Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

TDA2003 paneb näkku

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

TDA2003 paneb näkku

Juhtus nii, et tahtsin ome vana UN7 peale ehitatud voimendit modida ehk UN7 loppvõimendi plaat välja kakkuda ja TDA2003 ga vähe voimsam asemele panna. Ostsin siis tevalost skeemida ja uurisin manuali ning leidsin, et on olemas päris lihtne skeem, mille Po on lubatud 18W.

Skeemi leiate selle manuali 7. leheküljelt --> TDA2003

Koik on korralikult kinni joodetud ja yle kontrollitud, aga voimendus jääb sinna 1x ringi...niiet see, mis sisse läheb tuleb sama targalt ka välja :blink:
    Vähe kuidagi...nõrgendit mul vaja ple :P

Äkki oskate anda miskit kasuliku mõu, voi soovitada mönda muud skeemi

Kena suve soovides Tanel.
    Õppige jootma ja uskuge mind...50% rohkem skeeme hakkab käima

kõige kompententsem selles küsimuses on hetkel jan,vaata võimendifoorumist.mitte väga ammu ta tegeles sama küsimusega.

Comment

Nja...

Mul probleem vist kipub selles olema, et
      mingis osas läheb genema.

Väljudis see ei kajastu, aga kõrval seisva raadio pani kyll karmilt undama?

Äkki on viga trykiplaaris...suht suurte väljadega sai disainitud...tegalt ei tohiks ju
      olla...ega see pole ju miski HF(High frequency) tehnika et väjade vajelised mahtuvused ja mu plapla...segab.

Comment

Kuigi see rohkem võimendifoorumi teema...

Mis pinge on kivi 4 jalal ? Peaks olema pool toitepinget.

Kas võimu toitekoibadele panid võimalikult lähedale filterkonded ?

Edit: kivi + ja - sisendit segi ei ajanud ???
        Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Oeh, see TDA2003. Ma ostsin neid vahepeal kokku oma 6-7 tükki ja võin suht kindlalt öelda, et praeguseks on nad kõik kutud. See pill läheb ikka NII kergesti ja lambist genereerima, et lausa paha hakkab.

Imestan, et see 18W sildvõimendi variant üldse töövõimeline on. Minul ajas selline (katse)skeem kivid kenasti kuumaks (skeemis pole näidatud, et toitejalgade vahele tuleb lüüt ja ~100nF konde paralleeli panna, mina seda siiski tegin, aga kärssas ta ikka). Vahepeal suutsin Evo sildskeemi abil asja niimoodi käima saada, et kivid jäid jahedaks, aga helisagedusel võimendi ikkagi undas. Seega mina isiklikult pole veel näinud, et see kivi sildvõimendina pädev oleks.

Palgapäeval jätkan oma võimendi ehitamist, TDA2003 asemel proovin arvatavasti TDA1516 kivi. Eks see leiab siis võimendifoorumis täpsemat kajastamist.

Comment

nja

tõsi ta on, et selle skeemiga on kõvasti jama, lugesin
            nyyd ka jani seiklusi TDA2003...ja saan aru, mix see skeem
            nii krdi odav on.

Pinge väljundil paistis olevat ok, kondekaga pole proovinud...
            aga mul on ploki lõppu igaks juhuks yks 2000uF väänatud.

Plaadi valmistamis tehnika on mul muidugi nigel. Vana skalpelliga kraabin
            plaadile väljad, niiet vahed on minimaalsed (u. 1mm) ja väljad ise suured.
            Ka see voib probleeme vöibolla. Tavaliselt teen digitehnikat...seal see ei loe :P

Kuumaks läksid skeemid kyll, aga mitte nii hulluks et kinni ei kannata votta...
            vool oli kuidagi väike (u. 100-300mA)...aga jah selle kyttis ta 99% soojuseks.

Voimalik, et skeemid ka kutud juba...

Jani seiklusi lugede voib vist kyll otsustada, et hakkan vist uut skeemi valima :unsure: ja jätan need TDA2003 -d
            kellelegi teisele.

Comment

Originally posted by jootekolb@Jul 25 2004, 21:19

Jani seiklusi lugede voib vist kyll otsustada, et hakkan vist uut skeemi valima :unsure: ja jätan need TDA2003 -d
              kellelegi teisele.
              Datasheedil näidatud kuidas trükkplaati disainida ei tohi, võimendi skeem on
              figure18, 0.1MkF mõlemi toite otsa ligidalt maha.
              VÕIMENDITE REMONT ja KAASAJASTAMINE

Comment

Eks ta läheb tööle muidugi, kui temaga vaeva näha, töötavad ju paljude telekate ja raadiote helivõimendid selle kivi peal. Tagasisideahel ja üleüldse kõik rajad peavad võimalikult lühikesed olema, see nõuab hoolikat trükiplaadi disaini ja komponentide paigutamist.

Ma ei kanna antud kivide peale mingit isiklikku vimma, arvatavasti pidi ikka minul midagi valesti olema, et nad käima ei läinud. Oma prohmakaid ei taha me aga eriti tunnistada ju...

Comment

Working...
                X