Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Sata ketas ja format C:

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Sata ketas ja format C:

Palun õpetust kuidas tehakse SATA kõvakettale mis on jaotatud 5-ks Formatit.
    Esimene(c ja teine(d on NTFS
    ja ülejäänu(e:, f:, ja g on fat32

Emaplaat on intel D856perl
    ja masinas on üks füüsiline ketas.
    Seal kus suitsu, seal ilmselt tinutatakse..

Formateerida tahad, aga missugust neist virtuaalsetest ketastest? Seda tuleb iga kettaga (partitsiooniga) eraldi teha. Või tahad kõik partitsioonid kustutada, luua uuesti ühe või mitu ja siis formattida?
    Valikuid on mitmeid. Kui pole seda enne teinud siis partitsioonidega mängimine oleks ohutum kellegi teadjama käes.

Comment

Tegelikult oleks vaja nad ümber jaotada ka(kolmeks).
      Aga esialgu oleks vaja teha C: kettal siis ntfs süsteemi kettaga.
      Olen vanematel masinatel ka partatsioonidega (fDiskiga) hakkama saanud.

Comment

Aga mis keelab siis nüüd Fdisk-i kasutamast?
        Võid ka Partition Magic 8 kasutada. Kui Win C: kettal siis sinna installidki. Saad partitsioone ühendada, poolitada, kustudada, luua jne., kogu asi on kogu aeg graafiliselt näha. Ainuke viga, et tohutult aeglaselt toimib ja kui ka C: on vaja puhtaks teha, siis ikkagi Fdisk või sarnane vajalik, mida saab floppy-lt käivitada... enne seda muidugi kõik vajalik info seniks mujale toimetada.

Comment

Dossis ei peaks saama sata kettale ligi, sest dos ei oska selle kontrolleriga midagi tarka teha. Pmst isegi saaks lugeda config.sys-ist ja autoexec.bat'ist vastavad draiverid alla aga see on paras jama.
          Mina teeks linuxi installikaga selle partitsioneerimise ära, sest linuxi installikal laetakse korralik draiver alla ja saad ka sata ketastele ligi. Pmst peaks olema ka võimalik sama asja teha windows xp(2k ja nt ka sobib) installikaga, sest see laeb ka sata draiveri enne alla. Nende winnide installika jooksutamiseks sata ketastega tuleb hankida flopi (just flopi&#33 peal sata kontrolleri draiver. Kui siis installika käivitamisel tuleb alla serva umbes midagi sellist "press f8 to add scsi driver" vms, siis vajuta seda nuppu ja laetakse flopilt draiver installikale alla. Edasi juba tavaliselt.

Comment

Mul nimelt juhtus sedasi, et tahtsin teha format c: aga see soft(win98 start up) disketil leidis ainult need fat kettad ja valis nendest omale ühe C:-ks ja tegin vale asja puhtaks.
            Kuna minul olev WinXP cd ei ole täiuslik(mingi netist varjant) siis ei saa ma plaadilt buutida
            ja kasutan win 98 sinna alla.
            (keegi võiks full XPpro cd kuhugi uppida) :unsure:

Kuna arvuti on aetud igasugu saasta täis siis arvan, et format C: ikka aitab.

Comment

Working...
            X