Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Lühis...ning võimu audio sisendisse läks 220V

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Lühis...ning võimu audio sisendisse läks 220V

Lühidalt oleks siis lugu järgmine, et helisüsteemis tekkis lühis ning 220V pääses aktiivsupaka võimu sisendisse. Võim võtab voolu sisse ning bassielement on ka korras, aga "laulu" ei tule. Kuna skeemidest ma eriti ei jaga, siis oskasin ära vahetada vaid ühe pilbasteks lennanud kondeka - aga ei midagi (ega ma arvanudki, et sellest piisab). Kuna silmaga nähtavaid kahjustusi rohkem ei ole, siis tahaks targemate inimeste käest teada, kas ma ise seal veel midagi välja vahetama peaks või tuleb remonti viia ning palju selline parandamine maksta võiks? Supakas ise on Philips FB301.

Ilmselt lendas sisendkondekas...ja kuna see laseb rõõmsalt läbi ka 220V 50Hz sagedust, sai ka võimu sisend (mikroskeem?) kogu lataka sisendisse ja on ilmselt läbi. Kui skeem transside peal, siis võib asi piirduda esimeste transside vahetusega...mine tea.

Comment

Selle võimu 4 suuremal kondekal on alumise serva ümber sulanud plastiku sarnane valge plöga. Arvasin, et tegu on mingi liimmaterjaliga, mis suuri kondekaid plaadi ligi hoiab... aga kas see võib olla hoopis kondekate sisu, mis ülepinge tõttu välja voolas

Ja kas sisendisse läinud 220V sai tuksi keerata vaid hunniku kondekaid, mis nüüd tuleks üles otsida ja välja vahetada, või võib seal sada muud vidinat peale kondekate veel puruks olla?

Comment

ainult kondekatega asi kohe päris kindlasti ei piirdu.... kontrolli skeemis üle kõik dioodid, ja anna teada kas võim töötab transside või mikroskeemide peal.... siis oskab midagi edasi mõelda....
        Intel inside.. Idiot outside...

Comment

Mikroskeemide peal töötab, aga üldiselt viisin juba asja endast sellel alal tunduvalt targema inimese kätte - nüüd jääb vaid loota, et välja tuleb vahetada võimalikult vähe ja võimalikult odavaid osi

Comment

Working...
          X