See Bootable from Floppy, ATAPI device, USB device, SCSI device tähendab, et masin on võimeline buutima nendelt seadmetelt, eeldusel, et BIOS on korras muidugi.
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less
BIOS 'läind'
Collapse
X
-
Originally posted by Elektrik@Aug 30 2004, 20:17
sain mobo kodukalt (FTP-lt) emaplaadi BIOS-i, oli ka mingi .ROM laiendiga fail ehk keegi seletab rumalale :P milleks see?
"To flash a BIOS under DOS, download the BIOS file from the Download pages or ftp://ftp.shuttle.com/ in zip format (the zip file will contain for example; fb51s034.bin and awdflash.exe). Extract the file onto a bootable floppy disk or onto the hard drive. Restart the system with a bootable floppy disk or bootable CD into PURE DOS mode. At the DOS prompt, type awdflash fb51s034.bin. When the update is complete, restart and enter CMOS Setup Utility (hold down delete at start up). Select “Load Optimized Defaults”, then “Save & Exit Setup”."
bootdisk.com kandist saab dosi boot ketta, autoexec.bat'i paned mainitud commandline, muu võib sealt vast välja visata, teise arvuti pääl võib katsetada kas läheb kohe asja käivitama, halb variant on muidugi kui see kirjutav proge kysib veel mingit user inputi.
Comment
-
vist 'Clear cmos' ei aita ,sest kui tegin nagu IBM SOOVITAS panin jumperi 2-3 asendisse, aga arvuti ei käivitu üldse siis, absoluutselt ei reageeri toitelülitile vajutades, vist mingi ilgem jama sellega :S
Comment
-
Originally posted by Elektrik+Aug 30 2004, 17:26--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (Elektrik @ Aug 30 2004, 17:26)</td></tr><tr><td id='QUOTE'>Originally posted by vtl@Aug 30 2004, 17:12
Originally posted by Elektrik@Aug 29 2004, 18:52
vtl kle, ehk annad selle oomipoe lingi kus see programmaator või see on mingi oomipoe teenus?
sinu pakutud variant täitsa mõeldav
ära saa minust valesti aru [/b]
ma ei saa sinust üldse aru...
oomipoe tegelastel on selline asi (aparaat) olemas nagu programmaator. programmaatori on ühendatud arvuti külge. paned biose kivi programmaatori külge, arvutis on programmaatori tarkvara, sinna laetakse biose sisu sisse ja kirjutatakse programmaatoris olevasse kivisse.
mis "linki", "progemisteenust" või "oma programmaatoriga" sa otsid?
mine raadiomaja all olevasse poodi kohale ja räägi oma muret. ma pakun, et sajakonna krooni eest tehakse see asi sul korda.
Originally posted by Elektrik@Aug 30 2004, 20:17
Bootable from Floppy, ATAPI device, USB device, SCSI device
st et seda biost siiski on võimalik disketilt käivitada
kui arvuti nõustub nt. disketilt bootima, siis booditakse sealt dos ning käivitatakse flashimisproge (näiteks see "awdflash.exe"), millele antakse kas käsurea parameetrina või pärast käivitamist käsitsi ette biose sisu (näiteks "fb51s034.bin")
Originally posted by Elektrik@Aug 30 2004, 20:51
ei usu
üks mees norib vägisi hoiatust sisutühjade kommentaaride postitamise eest
/moderaator OFF/
<!--QuoteBegin-Elektrik@Aug 30 2004, 21:42
vist 'Clear cmos' ei aita ,sest kui tegin nagu IBM SOOVITAS panin jumperi 2-3 asendisse, aga arvuti ei käivitu üldse siis, absoluutselt ei reageeri toitelülitile vajutades, vist mingi ilgem jama sellega :S [/quote]
ibm-il (ja mitmetel firmamasinatel) on selline rescue reziim, kus teises jumperi asendis tõmmatakse spetsflopilt flasher käima (millest ma mõni kiri eespool ka kirjutasin), kuid tavalistel emaplaatidel ei pruugi seda olla. seal on see jumper ainult cmos-i tühjendamiseks. lülitad masina välja (ja saba seinast välja, kuna atx toiteblokk annab osale masinale 5V ka väljalülitatud olekus peale), tõstad jumperi kümnekonnaks sekundiks teise asendisse ja siis tagasi.GSM: 5039624
Comment
-
aga Shuttle räägib seda:
System is unable to boot up after bios is updated/flashed?
Try following step closely:
1.Shut down system
2.Unplug power cord from power supply
3.Clear CMOS by hardware jumper(JP1)
4.Plug power cord back to power supply
5.Press and hold “Insert” key while press power button
eks ma siis proovin ka seda
edit: aga ise ei saaks seda programmaatorit teha?
leiaks aint skeemi kuskilt, saaks ise ka hakkama :P
Comment
-
Clear CMOS taastab BIOS'e algseisu, st mis kivi peale juba kirjutatud on, ega sa juhuslikult seda zip filet sinna sisse ei üritanud surada? <_<
Eelpool kõnelejad on juba tegelikult öelnud enamus versioone ja variante mis on võimalik teha ja kuna on joodetud kivi, siis minu versiooni ei saa sa kuidagi katsetada.
