Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

12 voldist 9

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

12 voldist 9

Mõte oleks selline ,et vähendaks arvuti toiteploki ventilaatori pinget 12 voldilt u.9-le ,et veidi vaiksemaks arvutit saada. Kas seda saaks teha näiteks 27 oomise 2w takistiga või peab kasutama fikseeritud pingeregulaatorit 7809.

Ventilaatori andmed: 12v; 0,11A; 1,32w
    Igal plussil on omad miinused

Kasuta kumba varianti tahad . Stabilisaatoriga variant on seesuhtes parem, et vali siis juba LM317 ja seda saad potekaga tüürida. Saad vastavalt vajadusele pinget ja sellega ventilatori tuure muuta.
    Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

27 oomise 2watise takistiga proovisin nüüd siis ära aga takisti läks üsna tuliseks. Kui tuline võib takisti olla selliste väärtuste puhul? Kas oleks mõttekam kasutada võimsamat näiteks AX5W27R keraamilist takistit.

Comment

Niisama mainin, et ise olen pannud mõnel korral ventukad 7V peal tööle nii, et maa asemel olen kasutanud 5V, tulemus 12-5=7. Probleem võib aga olla selles, et 7 võib väheks jääda ventuka käimaajamiseks või küllaldase õhuvoolu tekitamiseks.
        PS. Kui on käepärast tuksis arvutitoitekaid, siis paljudel juhtudel saad sealt jublaka, mis ventuka toidet reguleerib.
        EDIT: 2W takisti sobib küll, las läheb natsa soojaks, sul ju ventukas omast käest võtta

Comment

Kui on tegu ATX kastiga siis saad 9 Volti 12 - 3,3 = 8,7V
          Ise ma tegin nii, +juhtme jätad sinna kus ta on ja miinuse - musta ühendad massi asemel 3,3V, ma kahjuks ei mäleta enam mis värvi 3 nende juhe on, kuid see on toiteploki skeemi peale kirjutet.
          Maailm oleks puhas ja süüta
          kui poleks õllejogurtit
          - Õ.Õ.

Comment

Vaevalt selline erinevate väljundite kokkuühendamine impulsstoitekale hästi mõjub?

Comment

Mina tegin nii, õhku üritus ei lennanud, kuid ka lärm eriti ei vähenenud. Tegu oli ikkagi mingi 4 aastat töötanud vuffel atxiga.
              Sa EI ühenda juhtmeid KOKKU, tee täpselt nii nagu ütlesin.
              Minu meelest ikka jupp maad lihtsam/ohutum kui takisteid või midagi muud kuhugi aretama hakata.
              Maailm oleks puhas ja süüta
              kui poleks õllejogurtit
              - Õ.Õ.

Comment

See ei ole tõesti kokku ühendamine, normaalne koormus vendi nähol on vahel!
                - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
                - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Jah, võib julgelt kahe toite vahele vente panna, eeldama peab ainult seda, et 5V ahelas on suurem tarbimine kui vendi oma, mille võrra väheneb 5V toite vool.
                  Sama kehtib loomulikult 3,3V puhul. Ilma koormuseta toite puhul võib küll äraarvamatusi juhtuda.
                  Sihukest ühendustega kaob aga pöörete lugemine. Kui see on vajalik, peaks ikka + poolt vähendama kas siis taki või dioodidega.
                  Kas oleks mõttekam kasutada võimsamat näiteks AX5W27R keraamilist takistit.
                  Pole mõtet sest kui vent on 1,32W siis vahele pandud takil ei saa sellest suuremat võimsust hajuda. 2W takk peab ikkagi suutma 2W hajutada mingu ta sealjuures kuumaks või löögu trummi.
                  Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

Working...
                  X