Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

ntfs > linux partitsioon ilma faile kaotamata

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

ntfs > linux partitsioon ilma faile kaotamata

sooviks siis jällegi teie abi , nimelt puutusin päevakese eest kokku linuxiga...ehk siis võimalikult lühidalt...on üks ntfs süsteemiga kõvaketas , mida hakkisin partition magicuga kaheks windoosa all
    ...enne oli siis üks ilus-kena 60GB vint ja seejärel 30GB ntfs
    +30GB linux partitsioon....kuna nüüd töötan linuxi all oleks vaja see teine ntfs 30GB jupp kätte saada, sest sellel on minu hinge palsam , mida kutsutakse muusikaks hetkel veel vähemalt :P
    sooviks on mu teada saada , kuidas saaks seda teist kõvaketta poolt lugeda linuxi all, ja vajaduse korral tagasi konvertida....oskate äkki isegi mõnd programmi soovitada
    Kui midagi ei tia, kysige minult...ma ei vasta:

midagi pole vaja konvertida...
    man mount
    http://www.die.net/doc/linux/man/man8/mount.8.html

Comment

aga...... ytleme , et kirjutan mount dev hdb7 (on hunnik juppe) ja see asi ütleb , et aint root saab seda teha...., kas ma pole siis root...või kuidas ma teen talle selgeks , et v ot just mina olengi see õige onu näppimaks...

Comment

mina ei tea, kes sa oled, aga kui sa ise ka ei tea, siis küsi ta käest:
        who am i
        ja ta peaks ütlema...

Comment

ruuduks muututakse käsuga "su -", annad parooli ja oled sees. Tee seda terminali aknas, X-i all ole parem tavakasutajana.
          PS. ilmselt oled sees ikka tavakasutajana. Ruudu kasutajanimi on "root", sul aga mingi oma määratud. Nii on parem sest ruudu käske täidetakse ilma virinata, ka rumalaid käske. Kui käsed kogu failisüsteemi hävitada siis nii ka juhtub...
          - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
          - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

muide, ntfs-i lugemiseks peab olema vastav tugi kas kernelisse sisse kompileeritud või moodulina laetav. uuematel linuxitel read-only tugi reeglina on, vanematel tuleb seda käsitsi teha. eeldab siis vähemalt kerneli sortsu ja pisut näputööd.

igapäevaselt ntfs-i linuxi all kirjutada ei soovitata tänapäevani - küll- ja küll on juhtunud, et sellega on andmed ära rikutud.
            GSM: 5039624

Comment

nu...aga kas vindoosa all on võimalik ntfs'i teha fat32'ks?

Comment

Sellesama Partition Magic'uga saad konvertida.

Comment

Originally posted by Elar@Sep 30 2004, 06:34
                  Sellesama Partition Magic'uga saad konvertida.
                  Aga minuteada mitte ilma dataloss'ita.

Comment

Originally posted by Lemmy+Oct 1 2004, 21:25--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (Lemmy @ Oct 1 2004, 21:25)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> <!--QuoteBegin-Elar@Sep 30 2004, 06:34
                    Sellesama Partition Magic&#39;uga saad konvertida.
                    Aga minuteada mitte ilma dataloss&#39;ita. [/b][/quote]
                    sa tead valesti.
                    GSM: 5039624

Comment

Working...
                    X