Maamaja ja hoonete kompleks oleks vaja valve alla panna, aga valvekeskuse ostmist pean kalliks ja mõtlesin, et miks ei võiks keskusena kasutada tavalist PC -id. Valvekesekusel samuti protsessor sees ja sisend väljund seadmed küljes. Kuid vana arvuti rondi saab odavalt kätte ja sellel veel modemid ja võrgukaardid ka küljes. Mul maal telefoni liin sees ja interneti püsiühendus ka võimalik luua. Nii saaks interneti kaudu jälgida kõike reaalajas toimuvat.
Riistvaraline osa ei tundu praegu probleemiks olevat, kuna
liikumis- ja suitsuandurid saaks ühendada COM porti (laiendades loendurite abil sisendite arvu), sõrmistiku LCD displey saaks ühendada LPT porti ja sõrmistiku enda teise COM porti. Ja eks saab arvutisse lisada veel laienduskaarte lisa COM portidega.
Aga kõige suuremaks probleemiks tundub olevat vastava programmi leidmine mis seda kõike juhiks. Endal programmeerimis oskused peaaegu puuduvad ja ise ma sellist programmi küll ei suuda kirjutada. Et äki on olemas mõni selline programm?
Kas on keegi juba sellise valveterminali valmis teinud?
Või toodetakse kohe selliseid arvutiga ühendatavaid valveseadmeid.
Ette tänades Allan.
Riistvaraline osa ei tundu praegu probleemiks olevat, kuna
liikumis- ja suitsuandurid saaks ühendada COM porti (laiendades loendurite abil sisendite arvu), sõrmistiku LCD displey saaks ühendada LPT porti ja sõrmistiku enda teise COM porti. Ja eks saab arvutisse lisada veel laienduskaarte lisa COM portidega.
Aga kõige suuremaks probleemiks tundub olevat vastava programmi leidmine mis seda kõike juhiks. Endal programmeerimis oskused peaaegu puuduvad ja ise ma sellist programmi küll ei suuda kirjutada. Et äki on olemas mõni selline programm?
Kas on keegi juba sellise valveterminali valmis teinud?
Või toodetakse kohe selliseid arvutiga ühendatavaid valveseadmeid.
Ette tänades Allan.
Comment