Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Videokaart lühistab ATI AIW 9800SE

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Videokaart lühistab ATI AIW 9800SE

Tere mul järgmine probleem, ehk keegi oskab aidata?
    Räägin tausta:
    Istun vaatan telekat arvuti taga, järsku plaks pilt mustaks arvuti booti siis teine hetkt hakkab posti minema jaälle plaks jalle kustu ja hakkas klõpsime sisse välja sisse välja. Ma kargasin kohe stepsli juurde ja tõmbasin toite tagant.
    Toiteplokist tuli kena kärsakas... selge TOITEKAS andis otsad... Läksin järgmine päev ostsin kvaliteet toiteka ja panin sisse ühendan kõik ära vajutan nuppu, vendid korra võpatavad ja jälle vajutades ei midagi. Hakkasin uurima siis uhendasin korra toite tagant toiteplokilt jälle sisse jälle vendid võpatavad ja siis vaikus... Selge kuskil lühis!
    Hakkasin üksipulki seadmeid väljakakkuma jäi videokaart ja videokaardi toide... See mis eraldi käib külge, võtsin toite tagant oh näe imet hakkas tööle aga ei detekti videokaarti hakkab piiksuma. OK selge videokaardi toide lühistab.
    Proovisin üksipulki ka läbi mis kontakt näkku paneb ja kui panen eraldi 5V peale siis käib plaks vendid võpatavad rakendub kaitse... Ühesõnaga lühistab 5V ots...

Siis jukerdasin jukerdasin kord ühendasin 5V lati kord tagasi ja järsku läks käima Tegi ilusti piiksu võttis pildi ette, lülitasin välja uuesti sisse jälle plaks vendid võpatavad ei kuhugi...
    Nii jukerdamisega õnnestus 5V otsa äravõtmisega ja uuesti tagasi panemisega 3 korda pilti ette saada vahelduva eduga... Rohkem ei viitsinud jamada kuna arvasin garantii alles... Kuid nüüd leides cheki selgus et kaart on 1a ja 1kuu vana, garantii läbi. Nüüd olengi lõhkise küna juures ja ei tea mida teha...
    Kaart iseenesest töökorras ma selles kindel kuid väline toide paneb kuidagi näkku.

Ehk oskab keegi midagi soovitada või parandada? Tõesti kahju kaart on kallis ja HEA

Niih sai kammitud netti ja paistab et probleem on Toiteplokis ja videokaardis.
    Nimelt videokaart tahab stardihetkel päris piraka koguse voolu. Kvaliteet toitekal aga rakendub OVER VOLTAGE protection.
    Asja fiksib see kui anda videokaardile toite taha mõni sekund hiljem peale booti kui teised seadmed ülesse läinud on. See tõlgendab seda miks mul videokaart isegi paarkorda käima läks aga ma ei seostanud seda ära...

Samas vanal toitekal seda kaitset polnud seega ka ei esinenud sellist probleemi.
    Loodan et minu probleem leiab ka mõnel teisel minusugusel lahenduse

http://forums.bit-tech.net/showthread.php?...73&page=1&pp=20

Niih nüüd oleks vaja valmis susserdada mingi seda mis tekkitaks viite toite andmisel videokaardile...

Oskab nüüd keegi midagi soovitada?

Comment

Kui pikka viidet vaja on? Saaks teha releega, mille pingestamisviivituse määrab mingi konde, transistorpuhver vahele, et ei peaks F kanti ulatuvaid mahtuvusi kasutama.
      2. variant: kammi neti otsingus sõnaga 555 +timer ja leiad mitmeid aja viitmise skeeme. (NE)555 on just selleks tarbeks mõeldud unversaal-nahaalne taimeriklotc.

PS. Mis imelik toide see on tollel videokaardil? Pingestamata kaart peaks ju masina bootimist takistama, siini koormama. Sinul nagu nii ei juhtu!?

Aga jah, karm kaart kui ta tõesti
      ...kuid .... paneb kuidagi näkku....
      - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
      - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Niih... Ajasin jupid kokku teen, viitega 5V sisselülitamise
        Selle skeemi järgi:

Eks siis pajatan, kas toimib või mitte... Varsti koju jootekolbiga susserdama B)

Paistab et aasta otsa oma vigase kaardiga olnud :P

Comment

Originally posted by XXXHARDCORE@Oct 26 2004, 11:54
          Niih sai kammitud netti ja paistab et probleem on Toiteplokis ja videokaardis.
          Nimelt videokaart tahab stardihetkel päris piraka koguse voolu. Kvaliteet toitekal aga rakendub OVER VOLTAGE protection.
          korrektne lahendus on võtta võimsam toitekas...
          GSM: 5039624

Comment

Neh... Foorumeid lugedes sama probleemi juures ka Antec 430W omanikud vaevlenud. See pigem Videokaardi probleem, mis täiesti vabalt langeb garantii alla! Ja just ATI AIW 9700/9800 seeria kaartidega. Isiklikult mul ennem toiteka põlemist töötas 250W toitekas kenasti ligi 3 aastat ja viimase võimsama konfiga pisut üle aasta, mis tegelikult oli suht piiri peal, sellest vast ka otsad andis...
            300W kvaliteet toitekas toidab vabalt ära, ei näe mõtet raha tuulde visata asjatult.

Aga panin skeemi kokku töötab laitmatult, viite panin ca 2sek'i peale ja tõepoolest töötab perfektselt, tegin stress teste Videoga jooksutasin 3Dmark2003 ligi 2h, nagu polekski midagi viga.

Seega teema ennast ammendanud, tänan tähelepanu eest

Comment

Working...
            X