Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

kaks arvutit ja üks kuvar.

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

kaks arvutit ja üks kuvar.

Terv.

Kas Kuvari pistikut tohib töötaval arvutil välja tõmmata ja tagasi panna, või on ka võimalus, et videokaart läbi kärssab, nagu võib juhtuda seial ja paraleel portidega?
    Minu probleem on selles, et mul kodus nii lauaarvuti kui ka server, aga kuvar ainult üks. Teist kuvarit ei taha juurde osta, ruumi jääb laua peal väheks. Aga tahaks teha mingi lüliti vahele, et kui mõlemad arvutid töötavad, siis saan lülitiga muuta, kumba pilti tahan kuvarist näha? On kellelegi võibolla midagi sellist netis silma jäänud?

Mina kasutan sellist programmi nagu RealVNC. Selle abil saab läbi võrgu teisest arvutist (mille küljes on kuvar) vaadata esimese arvuti töölaual tomuvat ja toimetada seal (toimivad nii esimese kui ka teise arvuti hiir ja klaviatuur). Nii et saab ühe arvuti taga istudes kahes korraga toimetada.
    Ise kautan ja olen rahul.

Comment

5 sekundit googeldamist andsid vastuseks selle.

Comment

RealVNC jah päris hea asi, aga tahaks endal asja veel algelisema teha, et ka siis saaks asju ajada, kui süsteem enam üldse tööle minna ei taha.

Eggy poolt pakutud asi on vist jah midagi sellist mis mul vaja, aga portugali keele oskamatuse tõttu jääb asi mulle esialgu veidi arusaamatuks.
        --
        Heh see on splitter, mul ikka veidi teist asja tarvis.

Comment

nu mul laua peal on selline mõnus switch, millega saab panna nii et kaks masinat aga üks klaver, hiir ja moll. Ise käsitsi vajutan, kumba masinat tahan parajasti kasutada. Hindadest ei tea rääkida kuna sain niisama selle. Ma usun et igas veidi kompetentsemas arvutipoers teatakse sulle öelda, palju selline amsin maksab.
          Kodus mul kahe masina jaoks aga töö juures on servereid neli ja sellest ka rohkemate jutmetega switch.
          -

Comment

Selline asi vist liiga kallis, et endale muretseda.
            Head susserdamist !

Comment

Sellise lülituskarbi nimi on KVM svitch. KVM nagu keyboard-video-mouse. Müüakse näiteks a-kaablis, kõige odavam maksab umbes 500 raha.
              Vga pistikut võid siis välja tõmmata, kui masinate potentsiaalid on võrdsed. Selle eelduseks on see, et masinad ja molu saavad elektrit samast kohast, näiteks samast maandusega pikendusest vms. Igatahes oluline on see, et pistikute maandused kokku jõuaks. Siis pole ohtu, et masinate ja molu maa vahele tekib potentsiaal, mis midagi maha tapab. Üldiselt on analoogvideo suhteliselt lollikindel asi, sest väljundtakistus on ju 75 oomi - ka lühis ei põletaks midagi maha... Ainult staatiline elekter on sinu vaenlane.

Comment

Nüüd siis asi selge . Käin homme kõik arvutikola müüjad läbi, järsku mõnel juhuslikult on seda KVM svitch-i, kui ei leia, siis mõtlen edasi, kas teen ise lüliti, või ostan mingi tutika ära. Tänud kõigile!

Comment

Jah, vaatasin ka karbile .. KVM Switch. Aga see mis sa näitasid sealt ... miks pagana pihta seda heli vaja jagata on ... :S sul vaja põhimõtteliselt ainult hiir-klaver-moll otsi. Ja mulle toodi 320 eest selline TrendNet TK-205i

esimene 205 sealt, töö juures teine
                  http://www.insat.fr/fr/dept_266.html

kahjuks ei leidnud eesti lehtedelt kuskilt aga no kui lähed poodi küsima, küll leitakse sulle
                  -

Comment

Jep,ongi osades poodides olemas, hind 450 - 500 vahel.

Comment

Kui leiad vana vene nn. galettlüliti, saad asja suurepäraselt ka ise valmis meisterdada. Vaja veel juhet ja mingi karp, kuhu lüliti mahuks.
                      Ümberlüliti on igatahes mugavam kui pistikute ümbertõstmine. Kui aga otsustad viimase variandi kasuks, tõmba igax pettex molude maad kokku (nagu eelnevas selgitati. Äärmisel juhl puuduta esiteks molu pistiku metalläärega masinat ja siis lükka pistik kaardi külge (samal ajal säiligu kontakt pistiku metallkorpuse ja masina korpuse vahel.

Enamasti lastakse videokaart läbi teleka ühendamisega (töö ajal), molude lappamisel pole seda veel täheldanud.
                      - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
                      - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Originally posted by felch@Nov 18 2004, 23:29
                        Enamasti lastakse videokaart läbi teleka ühendamisega (töö ajal)
                        Veel rohkem siis, kui arvuti ega telekas ei tööta aga avuti on võrgus ja telekal antenn taga...

Comment

Working...
                        X