Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

naljakas viga arvutil

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

naljakas viga arvutil

esiteks tahaks öelda, et kui on vale foorum, siis tõstke julgelt ümber.

viga siis selline, et kui on mõni wordi document vms. leht lahti, ning tahan alla/ülespoole scrolloda, siis arvuti ventilaatorid teevad kohe teist häält (pole kindel et ventilaator, aga arvuti kastist ta tuleb) ning peale selle, kui on arvutikõlarid sisse lülitatud, siis ka sealt tuleb samasugune heli. Heli ise on selline vaikne vilin-kiunumine. Viga avaldub vaid siis kui hiire rattaga scrollin, kui võtan hiirega sellest scrollimisribast kinni ja seda lihtsalt üles-alla lohistan siis pole kuulda...

KÕIK arvamused teretulnud! :lol:

vastuseks "elektrik" u msni soovitusele "osta uus hiir" - nähtud-tehtud, kasu 0

Comment

endal oli selline tore lugu et helikaardi sisendid ning väljundi juhe jooksis üle monitori, kaable ise täieti ok ja väga hästi varjestatud. ja kui siis monitri ekraanil toimus mingi pildi muutus näiteks scrollimine vms. siis kohe tuli kah selline pinin sisse. Varvalt et asi sellles aga kes teab...muide ei usu et vendid teevad seda häält

Comment

endal vanaarvutiga oli täpselt sama jama, kui skrollisin siis kõlarites oli mingi krõbin sees, muide see mis arvutist tuleb, peaks tulema nn. integreeritud valjukast(ma arvan).

Enne sai arvut maha kantud ja viga ei leidnudki.

aga kui hiire skrolli ei kasuta ja kerida kerimis ribast kas siis ka selline asi(kui siis ei häälitse, on kasutaja sahtli poolt pakutud viga välistatud)?

Comment

Tavaline jama osade hiirtega ja tihti ei saagi sellest niisama lihtsalt lahtil.
          Põhjuseid võib olla mitu:
          1) masin ahistab kõvaketast skrollimise ajal ja häire tuleb kas siis toite kaudu või otse kettast.
          2) masin hakkab palju suuremat tööd tegema kui niisama idle-režiimis ja seetõttu koormus tõuseb - toitepinge langeb ja selle kaudu tuleb häire.

Mõnikord aitab mingi parem toiteplokk, millel on pinged paremini stabiliseeritud. Alati aga see ei aita, sest mõnel emaplaadil on protsessori toide lihtsalt mitte liiga hästi realiseeritud (seal on dc-dc muundur, uuematel isegi kohati 3-faasiline jne).

Koormus tõuseb seepärast, et erinevalt tavalisest skrollimisest tehakse hiirega skrollimist palju suurem samm korraga ja seda ei ole võimalik ette ennustada ja juba enne puhverdada(näiteks skrollbarist kinni haaramisel). Seega ühel juhul on koormus ajaliselt jaotatud, teisel juhul teeb arvuti maksimaalse cpu koormusega kogu töö korraga ära.

Seega. Kui on katsetamiseks võtta, siis võid proovida teist toiteplokki. Kui ei ole, siis ei saagi eriti midagi teha. Olen ise sama jamaga korduvalt kokku puutunud ja tõesti lahendust ei ole.

Mõne vana masinaga on asi veel hullem - kui on väga hea videokaart, millel on väga julmalt siini kasutavad draiverid. Siis igasuguse graafika liigutamise peale tõmmatakse mitte paketthaaval vaid päris pikaks ajaks io-siin kinni ja madalama prioriteediga seadmed ei saa suhelda. Ekstreemsematel juhtudel hakkab heli hakkima ja võrgus tekivad kadunud paketid (kui näiteks 300MHz masin TNT2 kaardiga win2k all töötab).

Comment

aga heli ise tuleb kust?

Comment

Milline heli? See korpuse heli muutus tuleb ventikate toitepingete kõikumisest tavaliselt.

Comment

Endal oli kunagi mingi kräpp ATX toitega arvuti, mille hääl igal võimalikul juhul muutus. Aga hääle allikaks olid tõenäoliselt mingid ferrosüdamikud toiteplokis, sest see arvuti tegi ka välja lülitatult kuuldavat häält
                Sex, drugs & rock'n'roll -- need kolm sõna elavad igavesti!

Comment

Mul oli sama nali uue arvutiga.Aitas driverite uuendus.

Comment

mul teeb siis seda vilinat kui ma hiirt liigutan :P aga siis kui scrollin siis kyll t2itsa vait !!!!
                    http://rally.planet.ee

Comment

mul tegi seda häält persses int. helikaart, emaplaadi/helikaarti vahetus aitas

Comment

sama jama oli kunagi vanas masinas, õiged draiverid peale ja jama kadus, imelik küll aga nii ta oli.
                        EDIT: hiiredraiverid

Comment

ja mille draivereid ma siis vahetama peaksin?

Comment

aitab ka see kui lükkad hiire ps2 otsa usb ülemineku ja siis masinasse
                            <span style=\'font-size:8pt;line-height:100%\'>Pinokkio on piraat</span>

Comment

nuujaah. mul sama asi. a vb on viga hoopis juhtmete paigutamises mingi toitejuhtme ja näiteks printeri või audio juhe on liiga lähestikku ?

Comment

Working...
                              X