Flopy pealt bootida masinat ilma bios'eta? suht võimatu tegevus minu arust, sest Bootima hakkab masin alles peale Bios'e üleslaadimist. Olen kokku puutunud Compaq masinatega, millel on tagavara disketid kaasa antud, millega saab igast võimalikust jamast välja tulla aga see on Compaq Maru tuttav nimi on sellel emaplaadil, kui ma nüüd õieti mäletan, siis osteti need emaplaadid vahepeal tagasi vigase konfiguratsiooni tõttu, sest ta ei töödanud ei Matrox ega ka GForce kaartidega ja üldse oli palju jama, ebastabiilne jne (samuti sõber langes sellesse lõksu) Igatahes Shuttle MK???? emme oli ja me vahetasime selle 5 päeva jooksul ringi Abit emme vastu.-
Comment
-
Flopy pealt bootida masinat ilma bios'eta? suht võimatu tegevus minu arust, sest Bootima hakkab masin alles peale Bios'e üleslaadimist.
Award Modular BIOSiga mobodel käib taastamine ka nii, et sisestad floppy awdflash utiliidi ja BIOSi .bin failiga. Paar enteri vajutust ja uus BIOS flashitud! Isegi pilt on monitoris ja seda ka AGP videokaartidega... Aga kõike seda vaid siis, kui ebaõnnestunud flashimise juures Boot Block siiski terveks jäi
Selle konkreetse mobo kohta ei oska jah kahjuks öelda, kas sellega nii saab teha... AMI biosidae pole eriti kokkupuuteid olnud...Sex, drugs & rock'n'roll -- need kolm sõna elavad igavesti!
Comment
-
ahh niikuinii pean uue mobo ostma, aga sellel pole AMI vaid Award bios!
aga ehk soovitate siis mingit teist, et sobiks nagu prossega AMD Duron 1,6GHz 256 DDRAM, ja siis veel igasugu andmeid, võibolla ei tasugi seda originaali osta enam
edit: pealegi ei tahtnud masin alati norm restarti teha, kui winist panime, lihtsalt nagu läx restarti tegema ning siis lihtsalt vait, ning monitori led läx oranžiks, tavalise töö ajal ta roheline, (oranž - standby????). siis pidi arvuti Rest. nuppu vajutama et see jama tööle saada uuesti.
ehk keegi soovitab mõnda normi mobo? soovitatavlt k-arvutisalongist või nad müüvad igasugu jama??, muidu see oleks mulle mugavam :P
Comment
-
soovitada ei oska hetkel ja eelnev postitus kehtis mul Pentiumi proset jooksutava emme kohta, seega ei saand see tüüp olla ...
See Shut-Down ... kui oli tegu win98'ga, siis see tal tüüpprobleem et kuu kuni paari pärast hakkab sellist nalja tegema ...
Maxakas, mul pole sellist kogemust olnud lihtsalt, va compaq ja oleme ausad, floppy tuluke hakkab alles siis ketrama ennast kui bios' on ennast üles laadinud
Mis pilt sul ees on kui bios otsad andnud ja pilti pole? Õpeta mind palun-
Comment
-
jah ma ka netis lugend et kui boot block korras siis ühendades arvutiga vaid molu, agp videokaardi ning klaver, siis pidi olema jah pilt ees u sellise kirjaga et , 'bios püüab lugeda floppylt' et taastada bios, aga minu puhul ta kahjuks ei funka, aga kui oleks bios programaator (eepromi) siis huvi pärast katsetaks küll, võtaks maha, puhtaks ning uus flash. aga leiaks programmaatori, mulle pakuti juba taastamis võimalust, aga programaatorit vist bioside flashimisek ei leia, nagu ma kipun arvama (skeeme ma mõtlen) :S
Comment
-
to Deus: Floppy tuluke hakkab jah tavaolukorras ketrama alles siis, kui BIOS on hunniku mälu- ja muid riistateste ja muud jama korda saatnud... Kuid kui Award Modular BIOS-i puhul on BIOSi Main Block piixus, siis ei toimu midagi muud, kui kuvatakse tekst, et midagi a la "insert boot floppy" ja ragistatakse flopidrive'i kallal... Floppyl peavad olema failid awdflash.exe ja BIOSi .bin fail, ei mäleta, kas ka DOSi süsteemifailid. Siis polegi vist midagi muud teha, kui Enterit pressida, oodata, kuni uus BIOS kirjutatakse ja arvutile restart teha ning nautida parandatud masinat
PS! Selle boot blocki peale lootma jääda siiski ei tasu, sest BIOSi kirjutamisel kirjutatakse üle ka boot block ja kui seal tekib oli viga, siis ei juhtu eelkirjeldatud sündmusi :P
PPS! Osadel mingi muu BIOSiga mobodel on sarnane feature olemas, aga selle kasutamiseks tuleb mingeid jumpereid liigutada... Pole oma elu jooksul ise sellist looma küll näinud: odavate uute emaplaatide hulgas näib valdav olevat ikkagi Award Modular BIOS.
Sorry, et nii pikk juttSex, drugs & rock'n'roll -- need kolm sõna elavad igavesti!
Comment
Comment