel", pärastpoole fikseerida ... küünlavahaga, mitte kuumliimi plastikuga! Võimalusi on palju!

Comment

Esmalt postitatud dumb_user poolt Vaata postitust
                    Mingil Estonial lõppes asi sellega, et kuna ma ei saanudki poolisüdamikku lahti siis peale keerdude õigeksajamist hakkasin skeemis hoopis konde väärtusega mängima. Tulemuse saavutasin. Aga väga pikk protsess oli.
                    Tulebki mõlematega mängida, et saada hea tundlikkus. Olen vaadanud ka tööstuslikke C ja E tähisega ULL plokke - seal on samuti muudetud nii poolide keerde kui mahtuvusi. Mõni aeg tagasi häälestasin ringi 10 plokki, kõigil toimisin samuti. Häälestuseks tegin lihtsa generaatori MAX2606-ga, kalibreerisin autoraadio digiskaalaga, lisaks väikeste mahtuvuste mõõtja digitestrile ja vaatasin ploki 10,7MHz väljundit ossiga. Paar plokki olid ringitegijad juba ära rikkunud ja ferriitsüdamikud välja võtnud. Tulemuseks oli 3X kehvem tundlikkus. Vajadusel saab neile muidugi uued poolid valmistada, ehkki ka kehvema tundlikkuse korral tulid soome jaamad hästi. Stereo puhul on muidugi hea tundlikkus ja väikesed mürad olulised. Võib kasutada ka väiksemate müradega transistore, saab veelgi paremaks - nagu ma veendusin.

Comment

Kunagi räägiti vastavas õppeaines kattetegurist ja kokkujooksust.
                      73/66=1,1
                      108/88=1,22
                      Ehk siis 100MHz alas peab varikapi mahtuvuse muutus mõjuma rohkem.
                      Selleks on ikkagi hea võnkeringi induktiivsust vähendada.
                      Ja raadiosagedusvõimendi astmete võimendus/häälestus peab jooksma koos heterodüüni sageduse muutusega, et oleks ühtlane ja max tundlikus kogu sagedusalas.
                      Kuna heterodüün jookseb vahesageduse võrra erineval sagedusel siis on varikapiga järjestiku kondekas, millega saab kokkujooksu häälestada.
                      Kas sellest tarkapanemisest nüüd kellelgi kasu oli

Comment

Tänapäeval pole isegi vaeva vaja näha geneka koostamisega - asja ajab ära ka auto sigaretisüütajasse käiv MP3/audio to FM vidin. Miskid vanemad olid vist üksikute fikseeritud sagedustega aga praegusaegsetel on imho kogu laineala (88-108) ulatuses häälestatav. Samas au ja kiitus kes viitsivad siiski miskit kokku ehitada selmet valmis vidinaid kasutada ...

Comment

On mõnele kindlasti ka teooriast abi, kui viitsib aru saada! Hea on kui kokkujooks saad paika vähemalt 3 punktis skaalal. Aga kuna kohalikke jaamu on vähe ja kaugvastuvõtuga selline lihtne pill ei tule toime, siis pole eriti kriitiline. Hea antenn on, aga alati tähtis! Kõik on omavahel seoses! Minule antenniks kõlbas ka paras traadijupp! Kõik ümbruskonna ULL ringhäälingu saatjad olid kuuldavad. Sellest pillst ma rohkem ei tahtnudki! Kaugvastuvõtuks on juba vaja profipilli, mitte mingit poolseebikarpi! Enamus "sangasid" pole sedagi!
                          viimati muutis kasutaja rainadov; 07 m 2018, 15:52. Põhjus: lisa

Comment

Esmalt postitatud Arvi poolt Vaata postitust
                            Tänapäeval pole isegi vaeva vaja näha geneka koostamisega - asja ajab ära ka auto sigaretisüütajasse käiv MP3/audio to FM vidin. Miskid vanemad olid vist üksikute fikseeritud sagedustega aga praegusaegsetel on imho kogu laineala (88-108) ulatuses häälestatav. Samas au ja kiitus kes viitsivad siiski miskit kokku ehitada selmet valmis vidinaid kasutada ...
                            Kas see mitte sama kiviga pole tehtud? Trükkplaati käsitsi tehes oli sama tunne, kui sääske kohitsedes

viimati muutis kasutaja Svago; 07 m 2018, 17:36.

Comment

Esmalt postitatud Svago poolt Vaata postitust
                              Väljapuurimist ja plastotsa vahetust juba mainisin. Mõne väga probleemse pooli olen tinapumbaga maha võtnud ja
                              pistnud ca 50C..60C kuuma vette
                              - siis hakkab vaha sulama. Kruvikeeraja peab väga hästi sobima.
                              saingi selle meetodiga nad kätte.Tundub ,et ferriidid nad küll ei ole-kas mitte karbonüül,samasugune pehme nagu vanades lampraadiotes.Kas nad ka 108 MHZ peal töötavad see selgub ,kui plokk ümber ehitatud.

Comment

Esmalt postitatud rainadov poolt Vaata postitust
                                On mõnele kindlasti ka teooriast abi, kui viitsib aru saada!
                                Hea on kui kokkujooks saad paika vähemalt 3 punktis skaalal. .......
                                Kokkujooksu kohta olen siin foorumis millalgi üht-teist kirjutanud.
                                Selle saab paika tavaliselt vaid skaala kahes punktis, soovitavalt
                                mitte päris skaala otstes, vaid mõlemad umbes neljandikujagu
                                keskpaiga poole, et tekkiv lahknevus keskpaigas liiga suureks
                                ei kujuneks. Erilahendus võimaldab kokkujooksu ka kolmes punktis,
                                aga sellest võiks pikemalt-põhjalikumalt lugeda mõnest asjalikumast
                                raamatust, nt. meenub "Raadiokorrastaja käsiraamat". Tasub aga
                                eriti meeles hoida, et skaala madalama sageduse otsas mõjub
                                rohkem induktiivsuse muutmine, kõrgemat otsa aga häälestatakse
                                mahtuvuse muutmisega.
                                Elektroonika töötab suitsu baasil.
                                Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
                                Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.

Comment

Working...
                                X