Et siis oleks soov kasutada mingit vana masinat n.ö. konsoolina, et kasutada server arvutit, kuid pääseda juhtmerägastikust ja mürast mis sellega kaasnevad. Hetkel server toa taga kapis. Probleem siis selles, et kas ja mida oleks võimalik ära jätta/ümber teha kasutatanas vanas masinas? Mida arvuti tarbib, et com pordist võetud signaalid ekraanile kuvada ja klaviatuuriga suhelda? kõvaketta, cd ja floppy loomulikult võib eemaldada... aga.... Mäletan kooliajast, et seal oli terve klassitäis konsoole, mis koosnesidki ainult kuvarist ja klaviatuurist. Kas on võimalik midagi sellist ise vanast masinast teha? Peamiseks sooviks on ruumi kokkuhoid selle projekti juures.
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less
Konsoolarvuti
Collapse
X
-
Seega mõtled sa terminali? com-pordi kaudu saab linuxiga kenasti terminali teha. Kui veelgi parem on teha vanast masinast graafiline terminal, ühendada see võrgu kaudu suurema masinaga. Buutida saab siis asja kas kohalikult kettalt/flopilt/cd-romilt/vms seadmelt või isegi boot romi kaudu. Täpsemalt http://www.ltsp.org/
-
Terminale jahh, liiga palju googeldatud juba.... :P
Kui veelgi parem on teha vanast masinast graafiline terminal, ühendada see võrgu kaudu suurema masinaga. Buutida saab siis asja kas kohalikult kettalt/flopilt/cd-romilt/vms seadmelt või isegi boot romi kaudu. Täpsemalt http://www.ltsp.org/
Aga selle kõigega olen kursis. Aga just see terminal-arvuti minimaalseks muutmise pool huvitab.Oota! Las ma teen seda natuke paremaks...
Comment
-
Terminali iseehitamine on tüütu. Võiksid mõelda vanale läpakale või päris terminalile - neid ehitati kunagi. Praegu kasutatakse sarnaseid vist ainult mäktoonaldsis.
Aga kui soovid ehitada, otsi asja nimega Minni(e?)term. See on eriti minimalistlik,: PIC´LCD+ klaver.- Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
- Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!
Comment
-
Hmm, kui ma nüüd ei eksi, siis võibolla läheb sul vaja midagi sellist, mida müüb see firma.
Nad, kui ma olen õigesti aru saanud, ei taha eriti masinaid üksikult müüa aga ehk saad kaubale. Kui õnnestub anna teada.
Igal juhul, ntx TPÜ-s on üks (vähemalt) arvutiklass selliseid täis, töötavad päris hästi. Multimeedia võimaluste poolest on vist kesine, ei teagi kas ja kuidas.To boldly go where no man has gone before.
Comment
Comment