Eks see mälude värk oleneb emaplaadist jah, uuri netist selle kohta.. Mu P75 võttis näiteks 6x32mb omaks.
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less
486 80MHz
Collapse
X
-
Oot-oot, rami (täpsemalt siis drami) puhul on tegemist siis ikka cache-mäluga ja 72-pin simm siis põhimälu?
Mul emaplaadi manual ees lahti seal kirjas et toetab kuni 1M cache mälu ja
kuni 64M (8plokki 72-pin SIMM) dram mälu. Mälude maht, mis omaks võetakse, sõltub ilmselt jumperite asetusest, sest siin selle kohta põhjalikud joonised.
Aga millist neist oleks hea juurde panna?
Comment
-
Originally posted by Hypik@Aug 31 2004, 17:36
Oot-oot, rami (täpsemalt siis drami) puhul on tegemist siis ikka cache-mäluga ja 72-pin simm siis põhimälu?
Mul emaplaadi manual ees lahti seal kirjas et toetab kuni 1M cache mälu ja
kuni 64M (8plokki 72-pin SIMM) dram mälu. Mälude maht, mis omaks võetakse, sõltub ilmselt jumperite asetusest, sest siin selle kohta põhjalikud joonised.
Aga millist neist oleks hea juurde panna?
SIMM on üks tüüp RAM'i, tähendab single inline memory module (kui mu mälu ei peta). Kõik SIMM'id on dünaamilised mälud (DRAM), mis tähendab, et kasutatakse info hoidmiseks kondekaid, mitte trigereid. SIMM'isid pannakse plaadile juurde 2-kaupa, mõlemad peaksid olema samasugused. Kui su plaat toetab kuni 64M mälu 8-l pesal, siis saad panna juurde ainult 8MB simmisid.
Kõvaketastega on enamasti lood vanade masinatega jamad. Väga vähestel korraliku brändi masinatel (intel, ibm) juhtus nii, et ei ole probleeme ketastega. Tavalistel awardi, ami jms biosse kasutavatel plaatidel on see tüüpviga ja kõik sõltub tootjast, korralikumate tootjate lehel on paigad, millega saab vähemalt kuni 40G-ni tööle.
Comment
-
emaplaadist jah oleneb, esimeste 486 prosede emmed ei saanud isegi 4 Gb'st jagu kohati aga need viimased 486DX2 prosedega loomad mida hea overclockida, need ragistasid 20 Gb ka välja. Cache võib olla 128-256Kb aga nüüdm a enam ei mäleta kas hakkas alates pentiumitest kus pangi cache juurde või oli 486'e ajal samuti, niipalju mäletan et cache töötas poole sageduse peal prosest.
RAM'i tüübid jah kõiguvad 36 pinisest kuni 72 pinniseni aga 486 peaks juba julgelt olema 72 pin laiad. Neid mul muidu peoga siin, kui väga sügav soov, tule järgi ja saad niisama.-
Comment
-
Huvitav kas on kuidagi võimalik 486-le WIN XP peale saada.
Proovisin flopidega buutida kuid andis errori:
Kood:Windows requires certain processor features that are not available on the processor in this computer. Specifically, Winows reguires the following instructions. CPUID CMPXCHG8B Setup cannot continue.
Comment
-
Originally posted by allah@Nov 3 2004, 21:23
Huvitav kas on kuidagi võimalik 486-le WIN XP peale saada.
Proovisin flopidega buutida kuid andis errori:
Kood:Windows requires certain processor features that are not available on the processor in this computer. Specifically, Winows reguires the following instructions. CPUID CMPXCHG8B Setup cannot continue.
Sain sõbralt 2 gigase installitud w2k-ga vindi ja panin oma masinasse.
Tunni ajaga installis draiverid ära ja pärast rebooti töötas küll...Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...
Comment
-
sellepärast et see pole MMX protsessor. teoreetiliselt võib töötada küll aga praktiliselt ... ei ole olnud nii katsetamishuvis. ntx winampi visual pluginad ei tööta alla mmx prose, annab teate et muretse parem prose
XP'l on efekte kõvasti rohkem juurde topitud ja juba välimuses alpha bendinguid jne asju kasutatud mille puhul nõutakse MMX tehnoloogiat .. aga proovige järgi ja andke teada ... peris huvitav oleks teada-
Comment
-
Noh ma siis installisin teises masinas XP kõvakettale ja toppisin siis 486-te, kuid ei läinud käima vaid andis veateate:
Kood:Windows could not start because of a computer disk hardware configuration problem. Could not read the selected boot disk. Check boot path and disk hardware. Please check the windows documention about hardwere disk configuration and your hardware reference manuals for additional information.
Arvutiks siis 486 33MHz ja mälu 64MB.
Comment
Comment