Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

mis on parim antivirus

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

mis on parim antivirus

pleen oleks tuvata oma masinat võimalikult hästi nii et soovitage mingit head antivirust ja mingit niinimetatud "badcoockey" vastast progret
    >>>>>>>>>>>>&g t;Foorum <<<<<<<<<<<<&l t;<<<<<<<<

mulle isiklukult meeldib väga norton anti-virus2004...ma pole peale sellepeale panemist ühtegi viirust käsitsi eemaldama hakkama ja olen neid väga vähe kohanud ütlse oma arvutis...
    Mäll-mäll

Comment

mis te n2iteks kaspersky st arvate kas tasub? norton vöhemalt oli AM edetabelis eelviimane
      >>>>>>>>>>>>&g t;Foorum <<<<<<<<<<<<&l t;<<<<<<<<

Comment

Tutvusta esmalt oma OS'i ja riistvara (mälu ja HDD maht, prose taktsagedus), siis saab paremini soovitada. Vanemale masinale sobib üks, uuemale teine. Kui võrk baseerub tulemüüriga karpruuteril, siis võimalusi lisaks.

Viirusetõrjest on üksi vähe, vaja on ka mittevajalikud pordid sulgeda, kaitsta brauserit, kaitset spyware eest jne.

Kui uuem masin ja Windows, siis:
        1. Kindlasti on vaja esmalt OS'i kõik uuendused installida.
        2. Tasuta viirusetõrje AntiVir Personal Edition 6.0 - all in one package for Windows 95/98/Me & NT/2000/XP http://www.free-av.com/
        3. Tulemüüriks (kui ei kasuta XP'd) Outpost Firewall FREE http://www.majorgeeks.com/download1056.html
        4. SpywareBlaster (mingi summa annetusega) http://www.agrreviews.com/modules/mydownlo...ile.php?lid=213 for Windows 98SE,Millenium,2000,XP
        5. Ad-Aware SE Personal 1.04 http://www.lavasoft.de/support/download/#free The freeware* version of Ad-Aware is compatible with all Win and free for non-commercial use only.

Valik on muidugi tunduvalt suurem.

Comment

lisan enda kasutatava Avast antiviiruse

http://www.avast.com/
          -

Comment

mina kasutan f-secure ja pole viirustega arvutis probleeme olnud, kuigi olen neid tihti kohanud. www.f-secure.com
            tel 53729764

Comment

On veel üle võrgu skänniv antiviirus: www.antivirus.com -> free online scan -> ok
              "Kaspirovski" kohta on vaid halvad muljed - jookseb kokku, aeglane jne. Vist minu (masinate) probleem?
              - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
              - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Kasutan ka AntiVir Personal'i. Ja aasta alguses sai veel installitud SpywareGuard. Tundus teine selline pisike ja hädine. Aga üllatus-üllatus: enam ei leia Ad-aware ühtegi "saba". Korduvalt masin üle lastud ja tulemuseks 0 spyware't. Uuendusi pole küll tulnud - freeware ju, aga seni olen väga rahul.
                Harjutamine teeb harjutajaks.

Comment

jätkuvalt olen arvamusel, et antiviirust pidevalt arvutis käimas hoida on sama, nagu päevade viisi püksis emm-i otsas "igaks juhuks" kummi kanda.
                  igasugune residentne skaneerija raiskab teatavasti arvuti ressurssi

pühast vaimust viirus masinasse ei teki.
                  loomulikult peavad otse netis oleval masinal kõik security updated ja fixid peal olema. (riistvaralise) natrouter-tulemüüri taga (nt. netijagamis-karp) võib ennast suhteliselt kindlalt tunda.
                  kui mingil veebilehel pakutakse mingit "väga vinget ™" programmi installeerida, siis tuleb vastata "no".
                  kui mingit uut tarkvara mitteusaldusväärsest allikast kopeeritakse, piisab sellest, et see korra skaneerijaga üle käia.

kõik sõltub kasutamisharjumustest. mõelda on vaja...

ma ei ole mitte kunagi ühtegi residentset antiviirust kasutanud, kuid sellegipoolest ei ole 14 aasta jooksul mitte ühtegi viirust, troojalast ega reklaamvara minu töömasina(te)s olnud.

nii profülaktika mõttes olen mõnikord tasuta f-prot-iga ja ad-awarega masina üle skänninud. ainus, mida ad-aware on leidnud, on miskid cookied.

ps. peale kõige muu tekitab residentne antiviirus petliku turvatunde. et "minul on nüüd kaitse olemas, miski mind ei ohusta ja võin kõiki lollusi teha".
                  paraku unustatakse, et antiviirus saab ainult ühel juhul kõiki uusi viiruseid ära tunda - siis, kui viirus tuleb välja antiviirusega samast majast.
                  nii mitmedki minu antiviiruse-usku kliendid on oma kärna kätte saanud just uue viiruse plahvatusliku levimise esimesel päeval, kui antiviiruse definitsioonid on veel uuendamata.
                  GSM: 5039624

Comment

Üks tuttav sai masina installeerimise käigus viiruse külge! Tõsi, siis poleks olnud vaja võrgukaablit küljes hoida.
                    - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
                    - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Microsoft pakub XP kasutajatele SP2 CD-d (sisaldab Home, Pro, Media Center, Tablet PC). CD saadetakse postiga tasuta koju ja soovitatakse seda sõpradega jagada.
                      See annab võimaluse riistvaralise tulemüürita masinale uue XP peale lasta, nii et installimise käigus võib LAN saba seinast väljas olla. Kui SP2 aktiveerib tulemüüri, Pop-up Blocker'i ja Win turvatsentri, siis võib netti minna ja lisada viimased uuendused.

