Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Sääsetõrje

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Naeru kätte kärvavad... Fakt on see, et erinevad ultraheli kasutavad peletajad ei ole seni mingit effekti andnud.
    - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
    - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

hmm .. aga millest siis kasu oleks , v.a. off jms ?

peaks laska mingit 1-10Hz siinust ?

Comment

Ei aita ka 1...10Hz siinus, see võib juba suuremalegi olevusele kehvasti mõjuda. Aitab tuuline ilm või ennast sääskedest mitte häirida laskmine.

Comment

Originally posted by jan@Aug 9 2004, 00:05
          Ei aita ka 1...10Hz siinus, see võib juba suuremalegi olevusele kehvasti mõjuda. Aitab tuuline ilm või ennast sääskedest mitte häirida laskmine.
          njah , siis ikkagi peab vaatama ofii poole jah ....

Comment

ma olen vaadanud ,et teil siin jutt käib aga keegi mingit skeemi ei paku... otsisin ise kahm aga kõik mingid kitid...

Comment

Mul sõber tegi ka sääskede eemaldaja valmis, aga tegi valel sagedusel,nii et sääsed tulid hoopis kallale.

Comment

Kusagilt kataloogist lugesin, et ultraheli peletajad ei tõrju koheselt, viiteaeg hiirtele jms olevustele pidavat olema kuni kaks nädalat, et alles siis saab sellistel emandatel mõõt täis ja lasevad jalga.
                Kui sääskede puhul peaks toimeaeg sama olema, siis ... minu arust sääsed nii kaua vist ei elagi , surevad enne loomulikku surma!

Elektroonika võib olla võimasalt arenenud, aga kui sääse "hingeelu" ei tunne, siis edu nende tõrjumisel ei saa olla.

Comment

Kunagi õndsal veneajal olid sääse ,-kärbsetõrje seadmed tehtud kõrgepinge pealt. Putukaid meelitas valgus. Selle peale lennates pidid nad läbima hõredad võrgud mis olid pinge all. Toimus ülelöök. Pooleeluga isendid kukkuisid veeanumasse kus nad kustusid ja surid. Pinget 5-7 kV. Kasutati karjalautades.

Comment

jah see oleks päris hea mõte küll
                    Pinget 5-7 kV.
                    teeks omalegi kui elaks narva elektrijaama katusel, ainult et... sinna vist ükski terve mõistusega putukas lendama ei kipu :lol: :P :blink:

EDIT: typo

Comment

Mis need elektrijaamad siia puutuvad? Et 5-7kV? Sealt tuleb tiba rohkem kilovolte välja.
                      Idee pole sugugi utoopiline. Telekate kõrgepingetrafost tuleb mustvalgetel ca 16 - 18kV, värvilistel ca 24 - 30kV. Asi see pinget siis allapoole lasta pole. Vaja lihtsalt madalamal pingel ühe transiga gene teha ja olemas! Mustvalge teleka trafoga olid ka näiteks Pöögelmani tehases tehtud elektrikarjused, mis käisid 4,5V pealt. Palju sealt kilovolte tuli, ei tea, pole viitsinud mõõta (õigemini pingejagurit ehitada). Pakun, et mitte üle paari kV. Muidu oleks lehmad kõik traadi ääres külili olnud
                      Kui kusagilt sellise asja joonised leiaks, võiks kevade poole isegi asja aretama hakata. Praegu pole aega. Enne lõpevad katseloomad otsa .
                      Harjutamine teeb harjutajaks.

Comment

Vs: Sääsetõrje

Comment

Ytlen ka sõna sekka,et... kas ainult minu elukohas või mai tea,aga sellel aastal on neid sääski,mutikaid jms raipeid ikka niiii s1taks palju,et mul ei ole kohe sõnu.Päeval isegi mõõduka tuulega ei saa üle poole minuti kohapeal seista,sest kohe purevad sealt kust vähegi saavad.Õhtuse ajaga on sedasi,et siis on selja peal mingi minutiga tsirka poolsada sääske,kes läbi riiete üritavad närida.Väga hull tegelikult. Täna käisin Elvas Verevi järve ääres ja seal polnud päeval mitte ainsatki ja õhtul oli ka vähe võrreldes minu kodukohaga.Et ehk peaks ka selle valguse abil ligi meelitava ja elektriga tapva riistapuu sebima,et kui õhtul istumine,siis vähemalt mingil määral neid vähemaks sureks. Häda selles,et teadaolevalt suveööd hirmus valged ja kas satikad lendavad suhteliselt valgel ajal selle valguse peale? Ehk oskab keegi kommenteerida ses suhtes.
                          otsija

Comment

Olen sama Jõgeva kandis täheldanud, et jubepalju eriti mürgiseid isendeid lendab igal kellaajal lademetes. Eriti mürgised siis just sellepärast, et mind pole kunagi sääse ega kihulase ega muude mutukate hammustused eriti seganud, nüüd aga jätavad eriti vihased kuplad ja sügelevad laigud järele. Natuke on vist loodusele liiga tehtud igaste mürkidega ja nüüd veavad putukad kõik tagasi ja süstivad otse veeni.
                            Condemn the hive.

Comment

Esmalt postitatud otsija poolt
                              Häda selles,et teadaolevalt suveööd hirmus valged ja kas satikad lendavad suhteliselt valgel ajal selle valguse peale? Ehk oskab keegi kommenteerida ses suhtes.
                              Kusjuures kipuvad koos kärbestega kuuma lambikupli ümber tiirutama, olgugi et terve tuba on valge. Lambikupleid puhastades saab neid surnud kärbseid sealt välja roogitud küll.

Peale valgusega 'traataeda' meelitamisega, on võimalus kasutada ka mingeid meelitavaid lõhnaineid ja värve, kuigi nende efektiivsus välitingimustes väiksem (inspiratsiooniks kärbsepaber).

Comment

Esmalt postitatud Padasonic poolt
                                Telekate kõrgepingetrafost tuleb mustvalgetel ca 16 - 18kV, värvilistel ca 24 - 30kV. Asi see pinget siis allapoole lasta pole.
                                Miks mitte kasutada auto-ratta süütepooli?
                                Või lihtsalt kordistada võrgupinget?

Väike UV lamp oli kuskil 1 kV. Kordistame, saab kaks kärbest ühe hoobiga.
                                See tappev kõrgepinge on ju sisuliselt staatika.
                                Näiteks UV rahatester.

Tegelikult tundub et ma võiksin olla ise selle meelitava lambi asemel.
                                Hirmus meeldiv sääskedele.

Comment

Working...
                                X