Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Häda Radeoni ja TV seadistamisega

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Häda Radeoni ja TV seadistamisega

Sai hiljuti nVidia FX5200 asemele soetatud HIS Radeon 9600XT, mis iseenesest väga hea kaart, aga tekkisid mõningad probleemid ja küsimused, millele äkki targemad inimesed vastata oskavad...võibolla olen ka järjekordne dumbuser, kes ei oska Radeoni kasutada...

- nVidial oli terve hunnik multiple display mode'isid (lisaks veel isekombineeritavad), mille abil sai näiteks TVst filmi või pilte vaadata, samal ajal arvutiga midagi muud teha; desktopi monitori ja TV peale laiali venitada nii vertikaalis kui horisontaalis; rääkimata clone mode'ist. mitte et neid kõiki nüüd pidevalt kasutanud oleks, aga aegajalt ikka, kuna toas elab 2 inmest, kes jagavad 1 arvutit.

Kasutamist leidis kõige rohkem selline mode, kus desktopile tuli TVsse nö. pikendus ning hiirega või siis nVidia menüüvaliku abil sai monitori ja TV vahel aknaid/application'eid lohistada. Ühes võis mängida film või olla avatud mistahes programm, teises samal ajal mingi muu proge - ilma et need üksteist oleks seganud. Lohistades video akna TVsse ja pannes selle fullscreeni mõjus see ainult TVle ning filmile sai rakendada kõiki playeri võimalusi. ...Kas Radeoniga ei ole võimalik kuidagi midagi sarnast teha? St kas on olemas mingeid progesid või utiliite, mille abil Radeon kaardile multiple display võimalusi juurde saaks.

Praegu olen leidnud vaid clone mode + overlay, mille abil ei ole isegi suutnud monitorile ning TVle eraldi resolutsioone seada...kui panen monitori resoks 800x600 siis istub ka TVs pilt ilusti liistude vahele aga kui monitor on üle 800x600 siis jääb TVs osa pilti kadunuks, serva taha jäävaid ääri näeb vaid hiirt servadesse või üles-alla äärde lohistades.

Siis veel selline asi, et pildile mis TVs overlayna jookseb, ei ole võimalik rakendada Pan-scan'i - ainukesed valikud overlay menüüs: kas Same s source video(siis jääb ülevalt-alt palju musta ruumi) või Fullscreen video(ääred jäävad paika ning pilt venitatakse vertikaalis välja)...playeri settingud ei mõju üldse.

Ehk siis lühidalt...kudas saada midagi sarnast nagu oli nVidial eelpool kirjeldatud mode...nüüd tuli nimi ka meelde, vist oli Horizontal spanning

Palun andke head nõu...

sarnane asi oli ühes foorumis siin ning siin teine ka
    uuri.

Comment

Suured tänud,

sain nendelt linkidelt abi ning mode nimi, millest enne pikalt plärasin, oli hoopis Extended desktop. nVidiaga olin vast ära unustanud, et palju asju saab teha windowsi enda disply menüüst :P

Comment

juhtub :P
        hea et abix olin

Comment

Üks küsimus veel: kuidas saaks TVs fullscreenina mängivat filmi niimoodi suurendada, et pildi proportsioonid paigast ei läheks st. et külgede pealt läheks küll natukene pilti kaduma, kuid see-eest saaks ülevalt ja alt pilti natukene juurde - tava TVga laiekraanfilmi vaadates oleks pilt vähekenegi suurem. BSPlayeri pan-scan töötab monitori peal küll niimoodi, aga kui TV peal pani kasutan, siis pilt suureneb vertikaalis küll, kui ääred jäävad paika ning pilt venitatakse vertikaalselt välja - miski ei lase pilti TV ekraanilt välja minna. Ehk on selle jaoks mingi linnuke kusagilt vaja maha võtta, aga mina seda ei leidnud

Comment

mine molu menüüsse (kõikidel pole) ja muuda seal pildi suurust.
            mul Fujitsu Siemens, sellel olemas .
            espaneelil nupp menu
            aga on ka teisi variante ma usun
            ja ega see mugav ka ple, et igakord filmi vaadata, peab pildi asetust (suurust)muutma menüüst, ja pärast tagasi
            samas on muidugu ka display properties lehel nvidia oma seadistuste lehed, nagu minu Ati-l
            aga praegu programmeerin (olen vana arvuti taga) ning ei saa uurida oma ati seadeid

Comment

TV pildi seadistusvõimalused suht tagasihoidlikud, normal, zoom, 16:9, ja need reziimid ei lase ka servadest pilti välja minna ning venitavad vertikaalselt välja.

Mul ka ATI - kui sul masin TVga ühendatud on ning kui sa sellist suurendust kasutanud oled ja aega saad, siis anna teda, kuidas sellist suurendust saada?

Tänud

Comment

uuri seda, ise sain palju kasulikku inffi oma ati kohta sealt, ei teadnudki et nii palju võimalusi, sest pole aegagi olnud nende seadete uurimiseks

Comment

Working...
                X