Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Chaintech CT-6WIVO emaplaat

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Chaintech CT-6WIVO emaplaat

Sattus minu kätte arvuti kaebusega, et ei näita enam pilti. Celeron 433 MHz, emaplaat Chaintech CT-6WIVO (integreeritud video), PCI slotis ATI Rage II videokaart. Uurisin - ATI väljund tumm, emme video väljundis pilt olemas.
    Asendasin videokaardi mingi ürgse Mach 64 kaardiga. Nüüd võtab videokaardiga alglaadimise pildi ette, tuleb ka Windows XP avapilt (mustal taustal), siis jääb aga monitori nurka ainult kursor plinkima ja pilt kolib üle emaplaadi videole?
    Ons selline käitumine normaalne?
    Kas ma võin järelduse teha, et ATI Rage videokaart on ilmselt siiski töölepingu lõpetanud?

BIOS`s on esmaseks VGA väljundiks PCI slot.

Proovi sama kaarti teise masinaga. Üldiselt on nii, et kui on masinas nii pci kui ka agp kaart, siis on windowsile mõlemad näha ja seda, kummale pilt tuleb, saab kruttida display properties'e alt. Samuti saab panna siis nn dual-head pildi, st pilt üle kahe monitori.

Comment

Kas mitte biosist ei pea seda määrama, et PCI kaart "tuntakse" esimesena?

Comment

Kas mitte biosist ei pea seda määrama, et PCI kaart "tuntakse" esimesena?
        Loomulikult, vaata minu esmapostituse viimast rida

Lammutasin siis enda arvuti (W98SE) laiali ja eksperimenteerisin:
        Mach64 - OK!
        Ati Rage II - pilti pole (ja masin riidleb minuga), seega kõlbab veel ainult lutsu viskamiseks

Huvitab siiski - kas see, et Mach64 1MB mäluga XP all pilti lõpuni ette ei suutnud manada on reegel, või konkreetse emaplaadi veidrus?

Comment

Working...
        X