Comment

Mina ei tea mis teie sellest arvate,aga üks parimaid on tegelikult AVG. Kõige parem on selle asja juures see, et ta on freeware.
                        Kasperski kohta niipalju, et väga palju igast pahna jätab märkamata.
                        Norton 2004 teeb aga masina mõttetult aeglaseks.
                        Intel inside.. Idiot outside...

Comment

vtl räägib täitsa tõtt.
                          Mul endal siiani täitsa müstika kuidas inimesed saavad neid viiruseid. ühes selle aasta AM rääkis üks tüüp huvitavalt et "kui olin XP peale installinud, oli kohe 5-7 viirust masinas" ... ma ei saa aru, kuidas saavad need niisama tulla, sest teatavasti peab olema side ikkagi kahepoolne, st et üks saadab ja teine võtab vastu. Kui ei ole vastuvõtjat, siis niisama lambist ei saa midagi ka saata.
                          -

Comment

Originally posted by Deus@Sep 26 2004, 13:41
                            ... ühes selle aasta AM rääkis üks tüüp huvitavalt et "kui olin XP peale installinud, oli kohe 5-7 viirust masinas" ... ma ei saa aru, kuidas saavad need niisama tulla ...
                            Üks tuttav rääkis sama juttu, et kohe peale uut installi kratid kallal. Aga see masin oli installimise ajal "laia maailma pärani lahti". Kui SP2 (oli vist ca 150MB) tõmmata internetist aeglase ühendusega, siis võtab see 4÷5 tundi aega, aga turva-augud saab lapitud, turvatsenti tööle ja tulemüüri peale (installimisel on tulemüür vaikimisi OFF) alles peale SP2 installi.

Mõni uuendus ei asu Microsofti serveris. Nt SP2-te saab ka mujalt, ka OS'e saab mujalt , siit järeldus ...

Comment

Originally posted by felch+Sep 26 2004, 10:08--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (felch &#064; Sep 26 2004, 10:08)</td></tr><tr><td id='QUOTE'>Üks tuttav sai masina installeerimise käigus viiruse külge&#33; Tõsi, siis poleks olnud vaja võrgukaablit küljes hoida.[/b]

<!--QuoteBegin-Deus
                              @Sep 26 2004, 12:41
                              Mul endal siiani täitsa müstika kuidas inimesed saavad neid viiruseid. ühes selle aasta AM rääkis üks tüüp huvitavalt et "kui olin XP peale installinud, oli kohe 5-7 viirust masinas" ... ma ei saa aru, kuidas saavad need niisama tulla, sest teatavasti peab olema side ikkagi kahepoolne, st et üks saadab ja teine võtab vastu. Kui ei ole vastuvõtjat, siis niisama lambist ei saa midagi ka saata.[/quote]

tegu on lahtiste rpc jms. aukudega, mille kaudu masinat rünnatakse enne, kui turvapaigad on jõutud peale panna. eeldab siis seda, et masin on otse netis (mitte läbi mõne jagamiskarbi) ning keegi (mõni viirusega nakatanud masin nt.) parasjagu juhtub samas alamvõrgus "ohvreid" skaneerima.

jällegi on imho tegu inimliku laiskuse ja/või lollusega. sellist olukorda saaks teoreetiliselt eksisteerida vaid üksainumas, esimene kord, peale *tühja* arvuti saamist. sest tark inimene downloadib admin-versiooni(d) service packi(de)st, kirjutab CD-peale ja kõik järgnevad korrad installeerib sealt (lahtivõetud võrgujuhtmega).
                              tegelikult isegi *ei* *saa* sellist situatsiooni tekkida, kuna uus arvuti tuleb reeglina preinstallitud ja patchitud tarkvaraga.

veel targutusi:
                              mõte installeerida ükskõik milline tarkvara, selle täiendus või lapp ning seejärel kustutada distributiiv, tuleks kuulutada kuritahtlikuks.
                              teine asi, kõik installikad tuleb kopeerida off-line mediale, mitte hoida ainult vindil, mida võib suvaline jama üle kirjutada või lihtsalt vedru välja visata.
                              odavaim cd-kirjuti maksab täna juba suurusjärk 350 krooni, toorikud algavad paarist kroonist. see ei ole koht, kust kokku hoida.
                              s.t. installatsioon peab olema alati ja kiirelt oma vahenditega korratav.
                              ainus asi, mida ehk ei ole mõtet salvestada, on windowsupdate kaudu tulevad jooksvad (n.n. post-SP) uuendused, kuna need muutuvad nõnda kiiresti.

(tegelikult ei saa ma aru, miks ma selliseid triviaalsusi pean seletama...)
                              GSM: 5039624

Comment

Working...
                              X