Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

programm arvuti osade kokkusobivuse vaatamiseks...

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

programm arvuti osade kokkusobivuse vaatamiseks...

Kas keegi oskab öelda,kas on olemas ja kust saab sellist programmi ,mis testib ja näitab,kui hästi arvuti osad(riistvara)omavahel kokku sobivad?

Probleem tekkis sellest,et arvuti P4(2,2GHz) ei salli paljusid mänge,mis vabalt peaks töötama sellise masina peal.
    Enamus neist jõnksutab(ka vanemad),mõned jooksevad ka hästi(näiteks gta vicecity pea-aegu ei jõnksuta või siis vahest ja väga vähe,gta3-vanem,aga pidevalt läägab,kuigi nõuab vähem resursse,mängu viga ka pole,sest teise arvutiga töötab hästi) ,olen juba kõike vaadanud,uuendused tehtud,mälu lisamine ei aidanud,videokaardi vahetus kaa mitte,enam ei teagi,millest viga otsida.
    Tahaks selle nn"pudelikaela" üles leida.
    Võibolla on hoopis softi viga (windows,directx jne),kuigi mitu formatit on kaa tehtud ja kõige uuemad driverid on peal.
    See ka ei loe,kui mõni teine asi samal ajal töötab ja viiruse kaitsest ka ei olene.

Muidu ma ei ole mingi suur mängur(mängin vahest harva ainult),kuid lihtsalt väga häirib see,kui arvutil midagi viga on.Saaks vähemalt teada milles asi ja kas saab korda või tuleb leppida sellega.

Arvuti andmed:inteli kiibistikuga msi 845E-max, 2,2Ghz P4 proze,512Mb ddram,video geforce fx5200,256ddram(leadtek),ennem oli msi geforce mx440 64mb ddram,hdd on maxtor 6Y080P0-datakaabel on 80 pin.(jahutus on ka väga hea)

Ma loodan,et keegi mu segasest jutust aru saab,kindlasti on veel mingeid täpsustusi vaja.

Niisama sellist programmi ei ole, kuid alustada võid igasugustest testidest ja siis neid netis väljas olevate tulemustega võrrelda.
    Äkki on midagi seadistustes vale ja kõvaketas näiteks ei jookse DMA.mode's?
    Üheks piiranguks on kindlasti ka emaplaadi agp 4x kiirus, kaart suudaks vast 8xagp peal ka töötada. Kui ei ole 7200rpm kõvaketas, siis sealt saaks ehk veel natuke juurde kiirust. Veel parem oleks muidugi SATA liidesega kõvaketas 7200rm kiirusega.
    Mis windowsit kasutad? Kas kõige uuemad draiverid on kõigile komponentidele tõmmatud, sh chipset (ide jne jupid), heli, pilt jne?

Comment

Alustuseks sobiks 3DMark2001 skoor.
      Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

võibolla veidi offtopic, aga mainin, et kui sellise masina peal gta vice city lägib, siis on küll väga tõsine jama, mina sain (päris ilusa pildiga muide) seda jooksutada oma 800MHz(vahepeal oli klokitud 856MHz, töötas ka hästi, aga muutsin tagasi kuna olulist effektri ei saavutanud) AMD Duron proze, 32Mb Geforce 2 (maksis omal ajal tõelist hingehinda ) 512 Ram, kõvaketas midagi intelilt mälu järgi.
        Kõvakas on mul küll jah kiire (pealt 8 tuhande, kui ei eksi siis 8600 vms.) aga see ei tohiks eriti midagi muuta, sest mängimise ajal kõvaketta poole eriti ei pöörduta, ja suuri andmemahte sealt ei liigutata, selleks on loadimise ajad, kui mällu loetakse paras patakas infot.

vaata mis 3DMark -id ütlevad, ja tee erinevatega, 2001 ja siis 2004 vist oli see teine mis ka head inffi jagab.

Comment

ple see nii ime midagi, mul jooksis too 700mhz celeroni peal 128 mälu ja 32 videoga nagu vesi
          <span style=\'font-size:8pt;line-height:100%\'>Pinokkio on piraat</span>

Comment

Võibolla on mängimiseks seadistatud sobimatu "Color Quality".

