Kui see on Sinu esimene külastus, siis tutvu
palun korduma kippuvate küsimustega klikates selleks ülal asetseval lingil. Enne uue postituse lisamist pead Sa registreeruma.
Postituste lugemiseks vali meelepärane foorum allpool olevast nimekirjast.
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
Trafo saab näit vana vene teleri seest. Värviliselt sai veel 380W trafo!
Nendega on ainult selline probleem, et need ei ole eriti kvaliteetsed. St. kõllidesse tuleb suure tõenäosusega väike ümin sisse.
Tahad kvaliteeti osta poest toroid.
Ise olen kasutanud Latr autotrafo torroidsüdamikke. Mõni tuttav treial viitsib neid isegi pooleks lõigata. Väiksematel(250VA)on pool primaarmähist otse südamikul ning pool liuguri alusel. Liuguri värgi lõhud maha, liuguri jao primaarmähist peab kerima uue traadiga. Siis paar kihti vana voodilina, sinna peale sekundaarmähised, sejärel tugevasti linaribadega kinni mähkida ning uputada mõneks tunniks sooja ahjulaki sisse. Kuivatamine toimub kuumas. Asi saab täidsa vaikne kuid esimestel kuudel ahjulakihaisuga. Üks kogemus veel torroidtrafot ei ole kasulik kinnitada küliti. Oma massi ja vibratsiooni abil tekivad sinna jupi aja pärast lühiskeerud.
Latr trafod on ümmargused autotrafod mille peal on pinge muutmise nupp (keeramiseks). Neid kasutati laborites;vanade telekate pingeregulaatoriks. Olen näinud 0,16-2kVA võimsusega. Müüdi kroonialgul rauapoes, pärast EEI kehtima hakkamist kolapodides. Megerdamine on (mähistevahelise) isolatsioonitakistuse mõõtmine isolatsioonitakistuse mõõteriistaga - megeriga. Tulemus võiks olla üle 100 megaoomi. Kuna mõõtmine toimub väikepingetest kõrgemal pingel siis tuleb mõõdetava objekti kõik otsad skeemist lahti lasta.
See megerdamine on see vändaga junn jah, mul vist graazis vedeleb pea proovima. Huvitab kuidas sa leiad toroidtrafo südamiku järgi palju watte tuleb, PRIMaarmähise keerud, juhtmeläbimõõt, SekundaariJUHTME läbimõõt, ja mida panna siis primaarmähise kihtide vahele kas maalriteip sobib ,ei miks mis sobib?
Comment