Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Aideke teha Format_c SATA kettal

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Aideke teha Format_c SATA kettal

Nii ongi, ei oska teha SATA liidesega kettal format c:
    Arvuti on P IV intel865perl emaplaadiga
    ja Op süsteem on XP pro
    Kuna arvuti on juba sodisse uppunud teeksin format
    Aga pole kunagi teinud SATA kettal
    Palun Abi!
    Mu vanaisa oli küll väga kõva mees aga võitluses elektriga jäi siiski teiseks

Kui bios teeb niipalju ära, et sata ketast näeb dossis, siis saad kenasti teha. Kui aga dossis ketast ei näe, siis võid partitsioonide jms torkimiseks kas panna selle ketta kuskile mujale töötavasse masinasse või näiteks mõne live-linux-cd pealt buutides teda töödelda.

Comment

wtf? XP setup ju loeb ilusti selle välja, seal kohas ku format vaja teha, teed ära ja kombes
      -

Comment

wtf? XP setup ju loeb ilusti selle välja, seal kohas ku format vaja teha, teed ära ja kombes
        Sain sinnani kus võimalus valida ja teha fomat aga c: ei luba teha
        samas e: lubab ja teeb ka ära ja installib end sinna.
        Pärast installi on mul mõlemal kettal xp.

Comment

kas dosis ka ei luba teha?

Comment

kustuta siis mingi progega partitsioon ära ja tekita uus, siis on asi kindlasti korras.
            Aga ta tahab tõesti mõnikord ennast installida imelikku kohta. Mul oli ketta algul linuxi ext3 partitsioon(millest windows ise midagi ei peaks tundma) ning linuxi swap ka ja windows tegi oma partid sinna järgi... Ja süsteemi draivi tähiseks pani i:. Ja kuna ei viitsinud enam uuesti ka jamama hakata, siis nii ta jäi.

Comment

Originally posted by video@Jan 28 2005, 06:45
              Sain sinnani kus võimalus valida ja teha fomat aga c: ei luba teha
              samas e: lubab ja teeb ka ära ja installib end sinna.
              Pärast installi on mul mõlemal kettal xp.
              Nüüd peaks olema juba XP graafilises keskkonnas võimalus esimene part ära kustutada, sest aktiivne on sul praegu 'E'.

(Control Panel -> Administrative Tools) Computer Management -> Storage -> Disk Management -> vali part, hävita ja tee uus ning formaadi sealsamas aknas.

Comment

digitalil, on mõte taga. Peaksid kõik eksisteerivad partatsioonid ära kustutama ja uue(d) tegema, peale seda peaks vabalt formatit teha laskma. Väga lihtne on see win98 startup diskiga (kirjutades "fdisk"), või siis mõne bootiva XP plaadiga, seal peaks ka setupi alguses partatsioonide jms. tegeleda saama.

Comment

Väga lihtne on see win98 startup diskiga (kirjutades "fdisk")
                  Kusjuures ei olnudki nii lihtne aga nüüd sain selle sammu tehtud
                  ja sain ta formaaditud, tulemuseks fat32 ketas.
                  Kuidas edasi ?? Nüüd oleks vaja Xp peale ka saada
                  Mis käsklustega asi üldse toimetama hakkab?

Comment

Mida mõtled toimetamise all? Buudi install-plaadilt ja installi ära. Kui tegid fat32 ketta ja tahad pärast ntfs'ks teda muuta, siis saab käsurealt seda käsuga convert c: /fs:ntfs

Comment

Mida mõtled toimetamise all? Buudi install-plaadilt ja installi ära.
                      Toimetamise all mõtlen seda, et kuidas saada see plaat käima nii, et ta ka installima hakkaks nii nagu win98 puhul käsk setup.exe
                      siis saab käsurealt seda käsuga convert c: /fs:ntfs
                      Kas toimib ka SATA kettal?

Comment

jutu jätkuks.
                        siis saab käsurealt seda käsuga convert c: /fs:ntfs
                        See ei toiminud!!

Comment

Abiks on otsida dosi jaoks SATA driverid ja need panna kas boot kettale või ide ketta olemasolul sealt peale bootimist käima tõmmata. Siis edasi saab juba harjumuspäraselt tegutseda.

Comment

...või ide ketta olemasolul sealt peale bootimist käima tõmmata
                            Kusjuures mõtlesin samamoodi aga tegin nii:
                            Installeerisin 1Gb ide kettale win98 ja kopeerisin XP cd sinna peale,
                            Seejärel ühendasin sata ka järgi ja siis win98 all andsin setupil minna
                            Nüüd aga jama majas: Ilma selle 1Gb kettata asi käima ei lähe.
                            S.t. XP ise käima ei vea oma SATA kettalt
                            Ütleb juba alguses ,,NTLDR is missing press ctrl+alt+del to restart,,
                            Kui ühendan selle 1Gb IDE ketta järgi siis veits aja pärast saan valida kas 98 või XP ja toimib.
                            Peab ikka need sata driverid otsima minema
                            Kui kellegil on võiks pakkuda
                            Emaplaat on intel 865perl
                            Kas sellel lehel see raid302 asi on õige?

Comment

Kui sul on lõunasilla chip SiS 180, siis sobib.

Vaata, et tõmbad 865 tabelist!

Comment

Working...
                              X