Comment

On küll selline programm olemas, millega pudelikaela vgäla peilid. Sisoft sandra on selle nimeks. Näitab kõikide komponentide tööd ja saab ka võrrelda teiste sarnaste masinatega.
              &quot;Computers in future may weigh no more than 1.5 tons.&quot;(Popular Mechanics, 1949)

Comment

täpsusutuseks veel: winduus on xp pro (sp2+kõik ülejäänud uuendused),
                directx on 9.0C
                biose viimane update on ka tehtud.
                chipseti soft on ka kõige uuem(v6.0.1.1002),videodriver ka(video driverit xp ei aksepteeri,kuid andis installimisel sellise võimaluse kaa,et Continue anyway.
                ketas on:7200rpm/8mb....
                seadmehalduris ka konflikte ei ole.

3Dmark2001 tulemus 6217
                3Dmark2003 tulemus 1583
                3Dmark2005 tulemus 251
                (testid on 1024x768 32bit resolutsiooni juures)

ketast veel:bios näitab et on "udma5 S.M.A.R.T.capable,but disabled",
                kui proovin seda smarti "enable" panna,siis hakkab piiksuma ja ütleb,et ketas ei toeta smarti ja "press F1 to resume"

kettadiagnostika(PowerMax) näitab,et kõik muu on ok,aga enabling S.M.A.R.T. failed.
                kas siis ikka võib ketta viga olla või oleks veel mingit softi tarvis?

Comment

Smart on ainult diagnostika värk ja see pole töö seisukohast oluline. Töökorras smart võiks anda enne veateateid, kui bad sectoreid tekkima hakkab jms jama ja siis saad veel viimasel hetkel andmeid päästa.

Comment

aga kui smart ei tööta,kas siis UDMA ikka toimib?
                    sel ajal,kui mõni mäng läägab,siis lööb hdd tule põlema.

Comment

uurisin seda Sisoft sandra 2001-e,kahjuks tast eriti abi polnud,midagi tarka ta ei öelnud.

kas see on normaalne et winduus kasutab u.256MB rami?kui midagi ei tee arvutiga,muidu veel rohkem.

Color Quality-kas mängud seda ise ei seadista või on vaja see eelnevalt paika panna kusagilt?sellist asja ma ise küll muutnud ei ole.

Comment

No vbolla on mingi jama kettalt lugemisega ja selle taha jääb kogu süsteem rippu? Vigaste ketastega on nii juhtunud - kui windows hakkab oma swappimist tegema, siis selleks ajaks tõmmatakse süsteem kooma ja kui see ei õnnestu, siis kõik muu ootab.On sul ikka piisavalt hea kõvakettakaabel, et ta ikka kiiremate kiirustega, näiteks ATA100 peal, ikka töötab kenasti?

Comment

Kaabel siis see,mis emaplaadiga kaasas oli ATA 133 (80 pin)(originaal).
                          Ketas on ka ikka primary IDE peal üksi ja master.
                          Ma ise kahtlustan kaa,et ketta viga,aga üht korralikku tõestust on selle jaoks vaja,et saaks kindlalt öelda,et ketas rikkis.Sellest smart-i asjast on vist vähe?

kui windows hakkab oma swappimist tegema, siis selleks ajaks tõmmatakse süsteem kooma ja kui see ei õnnestu, siis kõik muu ootab
                          -
                          Selline asi võib tõesti olla,kohe väga sarnane ja kõik asjad viitavad sellele.

Kui ketta vahetuseks läheb,mis isend selle asemele paremini sobiks(mis näitajad tal olema peaks?),sama ketast ei julge rohkem proovida,(80GB,7200rpm ja 8Mb buffer ja....)

Comment

Sa mõne teise kettaga ei saa testida? Või siis mõne ketta kiirusetestiga seda testida?

Comment

mul maal teise arvuti sees on seagate 40GB ketas,see ka 7200rpm ,kuid mälu on ainult 2MB,ultra ata.järgmine nädal võib katsetada,toon ta maalt ära.

aga millised need ketta kiirusetestijad on,võibolla oskad midagi soovitada?

Comment

Working...
                              X