Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

skeemijoonistaja

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

skeemijoonistaja

Kas keegi teab, milliste programmidega saab teha elektroonika skeeme? Ei oska neid nagu kuskilt otsida. Ja kas nad on kõik tasulised või on ka vabavarana saada.

Siin on olnud sellest juttu, kasuta otsingut, muidu näiteks OrCAD[tasuline], Protel DXP[tasuline], Circuitmaker[student], Eagle[peaks olema ka mingi freeware jupp]
    transistor[ätt]starline[punkt]ee

Comment

http://www.cadsoft.de/freeware.htm

Comment

Tõmbasis selle Eagle jupi ära. Saab teha päris kenasti. Praegu uurin proget, uus asi ikkagi. Aitäh kõigile, kes aitasid!

Comment

http://www.expresspcb.com <-- tasuta

Comment

Unusta eagle, kasuta protelit. See on selline enamvähem profi soovitus

Comment

Algajale on minu arust eagle küll lihtsam, kui protel. Protel veidi keerukam.
              Aga kui on profesionaalsust vaja ja raha jätkub(teisest võimalusest me ei räägi &#33;&#33, siis muidugi protel.

Transistor

Comment

Sinu arust küll, aga tegelikult on Protel igati viisakas graafiline jubin, mis erinevalt Eaglest suudab ka normaalset gerberit jms. tekitada. + veel clearance ja muud design ruled, mis algajale pigem abiks.

Comment

Nujah, eks igaüks proovigu ja otsustagu lõpuks ise, kuigi samas kasutan ise ka põhiliselt protelit :unsure:

Comment

minuarust tahtis teemaalgataja programmi, millega saab skeeme joonistada (vähemalt teema pealkiri väidab seda)
                    milleks siis need igasugu design ruled ja gerberid või misiganes?
                    muidu skeemide ja pcbde joonestamiseks kasutan ise expresspcbd (mida eelnevalt mainisin) ja simuleerimiseks orcadi

Comment

Originally posted by transistor@Jul 20 2004, 19:26
                      Nujah, eks igaüks proovigu ja otsustagu lõpuks ise, kuigi samas kasutan ise ka põhiliselt protelit :unsure:
                      ka mullegi uus see , peaks ka proovima

Comment

Keegi soovitas siin seda: http://www.expresspcb.com . Tõmbasin ka selle ära ja peaks ütlema, et päris asine asi teine. Võrreldes eagle&#39;ga nagu lihtsam ja loogilisem. Ilmselt siis ka võimalustevaesem. Aga minule esialgu vähemasti väga sobilik. Tänud kõigile&#33;

Comment

ExpressPCB-le olen läbi aegade ise ka truuks jäänud (tunnistades, et alternatiivina olen proovinud vaid CircuitMakerit ).

Lähen üritan nüüd kuskilt mingi ägeda simuleerimisprogrammi kaevata.

Comment

Kaevasin siit ühe vanema teema otsinguga välja.
                            Ja enamusi siit soovitatuist proovinud ka. Aga mul oleks vaja sellist üsna lihtsat kus saaks joonestada lihtsaid skeeme, mille komponentideks on kontaktorid, el mootorid, ning mõned erinevad lülitid ja lambid. Ühesõnaga 220V~ ja 380V~skeemida. Siin soovitatud aga kõik elektroonika detailde joonestamiseks ja minu poolt soovitud komponendid puuduvad. Seega, kas mõni teab soovitada mõnd sellist proget mida ma saaks kasutada?

Comment

Päris nõutavat asja ma ei tea, aga skeemiprogedesse saad ise komponente juurde teha.
                              If you think education is expensive, try ignorance.

Comment

Working...
                              X