Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Sääsetõrje

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Sääsetõrje

Esmalt postitatud yllar21 poolt
    ... võimalus kasutada ka mingeid meelitavaid lõhnaineid ja värve ...
    süsihappegaas meelitab ka sääski kohale...

aga muidu m/v teleka kõrgepinge trahvo, käsitsi punutud võrk ja sinised ledid peaks toimima? soovitage google otsingusõnu!

Comment

Ka Kehras on neid sääski jube palju ja väga tüütud on, eile sai aias rohi ära niidetud ja osade sääskede elamine rikutud, igalt poolt, kus muruniiduk kõrgemat rohtu lõikas, sealt ka palju neid isendeid lendas. Imelik oli see, et niitmise ajal nad eriti kallale ei tulnudki, kuid pärast kui hakkasin niidukit puhastama, siis oli miljon tükki kohe kallal.

Muidu kusagilt põhikooli ajast on meelde jäänud, et sääsk pidi hästi lõhna tundma, selle järgi ta siis oma ohvrit leiab. Siis võiks seda "valgusega elektriaeda" täiustada lisades mingi sellist sääski meelitavat lõhna tekitava asja ka sinna juurde. Kas keegi on sellist asja juba katsetanud?

Ultraheli asjast pole tõesti abi, eelmine aasta katsetasin ise kah. Sai mõned elukad purki püütud ja pieso kah sinna ja generaatori abil siis erinevaid sagedusi proovitud ja tulemus oli täiesti 0. Ainuke asi, mis sääske ärritas oli kui purgi seina väljastpoolt sääse alt jootekolviga kuumutada

Comment

Tundub et sääskedele ei meeldi null grupi veri. Tuleb, piniseb ja kaob.

Aga see ultraheli peaks vast meenutama nahkhiiri.
        Teatud kordusega UH paketid.
        Vast peaks katsetama seda stiili.

Comment

Ma leidsin ühe idee http://www.improvementscatalog.com/h...-bug-trap.html

Ise oleks seda üsna kerge ehitada.

Comment

meil Afgaanis olid üleval kah (vist UV)lambi ja kõrgepingevõrega elukad. nimeks vist Killerpest vms. igatahes putukaid oli seal vähe ja sellegipoolest ka päevasel ajal, valgustatud sööklas vahel käisid ikka kenad särakad. kihvt oli see, et suurema putuka kärsatamine võttis enam aega ja see tõmbas ka särina hääle tummisemaks.
            Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Esmalt postitatud kfl poolt
              süsihappegaas meelitab ka sääski kohale...
              kinnitus sellele http://www.diyhappy.com/quick-and-dirty-mosquito-trap/

Comment

see on vana trikk. mul papsil olid vanas puutöökojas alati limonaadi pudelid laua peal ja pisike tilk jäi sisse. paar päevas ja põhi oli kärbse laipu täis
                Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Siin on neid vähemalt esialgu vähe. Ka keldrites talvitumas oli haruldaselt vähe. Muidu võiks ju sellist nippi proovida. Kuigi ma vist eelistaks mõnda sääsehammustust.
                  Harjutamine teeb harjutajaks.

Comment

Esmalt postitatud A.R. poolt
                    Tundub et sääskedele ei meeldi null grupi veri. Tuleb, piniseb ja kaob.
                    No mine nüüd hullu jutuga. Mul omal on null grupi veri ja söövad nii mis hirmus ja kärna lähen kah hoolega. Vahest paistab, et ma olengi õhtuti see kõige hullem sääsevehkija.

Comment

Esmalt postitatud guits poolt
                      No mine nüüd hullu jutuga. Mul omal on null grupi veri ja söövad nii mis hirmus ja kärna lähen kah hoolega. Vahest paistab, et ma olengi õhtuti see kõige hullem sääsevehkija.
                      Vehid, higistad ja oled ihaldusväärne.

Mina olen seda jälginud oma naise (0+) peal. Tuleb tema juurest ära minu kallale.
                      Aga seal võib ju olla ka mõni muu faktor lisaks. Näiteks mõni lõhnaõli.
                      Või ealised iseärasused.
                      Või olen mina lihtsalt oma olemuselt sümpaatsem? Eile peale sauna olin eriti isuäratav.

Uss ei pidanud ka ämma nõelama. Kartvat mürgituse saada.
                      Ja kui nõelab siis oli hea südamega ämm.
                      Aga mida peaks sääsk tegema kui ta kuuleb neid ultraheli piikse.
                      Vast oleks kõige arukam kuskil vaikselt istuda ja mitte ringi seblida.
                      Näiteks purgis olla.

Mina katsetaks seda riistapuud kenal õhtul tiheda sääseparve sees.
                      Lülitad sisse, kas on sääskede lennus märgata muutust?
                      Vast annab seda ka kaameraga fikseerida. Tagantvalgustuses.

Siin oli hiljuti TV-s nendest nahkhiire uurijatest. Neil peaks õiged piiksud kirjas olema.
                      Aga siis ei tundnud huvi.

Kas keegi teab-mäletab?

Comment

Sääseparve pole ju testimiseks saada ilma söödata

Ma arvan, et 1-e sageduslikust signaalist jääb väheks. Ma proovisin timer555 kombinatsioonis muutuvaid kah, siis kärbse oma ja siis kõrgemate sagedustega ka, kuid samuti olid sääsed purgis.

Comment

Esmalt postitatud ints0000 poolt
                          Sääseparve pole ju testimiseks saada ilma söödata
                          Ära ütle.
                          Mul on siin laternapost. Öösel põleb seal lamp.
                          Ühel õhtul vaatasin et sinna on pandud ümber kuppel. Selline mattklaasist.
                          Läksin vaatama, ei olnud kuppel, oli sääseparv. Või mingid muud lendajad.
                          Selline meetrine kera.

Kas seda signaali ei oleks mõistlik teha mõne mikroga?
                          4 MHz masin,
                          40 käsku 100 kHz-i periood, 20 "1" 20, "0", rohkem kui küll et olla "nahkhiir".
                          Ei pea ju olema siinus.
                          Kui vaja, võib ka juhtida PIC-iga siinusgeneraatori kivi, nt XR-2206 kuni 1 MHz .

Comment

Minul ei ole lihtsalt võimalust testida sellise lambi all, kuna tänavavalgustus on kah nüüd üldse kinni keeratud. Aga muidugi proovida võiks ka tavalise laualambi vms-ga. ehk kogunevad sääsed selle ümber.
                            Hetkel pole aega, et kontrolleri peal midagi teha, kuna eksamisessioon on.
                            Aga kui kellelgi on võtta sellist sääseparve ja on aega ja tahtmist, siis võiks ju huvipärast proovida mis juhtub

Comment

Järelikult ainuke tõhus variant on vastav kostüüm

http://www.youtube.com/watch?v=PyKp0lK7slE
                              viimati muutis kasutaja DVDRW; 01 June 2009, 17:04.
                              EE orjusest vaba!

Comment

Ehitage parem laseriga sääsetapja valmis:
                                http://www.ap3.ee/Default2.aspx?Arti...07&ref=lastadd
                                MINULE EI MEELDI KUI MÕNINGAD ISIKUD MINU POSTITUSI MUUDAVAD,
                                KUI POSTITUS EI SOBI SIIS PALUKS SEE KUSTUTADA !

Comment

Working...
                                X