Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

ohm meter

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

ohm meter

kudas tehe picile arusaadavaks kui suur on mingi takisti suurus... ny yhendad pici 2 jala vahele resistori ja ta teab et ohooo see on 7 ohmi... et nagu mis skeemi sinna vahele veel vaja oleks...

PS: kas see asi on yldse võimalik...

Kui PIC-il analoogsisend, siis saab mõõta pinget takistil ja selle järgi. Digisisendiga saab mõõta kondensaatori laadumis- või tühjenemisaega läbi takisti.

Comment

hmm... no tavaliselt on need asjad picil olemas... äkki viitsid mingi skeemi ka joonistda, kasvõi paintis...

Comment

Kõik on võimalik aga esiteks:

1. joo rahustavat teed
        2. loe
        3. loe
        4. hinga sisse ja välja
        5. mõtle

Sul tuleb iga 5 minti tagant uus plaan ja näpud kribavad juba foorumis enne kui aju järgi jõuab.

Vastus sinu küsimusele: PICi analoogsisendi ja maa vahele paned mõõdetava takisti ja analoogsisendi ja toite vahele nt. 1k takisti. Tekib pingejagur ja sisendpinge U=toitepinge*mõõdetav takisti/(1k takisti+mõõdetav takisti).

Comment

Originally posted by KaruTEC@May 22 2004, 23:45
          Sul tuleb iga 5 minti tagant uus plaan ja näpud kribavad juba foorumis enne kui aju järgi jõuab.
          kõik mida ma siin tahan teilt on ka kasutuses erinevates projektides... midagi ple enda teada kasutut old: 1 projekt on koduseks lahendamiseks, 1 on sõprusringkonnas tegemiseks ja aegajal ka natuke sõbraeest vaja kosta. Ennem ei saan ma aru sellepäras, et ma ei jaga picidddest suurt midagi ja seles suhtes tulebgi kõik puust ette ja punaseks teha... eriti need analog ja digital jalad huh need asjad on ikka täitsa must auk minujaoks... ainukesed asjad mida ma kasutada oskan on i\o jalad mida picil plegi nii yles tähendatud ja see on ka põhjus mix ma picaxi taga ajan...

Comment

Mõte oli selles et osadel PIC-idel on sees analoog-digitaalmuundi (A/D muundi). See mõõdab pinget. Ees kirjeldatud skeem mõõdab pinget sinu X-takistil ja teades toitesse mineva takisti väärtust (1k) arvutab PIC Ohmi seaduse järgi takisti väärtuse.
            PIC12F675 näiteks.
            - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
            - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

no ok ma proovin neid teadmisi rakendades midagi välja mõelda ja kokku keerata

Comment

Working...
              X