Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Lampvõimu skeem vajab abi

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Lampvõimu skeem vajab abi

Leidsin ühe skeemi, mis töötab väga levinud lampide peal aga mul tekkis seoses selle skeemiga rida küsimusi.
    Skeem:
    http://www.sugardas.lt/~igoramps/article30/bp_v.1.3.gif

1) Kas keegi aitaks mind lampide jalgade nummerdamises. (Asja ajab minu jaoks veel keerulisemaks see, et lambid on poolitatud)

2) Kas see eelvõim võibki töötada ilma väljundtrafota?

3) Mitme vatised peaksid olema takistid?

4) Kui suure pingetaluvusega kondekad?

5) Kui võimsa trafo ma pean kütete jaoks varuma. Kas see peab täpselt 6,3V olema.

6) Kustkohast ma saan 220>300V trafo?

7) Kas 300V miinus-ots läheb massi?

Suured tänud ette

300V "miinus-otsa" all pead siis tegelikult silmas nulli ikka. Jah, see ongi mass. 6,3V küte läheb ainult lampide 4. ja 5. jala külge (ja lampide kütted kindlasti rööpühenduses, mitte jadamisi).

Eelvõimule väljundtrafot ei panda (koormuse takistus on üldjuhul piisavalt suur, aga ei anna pead, et see just see õige põhjus on).

6N2P kohta vaata pisikest andmelehte siit: http://klausmobile.narod.ru/td/data/_6n2p.GIF. Kui 12AX7-t kasutad, siis neil on sokeldus veidi teine ja pead sellega arvestama (ei hakanud hetkel 12AX7 datasheeti otsima).

1/4-1/2 vatised takistid peaksid kärama küll, tegu ju eelvõimendiga.

220V=>300V trafot pead otsima ilmsesti raadiolampidel põhinevate seadmete seest, kuid kardan, et lihtsam on see kuskilt tellida (Saloin?) või siis tagumisel juhul ise kerida.

Nagu 6N2P andmelehelt lugeda võib, on lubatav küttepinge 5,7-7 volti ja anoodpinge 250-300 volti. Küttevool on 340±25mA, niisiis kahe lambi puhul kärab 5-6VA "trafo" küll. Jutumärkides sellepärast, et reaalselt on 6,3V mähis ju samal südamikul mis 300V mähiski. Peab lihtsalt arvestama traadi diameetri/ristlõikepindalaga, et vältida ebameeldivusi.

Kondensaatorite tööpinge koha pealt jään vastuse võlgu, aga neil peab olema võimalikult väike lekkevool, seepärast ostavad gurud neid tavaliselt terve posu ja valivad sealt pädevamad isendid skeemi jaoks välja.

Edu ehitamisel! Lampvõimud rokivad.B)

Kui ma nüüd millegi koha pealt valetasin, siis targemad loomulikult parandagu mind.

Comment

ehk kirjutaksid pikemalt mis sul plaanis on see on ainult eelvõim mis lülitatakse võimsusvõimendi ette. skeem kindlasti töötab kuid on paremaid lahendusi.kasutatud on kahte 6H2P lampi. jala nummerdus on kui vaatad lampi altpoolt siis sokli vahekohast kellaoosuti liikumise suunas toimub lugemine. kui kasutatakse koos võimsusvõimendiga siis võetakse toide sealt alaldist. kondekate tööpinge on soovitav võtta 25% anoodpingest kõrgemad, kui tegu on ülekande kondekatega anood ahelas ,teistes ahelates võib olla madalama pingega.

Comment

Tegemist on jah basskitarri eelvõimuga, millega peaks olema ka võimalik kidrale natuke drive'i juurdre kruttida. Plaanis oleks seda hakata kasutama pea igal pool, kus ma kitarri mängin.

Aga millised oleks paremad lahendused? Algul jääks ma küll selle skeemi juurde.

Jalgade nummerdamisega ma saan hakkama küll aga kas nii on õige:

Kui skeemis on lambi esimene pool (antud skeemis V1A ja V2A) siis kasutan otsi
        1,2,3 (anood, sisend ja katood) ?

Ja kui on antud teised pooled (V1B ja V2B) siis kasutan otsi 6,7,8 ?

Comment

Milleks on sul 220/300V trafot vaja? Arvesta, et alaldamisel pinge kasvab ka...
          Varsti hakkab Narva elektrit edastama ka hõbekaablit mööda... audiofiilidel jällegi pidu

Comment

Leidsin need alaldi värgid kõik üles. Seal oli ikkagi mingi trafo vahel mis tegi 220V>230V ja 6,3V. Kui vajalik see on? Peaks ainult aladist aitama? Järelikult oleks sinna skeemi siis ainult ühte trafot vaja, mis oleks 220V> 6,3V
            Parandage mind, kui midagi valesti.

Comment

Working...
            X