Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Kas mälu kiirus on 166

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Kas mälu kiirus on 166

Arvutit soetades teadsin, et masinas 256/333 mälu
    aga everest programm näitab nii
    pilt
    Ja nüüd siit lugedes saan aru, et siiski 256/166
    Kas see programm on ikka täpne?
    Kui mälu suurema ostan kas sobib 512/333 ?

Pilt ka mälust endast
    pilt :huh:
    Mu vanaisa oli küll väga kõva mees aga võitluses elektriga jäi siiski teiseks

Kõik on õige. Mälu siinikiirus on 166Mhz, kuid kuna tegu on DDR mäluga (double data rate=2x andmeedastuskiirus) siis märgitakse mälu kiiruseks 333Mhz (166*2)
    Kui tahad juurde osta siis sobib 512MB pc2700 mälu ilusti (333MHz), kuid soovitaksin võtta PC3200 mälu (400Mhz). Hinnavahe on lihtsalt väga väike ja tulevikule mõeldes on kiirem parem.

Comment

Natuke oleneb vist ka emaplaadist. PC3200 on küll kiirem, aga töötab ikka nagu PC2700, kui plaat kiiremat ei toeta või biosist pole võimalik teisiti sättida. Muidugi, enamasti saab biosist asja muuta.
      Ise olen nii asjast aru saanud...aga võibolla eksin .
      Näiteks Asus P4PE, mida ise kasutan, on biosis mäludele kolm võimalust 266MHz, 333MHz ja 416MHz...plaat ise mõeldud siis PC2700 (333MHz) jaoks.

Comment

emaplaadi infot siis ka
        --------[ Motherboard ]-----------------------------------------------------------------

Motherboard Properties:
        Motherboard ID 63-0100-000001-00101111-050203-iSPGDL_G$RL865006_BIOS Date: 05/02/03 08:34:04 Ver: 08.
        Motherboard Name Intel Rock Lake D865PERL

Front Side Bus Properties:
        Bus Type Intel NetBurst
        Bus Width 64-bit
        Real Clock 200 MHz (QDR)
        Effective Clock 800 MHz
        Bandwidth 6400 MB/s

Memory Bus Properties:
        Bus Type DDR SDRAM
        Bus Width 64-bit
        Real Clock 160 MHz (DDR)
        Effective Clock 320 MHz
        Bandwidth 2560 MB/s

Chipset Bus Properties:
        Bus Type Intel Hub Interface
        Bus Width 8-bit
        Real Clock 67 MHz (QDR)
        Effective Clock 267 MHz
        Bandwidth 267 MB/s

Motherboard Physical Info:
        CPU Sockets/Slots 1
        Expansion Slots 5 PCI, 1 AGP
        RAM Slots 4 DIMM
        Form Factor ATX
        Motherboard Size 240 mm x 300 mm
        Motherboard Chipset i865PE

Kas toetab kiiremat mälu?

Comment

Toetab ja olekski parem kasutada kuna prose jookseb praegu sul 200Mhz siiniga ja mälu 166MHz peal.

Comment

Vastuse saad (http://www.intel.com/design/motherbd/rl/), ehk siis mobo toetab:

Memory:
            Four 184-pin DDR SDRAM DIMM sockets
            Support for DDR 400, DDR 333, and DDR 266
            Support for up to 4 GB of system memory

Comment

Mida peab arvestama uue mälu soetamisel?
              Mida tähendab tähis
              CL2,5 ja ka CL 3

Nt: MÄLU 512MB DDRAM 400MHz Kingston, PC3200, CL2,5

Comment

Originally posted by video@Oct 23 2004, 19:25
                Mida peab arvestama uue mälu soetamisel?
                Mida tähendab tähis
                CL2,5 ja ka CL 3

Nt: MÄLU 512MB DDRAM 400MHz Kingston, PC3200, CL2,5
                Arvestama peab sobivust. Mobo tootja lehelt saab täpse info mälude sobivuse kohta, juhul kui paberinfo puudub.

Tähis CL2, CL2.5 ja CL3 tähendavad erinevat latentsust ehk siis viiteaega SDRAM-i read/receiving vahel.

Peaks olema nii, et väiksem number annab suurema kiiruse, suurem number seevastu suurema stabiilsuse.

Non-ECC lisatähisega on veaparanduseta ja odavamad ning seega ka enamkasutatavamad.

Comment

Kas minu arvutile võib panna siis ükskõik millise CL tähistusega mälu
                  No ses mõttes et vahet pole kas on CL 2,5 või 3,0.

Comment

Minu teada sobivad CL2...CL3 mälud küll omavahel. Emaplaat (õigemini SDP) seab biosis kohe vastava latentsuse. Käsitsi saab seda ka muuta (näiteks CL2->CL2,5), kui bios nii arvab, kas see ka reaalselt kiirusele mõjub, ei tea.

Comment

Võid masinasse panna kasvõi PC4000 CL2 512MB ja 128MB PC2100 CL3 128MB mälud kokku. Töötab ilusti, vaatama peab ainult seda, et seadistaksid kiirused nii, et aeglasem mälu stabiilselt töötada suudab. (latentsusajad ja Mhz'd)

Comment

Ostsin uue mälu ära(512Mb PC 3200) aga ikka sama aeglane(üks programm ütleb ikka -insufficient memory)
                        Ehk keegi viitsib õpetada mida biosis üle vaadata/muuta, et
                        asi ka tulemusi annaks(siinikiirused ja muu selline paika ajada)

Comment

Working...
                        X