Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

free pascal

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Leidsin pascali mis on arvatavasti loodud kasutamiseks win keskkonnas(dos aknaid pole) probleem on selles et kui panen compile siis tuleb teade, et compile stopped ja exet ei tehta.
    tel 53729764

Comment

niikuinii sa graafikat ei programmeeri algul, niiet kasuta Dev-Pascalit, saad exele oma ikooni panna jms. win keskkonnas hea katsetada

Comment

Selle win keskonnas töötava progre oligi dev-pascal ja sellega ongi see compile probleem.
        tel 53729764

Comment

mul ei anna see pause rahu, enne viimase END trükkimist kirjutad pause; ja asi töötab, vajutad nuppu ja alles siis viskab aknakese kinni
          -

Comment

irw, okey, t6mban kah selle Dev pascali vaatab kas annab errori, nagu Mauro sai

Comment

Mina kasutasin Turbopascalit, seal küll mingeid probleeme XP suhtes polnud. See, et programm kinni läheb, kui readln'i või readkey'd lõppu ei pane, ei ole ju XP ega millegi muu viga, vaid nii see käibki dosis. pause, kui ma ei eksi, lõpetab programmi töö ära, aga jätab dos'i akna lihtsalt lahti(akende puhul), programmi edasi jooksutada siis enam ei saa.

Comment

Originally posted by Elektrik@Dec 16 2004, 16:49
                njah, N****e edasi selle "Free" Pascaliga, endal ple sellist problat 6nnex veel et vaja XP all dosi progeda
                edit: free pascali lähtekas on vist vabalt saadaval, nagu Dev-Pascal ja C++ oma, eks sa siis optimiseeri seda et teeks väiksema exe, ise ei viici jamada
                sa ei progegi DOSi all, vaid konsoolis, mis on 32-bitine ja ka fp ise teeb 32-bitiseid programme, nii et ma ei saa aru, mida sul niiväga nuriseda on? võid programmi ka notepadis või mõnes muus tekstieditoris kirjutada ja siis käsurealt kompileerida.
                dev-pascal ei ole ise mingi eraldi kompilaator, vaid kasutab gnu või fp kompilaatoreid ja on neile sisuliselt vaid GUI

Comment

Minul on ka siiani olnud freepascaliga ainult positiivseid kogemusi ja kasutan ainult seda, kui on vaja dos/windowsi all kompileerida pascalit. erinevalt turbost saab teha konsoolile (jah, konsoolile, mitte dossile... dos ise on 16-bit, windowsi konsoolis saab jooksutada ka 32bit-asju) 32-bitiseid programme, milles on võimalik hallata üle 640k mälu ja vajadusel ka windowsi teeke.
                  Tõesti pannakse windowsis konsooli aken by default kinni peale töö lõppemist; seda sai vist kuskilt keerata ka... Igatahes aitab alati programmi lõppu mingi klahvivajutuse ootamise panemine. Selline käitumine on täitsa loomulik.
                  Tavalise IDE kasutamine ei ole üldse freepascalis kohustuslik. (kuigi see on suhteliselt mugav viis kompilaatorit seadistada). Alati võid kirjutada programmi oma lemmikredaktoriga ja siis pärast kompileerida käsurealt või batch-failiga vms. Korralikel windowsi all jooksvatel IDE'del on võimalik seadistada kiirkorraldusklahve; määrad ühe klahvi alla kompileerimise ja teise alla käivitamise ja korras.

Comment

Originally posted by Elektrik+Dec 16 2004, 17:49--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (Elektrik &#064; Dec 16 2004, 17:49)</td></tr><tr><td id='QUOTE'>njah, N****e edasi selle "Free" Pascaliga, endal ple sellist problat 6nnex veel et vaja XP all dosi progeda[/b]

Sa ikka tead, mis vahe on 16 ja 32-bitisel programmil? (vihje: Digital seletas just eelmises postis). Võta parem üks FreePascali poolt tehtud konsooliprogramm ja proovi teda tavalises DOS-is käivitada. Ja kas sa ka seda tead, et valides FP-s platvormiks DOS, tehakse hoopis 32-bitine DOS-i proge

<!--QuoteBegin-Elektrik
                    @Dec 16 2004, 17:49
                    edit: free pascali lähtekas on vist vabalt saadaval, nagu Dev-Pascal ja C++ oma, eks sa siis optimiseeri seda et teeks väiksema exe, ise ei viici jamada[/quote]
                    Milleks? Asi on erinevate võtmetega seadistatav. Kompilaatori kokkukompileerimise jätaks heameelega teiste jaoks ja ise tegeleleks otsese progemisega.

Teema kipub väga algsest probleemist mööda libisema, aga FreePascalis saab vabalt teha ka windowsi programme (teeke kasutades), mis jooksevad igal windowsil (probleemid tekivad ainult siis, kui kasutada lähenemisi, mis toimivad mõnevõrra teistmoodi NT-del ja 9X-del, nagu näiteks registri modimine), samuti mitme platvormi tugi (näita mulle kompilaatorit, mis suudab luua programme win,DOS, Linux keskkonnale) ja erinevate arvutitüüpide tugi (PC ja MAC).
                    Otse loomulikult pettuvad FreePascalis need, kes loodavad leida "Visual" lahendust, kus saab nupu paika lohistada ja topeltklikiga progejupp taha kirjutada.

PS: Ma ilmselt paadunud FP fänn :P
                    Nagu vahelduvvool - on ja ei ole

Comment

asi kisub OT-s juba, niiet rahu rahvas
                      igayks kasutab seda mis talle 6ige rohkem meeldib, ei ole vaja kedagi maha tegema hakata :P

Comment

tõesti on jutt teemastkõrvale kaldunud, aga vastust sellele,et miks ta mul exe savestada ei lase,ega programmi käivitada.
                        tel 53729764

Comment

Originally posted by Elektrik@Dec 17 2004, 12:16
                          asi kisub OT-s juba, niiet rahu rahvas
                          igayks kasutab seda mis talle 6ige rohkem meeldib, ei ole vaja kedagi maha tegema hakata :P
                          Tundsin ennast puudutatuna, aga siiski heas mõttes
                          Selliste postide vältimiseks sai pandud ka märge fännamise kohta, et ei hakataks flame tekitama, kuna vastavat ristisõda ma pidama ei hakka

Aga siis sujuvalt tagasi teemasse.
                          tõesti on jutt teemastkõrvale kaldunud, aga vastust sellele,et miks ta mul exe savestada ei lase,ega programmi käivitada.
                          Sa ei paku just väga palju infot, kuidas toda "compile stopped" viga edasi süüa. Loogiliselt võttes peaks tegelik veateade asetsema vahetult enne seda. Uuri see välja, see aitaks oluliselt edasi
                          Nagu vahelduvvool - on ja ei ole

Comment

Working...
                          X