Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

free pascal

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

free pascal

proovin siis ka progremisega algust teha kasutan "free pascal"it ja tahtsin proovida midagi teha pascalile mõeldut õpetuste järgi

program MYFIRST (output);
    begin
    writeln('Hello. How are you?&#39
    end.

aga kui panen run siis nagu korraks vilksab midagi ning siis on kõik.

harjutan praegu selle järgi.
    tel 53729764

Pead olema DOSi ekraanil, siis näed ka mida proge väljastab. XP puhul start->run-> cmd -> enter.
    - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
    - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

kas siis kui free pascal töötab,kas see ei ole siis dos-i ekraan?
      cmds enterit vajutades ei juhtu midagi. Ja kas see programm on üldse töötav?
      ja kui ma panen run - trace intro ja siis continue tuleb ette teade program exited with exitcode = 0
      tel 53729764

Comment

Minu teada teaavd nad lahti eraldi akna proge väljundi jaoks. Mingi klahvikombinatciooniga sai seda vaadata.
        - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
        - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Programmi päisesse kirjuta uses crt; ja lõppu readkey;

Niimoodi:

uses crt;
          begin
          writeln('Hello. How are you?'
          readkey;
          end.

Või teine variant:

begin
          writeln('Hello. How are you?'
          readln();
          end.

EDIT: mõlema variandi puhul jääb aken lahti, kuni ei vajutata suvalist klahvi.

Comment

kui seda käivitada, siis ta palub selle enna salvestada ,kuid ette tuleb compile stopped see ka kaasas olevate prooviprogrammidega äkki win xp süü või midagi sellist.
            tel 53729764

Comment

Kahjuks ei oma kogemust Free Pascaliga. Ise kasutan Dev-Pascalit, kuid ei soovita sedagi (oskab kah tuju rikkuda mõnikord).

Comment

Võimalik, et on xp jama, mis viskab automaatselt dos akna kinni, kui midagi enam ei toimu. Mul on c++ sama jama. Kirjuta lõppu mingi rida, mis küsib klahvi vajutamist.

Comment

lõppu pause ja siis ei lähe enne edasi kui vajutad suvalist klahvi, ma kasutan sellist süsteemi nii java, C, kui ka pascali puhul. kuigi ega ma progrejatüüp pole ...
                  -

Comment

ei kõlba see XP dosis progemise jaoks, Mikropehme otsustas 16Bitiste progede normaalse jooksutamise v6imalikult raskeks teha v6i yldse v6imatuks, m6ni vbolla teeb siiani t6sist tööd dosis aga xps see ilma peavaluta v6imalik ei ole. freepascal aga on meeletult bug-ine ning exe fail nõmedalt suur, Delphist saan ma veel aru, see topib kõik yhte exe-sse ja teistel arvutitel jooksutamise probleeme pole, et m6ni komponent vms kadunud.
                    edit: tulemust v6id näha klahvikombiga: Alt + F5

Comment

Originally posted by Deus@Dec 15 2004, 21:34
                      lõppu pause ja siis ei lähe enne edasi kui vajutad suvalist klahvi, ma kasutan sellist süsteemi nii java, C, kui ka pascali puhul. kuigi ega ma progrejatüüp pole ...
                      paus on dosi käsk, pascalis sellist käsku pole.

Kood:
                      Begin
                       writeln('Hello. How are you?');
                       readln;
                      end.
                      peab töötama, kui ei siis midagi mäda. ei meeldi mulle see free pascal <_<

Comment

PAUSE käsk eksisteerib ka windowsi all ja töötab väga edukalt&#33;&#33;&#33;

Kui ei usu, kirjuta command promti .. XP home kohta ei tea aind öelda, see igavene crap millel pooled asjad puudu aga Pro versiooni all töötab mühinal.
                        -

Comment

ma tean et existeerib, ma räägin seda et see pole PASCALI käsk vaid DOSi käsk, kasutada saab BATCH failides. NÄIDE:
                          edit: oletame et su exe nimi on "tere.exe":
                          siis bat fail on seesugune:

cls
                          tere.exe
                          pause

piisab ka ainult:

tere.exe
                          pause

Comment

Originally posted by Elektrik@Dec 16 2004, 12:11
                            freepascal aga on meeletult bug-ine ning exe fail nõmedalt suur, Delphist saan ma veel aru, see topib kõik yhte exe-sse ja teistel arvutitel jooksutamise probleeme pole, et m6ni komponent vms kadunud.
                            Mõne näite ka tood? (Ise sai kunagi proovitud, kas saab tehtud pisikese kalkulaatori, mis jääks alla 40KB. Tulmused: FP 41KB ja Delphi 400KB )
                            Ja FP kirjutab valmis 32-bitiseid programme, mitte 16-bitised, nagu sa arvad (see et vaikimis tehakse konsoolis jooksev programm ei ole mingi näitaja).

Tegelikult vist on FreePascali vaikimisi seadistuses exe sisse pandud ka silurile vajalik info (mis on kole-kole suur) ning halvemal juhul ka "smart-linking" välja lülitatud

Aga nagu paljud juba enne mind on maininud, siis XP all töötades pane proge lõppu lihtsalt
                            Kood:
                            readln;
                            ja enne väljumist jäädakse enteri-it ootama. See et programmiaken kohe peale lõppu kinni pannakse on XP "featuur" mitte FP kala.

Ise kasutan teistsugust lähenemist. Kriban valmis ühe bat faili, mille sisu on üldjoontes selline:
                            Kood:
                             @echo off
                            ppc386 -gl progefail_mida_parajasti_edin.pp
                            pause
                            progefail_mida_parajasti_edin
                            pause
                            pause
                            See siis jätab akna lahti ja võimaldab mul uurida, kas kompileerimisel läks midagi metsa ja kui proge saab tala, siis võti -gl näitab mulle muuhulgas ka reanumbri, kus asi juhtus (lõpp exest tuleks see muidugi välja jätta, sest see muudab exe suuremaks, kui vaja )

Andy@katsetanud.ka.freepascali.editori.kribamist(pooleli)
                            Nagu vahelduvvool - on ja ei ole

Comment

njah, N****e edasi selle "Free" Pascaliga, endal ple sellist problat 6nnex veel et vaja XP all dosi progeda
                              edit: free pascali lähtekas on vist vabalt saadaval, nagu Dev-Pascal ja C++ oma, eks sa siis optimiseeri seda et teeks väiksema exe, ise ei viici jamada

Comment

Working...
                              X