Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

OpenOffice 1.1.2

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

OpenOffice 1.1.2

Installisin eelöeldud paketi arvutisse ja esmapilgul toimib kõik suurepäraselt, pisikeste erinevustega (Wordist). Tasuta ja eestikéelne kontoripakett tundub olema asjalik, MS Office hinnad algavad 3000,- kroonist.

Kas keegi arvab koos minuga hästi või hoopis teistpidi?

Ühilduvuse probleemid pidid olema. Et kui keegi saadab sull officega tehtud dokumendi, siis võimalikud avamise raskused. Seda just keerulisemate dokumentidega, mis kasutavad valemeid ja muud jama. Täpsemalt ei tea.

Comment

Just, ühitavuse probleemid. Ise kasutasin oo.d mõnda aega (polnud M$O litsentsi , mis eha) . Tekstidokumendid üldiselt tulid lahti ,kuid tabelarvuutuse omadega tekkis probleeme. Eriti, kui sees oli graafikuid. Samas ei suuda OO avada makrodega ja muude tiluliludega M$O dokumente
      Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Ise kasutan OOo'd juba umbes aasta ja siiani pole suuremaid jamasid olnud. Presentatsiooni värk kunagi 1.0.0's vedas alt (salvestas kõik ära aga ilma tekstilise osata), ülejäänud töötab. Kuna ise vba'st puudust ei tunne, siis pole rohkemat vaja. Ja kui ikka väga vaja on, siis tööl on ka office 2k3.
        Openofficel on üks väga huvitav lisa - pdf väljastamine. Kui korra seda kasutama hakkad, siis harjud varsti ära! (muidugi on mul ka ghost installitud, et saaks ka printimise kaudu pdf'isid mujalt progedest kätte)

Comment

Ma kiidan kaasa. Ainuke asi, midaa OO-l ei ole, on tähemärkide loendamine (ilma tühikuteta). 1Klassikaaslane (tõlk) kaebas selle üle ja tundub et tõesti ei ole. Saab teha 2 käiguga ja tulemused lahutada aga...ehk ma lihtsalt ei osanud otsida?
          - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
          - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

1 asi veel, mida ei ole, on tabelites võimalus teha diagonaalbordereid... ükskord ise otsisin.

Comment

Originally posted by felch@Sep 15 2004, 22:24
              Ma kiidan kaasa. Ainuke asi, midaa OO-l ei ole, on tähemärkide loendamine (ilma tühikuteta). 1Klassikaaslane (tõlk) kaebas selle üle ja tundub et tõesti ei ole. Saab teha 2 käiguga ja tulemused lahutada aga...ehk ma lihtsalt ei osanud otsida?
              tee makro selle jaoks.
              GSM: 5039624

Comment

Buge on natuke liiga palju ja eesti keele tugi longab.
                Teksti sees lihtsad tabelid elavad oma elu, fondid muutuvad lambist ja koma ning punkt vahetuvad suvaliselt - seega ka vastused kõiguvad 100 korda
                Näeb natuke kole ja puine välja.
                Aga noh - see eest peaaegu tasuta !

Comment

Tervist,

kas keegi on leidnud nipi, kuidas OpenOffice-is (Writer) oleks valemite kirjapanemisel kõige mugavam märkida ülem- ja alamrajasid näiteks Newton-Leibnizi valemis? Ehk siis määratud integraali arvutamisel saame algfunktsioonide vahe F(a)-F(b), mida märgitakse püstkriipsuga ning selle otste juures olevate rajadega a ning b. Meenub, et ka MS Office'is pidi eraldi leiutama...

Puudub just selline skaleeritav püstkriips ja võimalus selle otste juurde kirjutada .

EDIT: siit meenub, et puudub ka üla- ja alaindeksi samaegse kasutamise võimalus.

Comment

kuskilt lugesin, et OOo 2. versioonis peaks olema valemite trükkimise jubin ka täitsa olemas. Seega proovi 2. versiooni beetat, mis juba pikemat aega on täitsa kasutuskõlblik (st siis versioonid 1.9+).

Comment

Ma kasutan kah OOo2 Beta versiooni ja olen väga rahul. Ainukene probleem on et koolis ei saa minu tehtud kirjandeid lahti

Comment

Vähe olen kasutanud, töö juures Office käepärast.

Valemite kirjutamine on vahvalt TeX-ilaadne. EquationEditor'is hiirega valemite sõudmine on tõeliselt jube.
                        If you think education is expensive, try ignorance.

Comment

Originally posted by Silver@Aug 9 2005, 18:40
                          Ma kasutan kah OOo2 Beta versiooni ja olen väga rahul. Ainukene probleem on et koolis ei saa minu tehtud kirjandeid lahti
                          salvesta ikka rtf formaati siis, see parim kompromiss. MS Office formaadid on suletud formaadid ja OOo formaat (st siis staroffice'st pärit) pole ka liiga palju toetatud.

Comment

Mina olen hädas olnud nii OO pdfi tegemise, kui ka rtf-i kasutamisega "universaalse" formaadina :angry:
                            Pdfi tegemisega oli kunagi jama, et OO (1.1.3 vist) tegi nagu kõik peale tabelite pdfis õigesti, aga tabelid olid kokku pandud täitsa suvaliselt :blink: Ehk siis osa jooni kadus, lahtrite suurus oli midagi muud, kui algdokumendis jm. Valemid läksid ka selle konvertimise käigus imelikuks :P

rtf formaadiga olid samuti jamad just tabelitega. Sai OO-ga asi salvestatud mingi jama rtfi, oli OO-ga vaadates OK... Koolis MS Officiga trükkida tahtes olid osaliselt kaduma läinud tabeli joonte jämedused ja osa tabelite sisust oli üldse kadunud/nähtamatu :blink:

Aga kui pole vaja ühildumist MS officega, siis ma eelistan ikkagi kasutada OO-d B-)
                            Sex, drugs & rock'n'roll -- need kolm sõna elavad igavesti!

Comment

pdf peaks tulema otse printimise kaudu ka seal... seega kui seal midagi valesti näitab, siis ei oska OOo ise seda ka korralikult tõenäoliselt printida...
                              rtf ei ole täielikult ühilduv OOo formaadiga ja tõesti võib igasugust erilist markeeringut kaduma minna. Kui ainult trükkimise jaoks teha, siis tuleks pdf'i eelistada või kohe printfail kokku keerata virtuaalse printeriga. rtf just rohkem universaalseks faili ümber kandmiseks, kus ei peagi olema niivõrd vormeeringut.

Comment

Working...
                              X