Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Sääsetõrje

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Sääsetõrje

Esmalt postitatud otsija poolt
    Ytlen ka sõna sekka,et... kas ainult minu elukohas või mai tea,aga sellel aastal on neid sääski,mutikaid jms raipeid ikka niiii s1taks palju,et mul ei ole kohe sõnu.Päeval isegi mõõduka tuulega ei saa üle poole minuti kohapeal seista,sest kohe purevad sealt kust vähegi saavad.Õhtuse ajaga on sedasi,et siis on selja peal mingi minutiga tsirka poolsada sääske,kes läbi riiete üritavad närida.Väga hull tegelikult. Täna käisin Elvas Verevi järve ääres ja seal polnud päeval mitte ainsatki ja õhtul oli ka vähe võrreldes minu kodukohaga.Et ehk peaks ka selle valguse abil ligi meelitava ja elektriga tapva riistapuu sebima,et kui õhtul istumine,siis vähemalt mingil määral neid vähemaks sureks. Häda selles,et teadaolevalt suveööd hirmus valged ja kas satikad lendavad suhteliselt valgel ajal selle valguse peale? Ehk oskab keegi kommenteerida ses suhtes.
    Ega jh, Tartus ja selle ümruses ikka väga palju neid...maal ei saa hommikul garaaziski olla nende pärast ja sumiseb kah nagu mesitarus...

Võiks mingi spray olla, mis meelitaks neid ligi...lased kuhugi ukse peale näiteks ja ahoiab vähemalt inimestest eemale...

Comment

Okei mul on hing täis,ei saa enam toas ka rahu.Üritan selle valgusemeelituse ja elektrisärakaga tapva riistapuu nikerdada.Et LED-ide peale lendavad ka kohale nagu aru sain,aga mis värv parim olla võiks. Eredatest vedeleb paar sinist ja rohkem valgeid LED-e. Kumbasid kasutada võiks,kuigi eriti vist vahet ei tohiks olla.Ning kas peaks ka mingi valgust vähe hajutava kupli tegema või lendavad ka ereda led täpi peale?
      otsija

Comment

Mul on see tööstuslik lahendus olemas selle sinise lambiga, kuhu siis traadikeerud ümberkeritud on ja nendes 220V. See polnud eriti tõhus sääskede jaoks. Kärbseid grillis küll Tollele lahendusele oleks vaja ka mingit lõhnakapslit vms nagu nendel õunakoi jt feromoonpüünistel on, kuid sääskede jaoks. Ehk siis oleks asi effektiivsem ja meelitaks kõik sääsed sinna "elektriaeda"

Mingi pihusti, Huvitav kas see toimib ka või lihtsalt järjekordne reklaam ja mõjub hoopis endale pahasti, mitte sääskedele.

Ma tegin akendele sellised peenest plastvõrgust puust raamiga eemaldatavad katted, siis et ükski sääsk jm putukas tuppa ei lendaks.
        viimati muutis kasutaja ints0000; 04 June 2009, 00:56.

Comment

220 tundub kuidagi vähevõitu läbilööki ei teki nii madala pingega ja sääsk peab siis kindlalt kahe erinevalt pingestatud võrega kokkupuutes olema.Ise mõtleks vähemalt 5kV oma keritud trafojublast välja pigistada,aga kardan väheke trafosisest läbilööki.Sul enda aparaadist pilti ei ole? Saaks väheke ideid ehk.Muidu plaanin endale teha sellest 160mm-sest kanalkatorust,millele saen sälgud sisse,nii et neli peenikest orki jäävad alles(põhja muidugi kandev täisring) sellest ümargusest torust ning siis kerin spiraalis ülesse kaks paralleelset traati,mis lähevad siis erinvate pingte alla.Pealt kataks kinni.
          otsija

Comment

Selline on see püüdja mille ostsin kunagi.
            Kärbse põletab küll ilusti kohe ära, kui see sinna traatide vahele lendab.
            Sääsk on võib-olla liiga väike või ei huvita teda see valgus.

OT: 1 sääsk maandus nädalavahetusel mul värske ja punaselt hõõguva keevituskoha peale ja sinna ta jäi.

