Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

486 80MHz

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

486 80MHz

Tahaks natuke tõsta mälumahtu ja lisada kõvaketast. Siit ka küsimused et palju oleks optimaalne ja palju üldse selline arvuti kannataks. Hetkel pakutakse mälusid 1 mega ringis, neid saaks testida aga millise mahuga kõvaketta võiks panna 500Mb-se asemele.

Kõik nõuanded ja soovitused on oodatud.

nu mingi 1,2 giga ehk kannatab, täpselt ei tea, aga palju Sul vaja on?
    10 gigast või isegi 5G see vaevalt omaks võtab

Comment

paari gigase kannatab äkki välja? Ma kunagi kasutasin 800megast pikalt, aga ei mäleta kas 1,2Gb sai ka 486'ga kasutatud...1megaseid ei soovita...olenevalt pesade arvuts alates 4Mb...aga 16 proovi vähemalt kätte saada, siis jookseb win95 juba päris korralikult. Muide mul 800 seisab kapis, kui soovi on...

Comment

a Hypik kle, mida masinaga tegema hakkad, ning mis OP ?, kui saladus ple

Comment

kannatab välja küll, vaja vaid bootmasterit kasutada et ta suuremat kõvaketast tunnistaks

Comment

täpsemalt öeldas minu kunagisel 486-l oli 2,3 G kõvaketas ja töötas nii mis müriseb

Comment

Simm- mäludega on lood sellised, et neid pead panema paaris, st kaks korraga, mis on sama suured ja sama kiired. Olen näinud 486-masinaid, millel on näiteks 32M mälu sees(4x8M), enamasti sõltub see emaplaadist. Emaplaat toetab igas mälupesas kuni teatud suurusega mälu, näiteks 4 või 8M - pannes siis igasse pesasse kõige suurem, saad max suuruse. Kui paned suurema, siis läheb ülejäänud osa raisku.
              Ketastega on asi raskem. Seal on neid piiranguid päris mitu. 486-masinatel tuleb enamasti vastu kõige alumine piirang, mis oli vist kuskil 500MB kandis. Kui bios juba oskab CHS/LBA rezhiimis kettaid kasutada, siis on asi märgatavalt parem. Siis teeb bios ise ketta adresseerimist ja lahendab IDE ja int13 formaatide mitteühilduvuse (ei viici pikalt seletada, netis sellest kirjutatakse iga nurga peal) Teoorias peaks siis saama umbes 7,5G-seid kettaid kasutada. Muidugi mõned biosside valmistajad mõtlesid, et nii suuri pole vaja ja jäeti mõnel väljal kõrgemaid bitte ära ja seetõttu on ka vahepeal igasuguseid imelikke piirangud; siiski enamasti saab 7,5G kettad tööle kui biossis on võimalik valida kettal mode't, kas siis CHS või LBA. Üle 8G kettad vajavad juba täiesti uut lähenemist, mida minu teada 486 biossidele enam ei tehtud (vbolla keegi hull tegi, mine sa tea), siis ka vaja juba dossi versiooniga üle 6.22 jne.
              Muidugi kui sa kasutad mingit vanemad dossi, siis tuleb sulle ka veel fat16 failisüsteemi piirang (sellest saab üle mingi uuema dossiga, näiteks win98 buutdiskilt röövituga, win98 diskis olev fdisk oskab teha fat32 partitsioone. Tegelt ka uuemate win95 all olevad dossid oskavad neid lugeda aga fdisk neil seda ei tee). fat16 korral pead tegema kettale siis mitu partitsiooni (st mitu kettatähist, c: d: jne), igaüks alla 2G

Comment

Saladusi pole: tahaks teha sellest masinast n.ö keskuse, kuhu koondan kokku kogu oma elektroonika alased asjad - skeemid, programmid ja dokumendid. Mudu jagele kogu aeg naisega sel teemal et kes millal ja kui kauaks "põhimasina" kallale saab... Hakkaks kasutama ka "testrina", et kui mõne võimu või paari kõlareid valmis teen, siis on millega parameetreid määrata. Alustuseks ehitasin selle arvuti korpusesse helivõimendi 2*23W RMS tuli, sellest mul siin mõnes kohas ka varemalt juttu olnud.

Mälu on praegu 32 768Kb aga ma ei tea täpselt on see süsteemimälu SIMM (seda mulle pakutakse, 72 pin) või cache. See asi natuke segane veel.

Kõvakettaid sees oli enne 700Mb jagu, 2tk kokku, mind rahuldaks täiesti maht, mis 2-3Gb vahele jääks. Ja OP süsteem on Win98 SE

Mis asi on BootMaster?

Comment

No 32M cachet sul küll nüüd pole, 486-tel oli see vist paarisaja Kb kandis. Kontrolli üle, kas see 32M on nelja või kahe mäluna - kui on vabasid pesasid, siis võid ju juurde panna.

Comment

Originally posted by Hypik@Aug 27 2004, 21:58
                    Mis asi on BootMaster?
                    BootMaster is used to recover (restore, rebuild, etc.) Master Boot Records (MBR), Extended Partition Boot Records (EPBR), partition tables, FAT & NTFS partition Boot Sectors. It can also be used to accomplish additional repairs, for example, recovering file allocation tables (FAT) from damage caused by user mistakes with FDISK.

kasulikku selle kohta ka SIIN

edit: täitsa hea mõte
                    ehk teeks kah, tegemist küllaga siis

Comment

Uurisin täpsemalt järele - see 32M käib selle SIMM mälu kohta ja neid on 4 tükki, igaüks 8M.

Comment

mul 486 100MHz.see v6ttis omaks ka 6Gb k6va mis praegugi sees ja t88tab...rami on 24Mb ja ilmselt saaks kuni 32 panna sisse...mul kah sai masin hangitud testmasinaks...millest pole kahju kui m6ni port maha p6leb...

Comment

Ma ka põhiliselt selle pärast fännan seda masinat, kui miski otsad annab, siis pere eelarvesse auku ei tekita, kui remontimiseks läheb. Ja samas on ta tehniliste omaduste poolest testmasinaks täiesti piisav.

Comment

Mul kannatas 486/66Mhz 10gb HDD ja 64 mb Rami välja

Comment

Mul kannatas 486/66Mhz 10gb HDD ja 64 mb Rami välja
                              Eks see olene kõvasti ikka emmest kah

Comment

Working...
                              X