Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Bensiini tasemeandur

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Bensiini tasemeandur

Oleks vaja siis ehitada kuidagi bensiin tasemeandur.
    Mul pole aimugi selle ehitusest ega ka põhimõttest kahjuks ja siin oleksgi teie abi tarvis..

Mul on kart ja tal on 2 bensiinipaaki ja yhte paaki oleks tarvis andurit(palun põhjust mitte pärida:P)

On olemas ka selline seier:tal on kolm otsa miskipärast kuigi seieri liigutamiseks piisaks kahest..ja seieri asend sõltub siis voolus..kui tugev vool peale tuleb..

Oskate aidata?.. :unsure:
    Viga saab olla alati kas töövahendis või meistris...praktika alusel on enamus ajast viga meistris

Bensuandur on tavaliselt paagis asuv reostaat, mida liigutab varras, mille otsas ujuk. Välimuselt meenutab see wc-poti veetaseme reguleerijat (tobe võrdlus, aga selline ta enamasti on ) ja kuna ujuk supleb bensiini pinnal, liigub ka reostaat vastavalt tasemele. Lihtsaima variandi puhul on reostaat 12V ja mõõdiku vahel. Vool on muidugi väga väike, sest osuti liigutamiseks piisab milliampritest. Kui kolm otsa, tuleks ehk vaadata mingi auto elektriskeemi, kuidas on ühendatud.

Comment

hmm...huvitav kas kuskilt pole saada sellist valmisbensuandurit mis sobiks 5 liitrilisse paaki...........kui ei sis kuidas ma need õiged jupid saan ja kuidas kokku panen..:S
      Viga saab olla alati kas töövahendis või meistris...praktika alusel on enamus ajast viga meistris

Comment

Arvesta, et andurit läbi vool peab olema tugevalt ja raudkindlalt limiteeritud paari milliamprini. Miks ? Pane tühja bensukanistrisse kaks akuotsa ja kratsi neid teineteise vastu. Saad sirge plekitahvli ja näoproteesi :I

Comment

Nja..selle pärast just ei tahaksgi seda ise hakata leiutama ..aga ma arvan et vist nii väiksest andurit,kui 5 liitrilisele paagile vaja,ei olegi saada.Kas ma anduril ise seda ujukit ei tohi lyhemaks teha?

Comment

Aga kas sa ei tahaks proovida optilisse anduriga? Ujuk on lahtises torus paagi sees. Ujuki otsas on sujuvalt tumenev kiletükk mis paikneb fotodioodi ja LEDi vahel. Fotodioodi vool hakkab sültuma bensiini tasemest.
            - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
            - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

No optiline andur oleks isegi väga hia lahendus ainult et kas sa mingit skeemi või joonist ei oskaks selle kohta teha?

Comment

Arvestage et kogu see optiline joga läheb mustaks.

Kas paagi kaalumine pole võimalus ?

Comment

Ahjaa...seda kyll..see optiline andur läheb väga kiiresti seal mustaks sest bensiin segatakse õliga ära ja kogu see õli hakkab sis anduri peale kogunema..
                  Või ehk oli flech'i mõte selline kus andur yldse polegi bensiinis?!Palun täpsusta felch!

Aga kaalumine ei tule mõttesse sest mul on ruumi väga piiratult ja seal läheks väga kitsaks...

Comment

Tee selline nagu kohvimasinal, ehk siis paagi alt või kraani juurest, kust benssu võetakse vead läbipaistva vooliku, mis jookseb paagi kõrvalt vertikaalselt üles. Voolikus olev bansiinitase on sama kõrge kui paagis olev, ning visuaalselt kenasti jälgitav. Kindlate koguste sisse valamisel saad ka tasemete järgi kriipsud tõmmata voolikule, markeerimaks paagis oleva kütuse kogust.

Pole mingit elektroonikat vaja aretama hakata :P

Comment

Nja kah võimalus aga kuna mul on olemas armatuurlaud(koos bensiiini näidikuga),siis ma mõtlesin et võiks olla ikka elektrooniline see andur..

Comment

Ja, määrdumise oht on olemas. 1 lahendus oleks tõsta optoandur paagist kaugemale - ujukist läheb varras läbi korgi ja jõuab andurisse.
                        - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
                        - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Ma ei mõista milline see kile peab olema seal ujukil...sa mainisid midagi erineva tumedusega....ja kust ma sellist kilet leian..?!

Comment

Ujuki varda lühemaks tegemisel ei tohiks mingeid tagajärgi olla. Kõigepealt pane oma ujukikene kuskile külge kinni, ühenda anduriga ja märgi ära positsioonid, kus on osuti ühes ja teises servas. Siis mõõdad paagi kõrguse, arvestad kui palju ujukit lühemaks teha ja korraldad selle ära. Lõpuks jääb siis veel paigaldus paaki.

Comment

Originally posted by DDiesel@Jun 13 2004, 18:13
                              Oleks vaja siis ehitada kuidagi bensiin tasemeandur.
                              Mul pole aimugi selle ehitusest ega ka põhimõttest kahjuks ja siin oleksgi teie abi tarvis..

Mul on kart ja tal on 2 bensiinipaaki ja yhte paaki oleks tarvis andurit(palun põhjust mitte pärida:P)

On olemas ka selline seier:tal on kolm otsa miskipärast kuigi seieri liigutamiseks piisaks kahest..ja seieri asend sõltub siis voolus..kui tugev vool peale tuleb..

Oskate aidata?.. :unsure:
                              selle jaoks on silmad '
                              aeg ajalt tsekkad sial seda penapaaki :P

Comment

Working...
                              X