Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

jama modemiga

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Samasugust jama olen ise kogenud ühes asutuses, mis DSL'i taga istus. Suurema koormusega kukkus liin maha ja aitas ainult silla restart. Kõigepealt vahetasid elioni mehed 3 korda silda (see oli see üüritud värk siis) ja veel paar korda mõõtsid liini üle jne... Kui see ka ei aidanud, siis lõpuks vahetati jaamas port ära ja kõik sai korda - järelikult oli jaama port kuidagi viga saanud. Kui kliendipoolset seadet restartida, siis jaama pool pidi tegema ka sellega restardi ja niimoodi tuli jälle asi üles.
    Pane näiteks ftp-st midagi tõmbama (ma ei mõtle datanetti vms.. näites linuxi iso oleks sobiv fail). Korralikest kohtadest (ftp.linux.ee, ftp.aso.ee jne) saab enam-vähem sinu ühenduse kiirusega ja saad teda maksimaalselt koormata... Kui kukub, siis helista elioni ja kurda muret.

Ristkaablitest jah nii, et samalaadsed seadmed on sama pidi pordiga, st on vaja ristkaablit. Õigem oleks öelda, et hub/switch on juba defauldina pööratud otstega (va uplink-port)ja kõik ülejäänud on pööramata. Seega kui vaja ühendada kaks hub/switchi või 2 ülejäänud asja omavahel(sh arvuti+sild), siis pane ristkaabel et ise asi pöörata, muidu otsekaabel. Osadel dsl sildadel on 5-port hub juba sees ja 5. porti pidi ühendatud siseselt selle sillaga, seal pöörata pole vaja(need vanemad kõvera seinaga nokiad, sees oli 10Mbit hub). Pole uurinud küll konkreetseid isendeid aga kindlasti on ka nüüd uuemaid, 100Mbit svitsiga.

Comment

see siiski elioni jama, ka mina arvan seda. vahel on neti kiirus 100MB/s aga vahel vajub mitmeks päevaks 10MB/s. Nad elionis ei tea ise kah mis seal lahti on,(üks tuttava on seal kõrgemal kohal). Kui läbi liinide on siis hakkatakse varsti sulle rääkima veel ,et liinid on vanad ja et selles viga ongi.mul ei ühenda vahel üldse-ei saa hosti serveri portidega ühendust. .)::
      tel 53729764

Comment

neid pisiühendusi läbi selle PPPoE ühenduse hästi ei tunne, aga endal väikekontor ja suht sama jama. tihtilugu on ainult viga hoopis selles, et veeb ei jookse: ütleb cannot find server, aga samas msn on sees probleemidetta. kord oli isegi nii, et mul netist raadio mängis, emule ja kazaa vaikselt tõmbasid, aga niisama surfata ei saanud. kõik masinad suhtlesid neiga kokku max 50kb/s. alati aitab selle vastu restart. kunagi enne, kui mul sama viga oli, et net mingi 3x päevas udu lasi, siis ma saatsin elionile maili ja siis tehti asi korda ja oli jupiks ajaks rahu majas, aga nüüd pole aega olnud ja pidevalt kodus ka pole, ei teagi, mis olekus see ühendus mul on...
        igatahes soovitan: pöördu klienditoe poole. saada mail, seal telefoni otsas on suht ebapädevad neidised, kes oskavad põhiliselt hindadest ja pakettidest rääkida. mailile vastab konkreetne spesialist(mulle vastas)
        Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

nüüd siis sai kõik korda.....

helistasin elioni ja tuldi kohale. eile. siis oli kaasas teine modem. see oli loomulikult laost võetud ja juba pekkis. tuldi täna tagasi ja seekord oli töötav modem kaasas vahetati ära ja öeldi et nüüd ei tohiks enam probleeme olla. sagemi toodanguga oligi mingi jama. nüüd anti vastu SpeedStream5667.loodetavasti enam probleeme ei tule. see muidu juba kolmas modem :P .......

tänud kes vastata viitsisid

Comment

Working...
          X