Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Toiteplokk vaiksemaks

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Toiteplokk vaiksemaks

Eesmärk on muuta toiteplokk hääletuks. Korra proovisin seda teha jahutades toiteplokki sees olevaid radikaid veega ja jättes venti seisma, mingi 10-15 min oli kõik ok siis hakkas mingit imelikku pirinat kostma. Lõpuk pidin ikka venti 5v-ga tööle jätma koos radikate vesijahutusega.

Mind huvitab, mis see pirises ja kas on võimalik teda kuidagi vaikima sundida ilma õhkjahutuseta. Äkki on olemas toiteplokke millel vajavad jahutust AINULT radikad.

Kui kellelgi on muid lahendusi toiteplokki vaigistamisel andku teada

ahja toiteplokk millega mul tegemist oli on Codeken 250w

Thermaltake vist tootis toitekaid, kus soojus juhiti heatpipe-de (soojatorud? ) abil suurde radikasse, mis on toiteka taga, korpusest väljas...
    Hind muidugi neil toitekatel meeletu ja lisaks tekitab jama see, kui arvuti taga pole loomuliku õhuliikumist, ntx arvuti on arvutikapis.
    Sex, drugs & rock'n'roll -- need kolm sõna elavad igavesti!

Comment

Palun.Siin üks näide.

Comment

Mind ei huvita valmislahendused nende hinna tõttu. Tahan teada kas on toiteplokke(standartseid õhkjahutusega) millel õhk jahutab ainult toiteploki sees olevaid radiaatoreid. Enamikel toiteplokkidel mida mina tean jahutab õhk nii radiaatoreid kui ka mähiseid ja võib-olla jahutab midagi veel.

Kas keegi teab täpselt misasjad toiteploki sees vajavad jahutust.(peale radikate muidugi)

Comment

Originally posted by TAHABOSATA@Sep 24 2004, 15:08
          Eesmärk on muuta toiteplokk hääletuks. Korra proovisin seda teha jahutades toiteplokki sees olevaid radikaid veega ja jättes venti seisma, mingi 10-15 min oli kõik ok siis hakkas mingit imelikku pirinat kostma. Lõpuk pidin ikka venti 5v-ga tööle jätma koos radikate vesijahutusega.

Mind huvitab, mis see pirises ja kas on võimalik teda kuidagi vaikima sundida ilma õhkjahutuseta. Äkki on olemas toiteplokke millel vajavad jahutust AINULT radikad.

Kui kellelgi on muid lahendusi toiteplokki vaigistamisel andku teada

ahja toiteplokk millega mul tegemist oli on Codeken 250w
          ära sellist asja ära unusta, et toiteplokk tekitab korpuses õhuvahetuse.

Comment

No odavatel toiteplokkidel vajab ka trafo jahutust...see on kokkuhoiu mõttes suht väike tehtud.
            Kui head ei raatsi osta, siis monteeri vanale plokile suurem ventikas külge...14cm peaks minema, kui see kaanele panna (samuti vastav ava teha) ja siis toitekas arvutis tagurpidi keerata...vent suunaga allapoole ja toiteka tagumised õhuavad sulgeda. Põhimõtteliselt peaks see võimalik olema.
            Suuremad ventikad on reeglina vaiksemad ja neid saab sama jahutuse puhul aeglasemaks seada.
            Kusagil netis nägin ka vesijahutusega süsteemi, toiteploki radikad välja visatud ja dioodid-transid kinnitatud vasest toru külge...sama vesi jooksis ka CPU ja videokaardi prose jahutist läbi...Jamamist muidugi palju.

Comment

OT: ühesõnaga vaja tutvus luua torujüriga ja siis keskküte sisse
              Mu vanaisa oli küll väga kõva mees aga võitluses elektriga jäi siiski teiseks

Comment

pidin ikka venti 5v-ga tööle jätma koos radikate vesijahutusega
                Saan ma õigesti aru, et kallis vesijahutus jahutab odavat toiteplokki?
                Mind ei huvita valmislahendused nende hinna tõttu
                Ja veidigi paremat toidet ei saa hinna pärast muretseda?

Isiklikust kogemusest tean tehnoloogilises kasutuses olnud arvutit (tõsi küll 486), mis peale toiteploki vendi väljaviskamist (ära kulus lihtsalt) töötas pidevalt ja probleemideta edasi ca 2 aastat. Oleks veel käinud, aga tehnoloogia muutus

Paljuski sõltub asi Sinu arvuti konfiguratsioonist ehk toitevajadusest, aga 250W Codegen ei ole kindlasti lähteplatvorm, mille põhjal hääletut toidet hakata aretama.

Comment

Isiklikust kogemusest tean tehnoloogilises kasutuses olnud arvutit (tõsi küll 486), mis peale toiteploki vendi väljaviskamist (ära kulus lihtsalt) töötas pidevalt ja probleemideta edasi ca 2 aastat. Oleks veel käinud, aga tehnoloogia muutus
                  Meil saekas üks P166 hangus pidevalt kinni ja hiljem(u1a pärast) selgus, et vent oli tolmu täis imenud ja ära surnud-nüüd ok
                  Tõesti, Kui palju koormad masinat?

Mina proovisin nii: lasin venti 5v ja lasin järgi olla u 1h siis lülitasin arvuti välja ja kohe katsusin erinevaid detaile t.plokis(osa asju tõesti olid kuumad)
                  eeltööks kisu enne masin laiali(s.t. kindlusta hea ligipääs)
                  Mu vanaisa oli küll väga kõva mees aga võitluses elektriga jäi siiski teiseks

Comment

Originally posted by @ndres@Sep 25 2004, 21:37
                    Saan ma õigesti aru, et kallis vesijahutus jahutab odavat toiteplokki?

Ei olnud nii, oli odav isevalmistatud vesijahutus samuti oli odav 800MHz Celeroni ja 16Mb ATI videoga pisike masin, millega ei olnud kahju riskida.

Kas ma saan õigesti aru, et korralikes(kallites) toiteplokkides ei vaja peale radikate mitte miski jahutust. Isegi mingi 80% koormuse juures.

Isiklikult ma seda ei usu aga on kellelgi kogemusi.

Comment

võid ju proovida nii et lased kogu toiteka mingi elektrit takistava lakiga üle ja paned peale tuub(suur) termopastat, paned hiiglasliku radika ja ongi - klassivend tegi oma 1.2GHZ duronil ja töötab
                      <span style=\'font-size:8pt;line-height:100%\'>Pinokkio on piraat</span>

Comment

Originally posted by TAHABOSATA@Sep 26 2004, 15:07
                        on kellelgi kogemusi
                        300W ATX ja 200W AT olen passiivjahutusele teinud, midagi ei pinise ega suitse...

Comment

minu 300w atx on õhk jahutusega ja mingit mingit ebameeldivat sahinat ei ole,vendi kvaliteedist ja toiteploki detailide ja juhtmete paigutusest oleneb müra tase.

Comment

Working...
                          X