Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

vaja abi ADSL paigaldamisel

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

vaja abi ADSL paigaldamisel

Tere

mure järgmine, et vaja paigaldada era majja elion kodu adsl. Jama on selles, et majja tuleb telefoni kaabel (2 soont) mis läheb mingisse karbikesse ja karbist juhe telefoni. Mingeid pist8ikuid ega ühendusi seal vahel pole. Oma targa peaga paneks karbist välja tuleva kaabli otsa Rj45 (oli vist selline tüüp) pistiku. Adsl pistikujagaja on Rj45 pistikutega. Kuidas ja kuhu tuleks need 2 juhet ühendada !? Kas telefoni kaablil on mingi + ja - ka, või on vahelduv vool ? Ma loodan, et keegi saab mu segasest jutust aru ja oskab vastata.

Imre

Peaksid ühendama need kaks juhet Rj45 punase ja rohelisega, ükskõik kumba pidi, + - pole. Võid ka katseeksitus meetodi kasutada, ei tohiks midagi juhtuda, kui valesti midagi paned.

Comment

tänud, proovin lähiajal järgi. Ehk ei lenda õhku midagi...

Comment

Väike tähenärimine: telefonivõrgus on "+" ja "-" täiesti olemas. Lihtsalt seadmetel, mis sinna ühendatakse, on sees dioodsild, mis võimaldab mõlemat pidi ühendamist.
        Harjutamine teeb harjutajaks.

Comment

Ning pistik, mis telefonikaabli otsa käib on RJ11

Comment

ADSL jagaja/filtri pead panema telefoni vahele, et telefon ei segaks ADSL'i tööd. ADSL modemil on juba filter sees ja seega tema telefoni enda tööd ei sega.
            Ma küll ei saanud väga hästi aru sinu jutust hetkeolukorra kohta, aga põhimõtteliselt käib asi nii: Valid välja sobiva koha modemi jaoks, näiteks arvuti juurde. Siis vead kuskilt telefoniliinist modemile otsa; teise otsa ühendad telefoniliiniga enne kõige esimest telefoni ja siis telefonidesse mineva otsa vahele paigaldad filtri. Üks sobiv lahendus oleks näiteks sinu kirjeldatud majja sisse tuleva liini harukarp, sealt vead eraldi liini modemisse(või siis kasutad mõne olemasoleva telefonijuhtme vabasid sooni) ja siis kõikidesse telefonidesse/telefonipesadesse mineva liini vahele topid filtri. Või siis eraldad mingi olemasoleva telefonipesa ainult modemi jaoks ja filter sinna vahele vms... Kõik sõltub olukorrast.
            Filtrit on kõige parem ühendada rj-11 pistikutega ja vastava juhtmega. Vast kõige lihtsam oleks osta tevalost näiteks rullist 2tk 20cm juhet ja pistikud ning lasta mõlemale ühte otsa pistik panna. RJ-11 pistikutes on kasutusel kaks keskmist soont. Tegelikult on jah olemas polaarsus ka, kuid peaaegu alati hakkab kõik ka nii tööle, kui otsad on vahetatud. Need jupid siis pistad ühte otsa pidi filtrisse ja teised otsa ühendad sinna karpi liini vahele. Lisaks sellele osta veel üks pikem juhe modemi jaoks ka... või siis juba kenam oleks osta rj-11 pesa ja tavalist telefonijuet ja siis vedada sealt karbist sobivasse kohta pesa ja siis juba rj11-rj11 kaabliga ühendada.
            Tuli küll pikk jutt... ehk on abiks.

Comment

Tänud kõigile, kes võtsid vaevaks vastata.
              Mul kodus kaabel ja igast pesad ja pistikud olemas, küsimus oli, et kuidas ma need ühendama pean. Nüüd mul asi selge. Tänud veelkord

Comment

Kuidas mina kodus panin:

Majja tuleb nn pealiin karbist, sellele filter otsa ja väike keskjaam ühte auku ja ADSL'le vedasin eraldi kaabli teisest august enda tuppa. Ühenduspistikud telefoniliinidel on RJ11 ja arvuti ning modemi vahel RJ45. Kas koos modemi ostuga ei saanud siis paigaldust endale??? :blink:
                -

Comment

Modemi ostsin Selverist, no sealt keegi kaasa ei tulnud jah paigaldama :lol:

Comment

Väike tagasiside ka, sain ADSLi tööle

Comment

Working...
                    X