Comment

OT: 1 sipelgas ronis laua peale, kus olid värskelt valminud kuumad juustusaiad, nii kui ta juustu puutus, nii ta sinna jäi

Comment

Polegi eriti erinev minu ideest.Ma teeks umbes selliselt ,all need sinised lärakad oleksid LEDid või peaks kuidagi keskele riputama need? Traadi keriks muidugi keerd keeru kõrvale kenasti(punane ja sinine traat),aga vask on kole nõrk,kipuks ehk katki minema kergelt,sinna sobiks mingi peenike terastross paremini.Seda ka,et kas see pvc plasttoru oleks piisav isolatsioon,et 5kV sealt kuidagi läbi ei jookseks?

E: krt tekkiski trafos läbilöök Peab ikka kuidagi paremin kerima ja pinge madalamale tooma või siis pingekordistiga tõstma.
                viimati muutis kasutaja otsija; 04 June 2009, 12:38.
                otsija

Comment

ei tohiks läbi lüüa, kuid traate ei tohi väga lähestikku panna.

Comment

Ma kerisin seal sedasi üksteise kõrvale enam vähem(peale ka) ja siis liikusin ühest servast teise,EI südamikuga tegu,siis läksin järgmisele kihile,pistsin paberi vahele ja kerisin samamoodi teise otsa.Ok suht kiiruga ja suvalt kerisin tegelikult.Moment liimiga immutasin vahepeal.Kokku tuli umbes sekundaari 100 keeru kanti.Primaaris kuus keerdu,trafo selline suht pisike 2*3*1 cm.Toidet lasin peale läbi feti ja ne555 timeri,mis tiksus kuskil 130kHz kandis.Ise arvasin,et tuleb madalam pinge sekundaarist,aga säde võis seal poole sendi kanti jääda küll.Eks uuesti kerides teen primaari 10 keerdu(et tyhijooksul vähem tarbiks) ja sekundaari kerin ühl kihile servast serva,et läbilööki vältida.
                    otsija

Comment

Eks uuesti kerides teen primaari 10 keerdu(et tyhijooksul vähem tarbiks) ja sekundaari kerin ühl kihile servast serva,et läbilööki vältida.
                      Kui oled kerinud, siis pista mähis kuuma parafiini sisse.
                      Kui saad tõmba sinna veel vaakuum peale.
                      Õhumullid tulevad välja ja kui siis "vaakuumi välja lased"
                      täitub kõik vedelikuga.
                      Selline mähis jääb pidama.

Vaakuumi võib tõmmata veejoa pumbaga. Ei riku pumpa.

Võid kasutada ristmähisega raadio pikalaine pooli ja feriitpulka + primaar.

Comment

Eks vaatab,kas leian kuskilt küünalt elamisest.usun,et kui algusest lõpuni kerida,siis jääb ka pidama.Vaakumit pole millegagi tekitada,proovin madalama pingega ja pingekordistiga.Ahjaa seda ka,et pingekordistis peaks sõltuma nende kondekate mahtuvus sagedusest jah?
                        otsija

Comment

Vaakumit pole millegagi tekitada
                          Noo, kas ikka on nii?

Vaataks sellesse poodi, mis on Raatuse ja Puiestee nurgal.
                          Tegelikult on see pump selline T kujuline (5 cm) klaasist kolmik.
                          mõni düüs on sees kah. On ka metallist isendeid.

Ära nüüd ütle et jah, aga pole veekraani.

Õhumull suureneb vaakuumis umbes 100 korda ja pärast on
                          mähiste vahel samapalju väiksem mull.

Kui ei leia, räägime.

Comment

Mul ei ole paraku hetkel enam asja Tartu kanti enne sügist ja rahadega on ka nii,nagu on.Viskasin hiljaaega ühe mõnusa pisikese monitori kõrgepingetrafo ka minema,mõtlesin et ahh nagunii vaja ei lähe ja näeds nyyd.
                            otsija

Comment

enne sügist ja rahadega on ka nii(.
                              Järgmisel aastal on ka sääsed ja vast tuleb teil klaasipuhumise praktikum.

Kui raha pole, aga otsida, siis leiab vast peidetud varanduse.
                              Kui oleks näiteks metalliotsija

Comment

Metalliotsija on enam vähem ok,kuigi eriti otsimas polegi viitsinud käia. Ma usun jah,et sääsed ka järgmisel aastal,kui just tuumatalve ei tule.Aga põhimõtteliselt peaks vist nii ka saama ju tihedalt parafiini,kui kastan enne sekundaarmähise kerimist asja vedela parafiini sisse ning siis alustan kerimist.Iga kihi aeg kastan uuesti läbi ja peaks tihedalt saama küll ju.
                                otsija

Comment

Working...
                                X