Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Patch kaabli tegemine

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Patch kaabli tegemine

Kasutaks võimalust ja küsiks:
    kas CAT5 kaablit ennast võib viia keldris asuvate elektrikaablitega paraleelselt (võrgukaabel elektrikabladega ühes pundis). Kaabli enda pikkus oleks kuksil 30m juures, mingi ~7m oleks siis "tugevvoolu" kaablitega koos.
    Midagi erilist pole, paar veneagset jõuvoolukaablit, mis varustavad kortermaja elamut elekriga Et kas nii tohib?

Comment

tohib muidugi.. aga hea see ei ole.. parandage kui mul pole õigus, kuid ju iga elektri juhtme (eriti vene omad, vanad) ümber on elektromagnetväli. ja kui cat5 jääb samasse punti,tekitab elektromag. seal häiredi, tekkida võivad paketi kaod jne. muidu võiksid ju juhtmele nt 1m lisada ja kuskilt alt poolt viia, elektrijuhtmetest eemal.
      tel 53729764

Comment

Esmalt postitatud pic poolt
        mingi ~7m oleks siis "tugevvoolu" kaablitega koos.
        Reaalne elu näitab, et võib julgesti panna.

Comment

standardi järgi nõuti vist vahet 5cm kui on paralleelselt. Praktikas olen küllalt isegi väga pikkasid liinisid näinud, mis elektrikaablite külge tõmmatud... ja siiani pole veel ükski mitte töötanud...

Comment

sellest tulenevalt ka küsimus, kas võrgukaablites leiduv staatika on normaalne nähtus? ma olen ise päris mitmel korral küünarnukki vastu suvalist mööblitükki ära lõõnud.

Comment

..et muljetada.. Lasime uude majja CAT6 võrgu ehitada.. kahe kapi vahe on 140m kaablit. Kuni optikat käima ei saanud, (ühe otsa transiiverit pidi pikemalt ootama), töötas asi vase peal suht hästi. Sealt pikemaks ajades tuli ca 200m, mille peal töötas, aga mitte stabiilselt.
              Praegugi veel on üks IPtelefon ca 160 meetri kaabli otsas... sest toidet võrku andev cisco switch on esimeses kapis.. ja see töötab täiesti probleemideta 100M peal.

Comment

Esmalt postitatud kl poolt
                Terv
                miskipärast tundub et sul juhtmed valesti, oled paari lõhki ajand?
                juhend siin: http://www.physic.ut.ee/instituudid/efti/l.../rj45kaabel.htm
                kindlasti peab olema üks keerutatud paar klemmid 1 ja 2, ja teine paar 3 ja 6.
                ehk on abi, muidugi võin ka mööda panna.
                kas neid juhtmeid saab selle otsikuga ühendada ka kuidagi ilma tangideta ?
                Ja kas sama juhtmestiku järjekord sobib ka kaabli ühendamine ruuterisse ?

Comment

pm saab. mina nt kunagi kodus võrku ehitades võtsin isegi pistiku lahti ja kasutasin uuesti. ma arvan, et see on vist siiani kasutuses.
                  paned kaabli pistikusse, pistik kruustangide vahele selle lukustusklemmiga õrnalt kinni(nii, et klemmi ei lõhuks, aga pistik oleks fikseeitud) ja siis suht õhukese lapiku kruvikeerajaga vajutad algul kõik klemmid nii sisse(kruvar klemmidega risti), et pistikuga tasa oleksid ja siis surud kruvariga(klemmidega pikuti) klemmid ettevaatlikult ca 0,5mm klemmide vaheosadest sügavamale sisse. ropp sõim ja ka tõenäoliselt kergemad vigastused saavad seejuures kaasnema...
                  odavad tangid ei maksa suurt midagi ja koduseks kasutuseks täiesti piisavad. mina nt tegin ühe pisivõrgu(ca 50 otsa) odavate tangidega ja peale seda nad veel toimisid, kuigi mitte enam perfektselt. kodus vaevalt keegi 50 otsa kokku saab, kui saabki, siis korraliku riista ostmist ei pea talle enam põhjendama
                  Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Seda ka, et ühe- ja mitmekiulistele kaablitele on eraldi pistikud. Igast poest ära seda küsi, jäävad lihtsalt lolli näoga otsa vaatama.

Tegelikult ei pandagi jäiga kaabli otsa pistikuid. Pannakse pesad ja patchid.

Comment

Esmalt postitatud digital poolt
                      Nagu juba öeldud - signaal saadetakse 2 otsa pidi (mõlemal pool siis nende otste vahel trafod). Selle mõte on selline, et kui tuleb mingi müra ja liidab ennast liinile peale, siis liidab mõlemale võrdselt ja pärast liini otsas pingete vahe jääb ikka samaks. Kui paarid on lõhki, siis võib hakata müra ebavõrdselt liituma või siis signaalid teineteist segama.
                      kas keerukaablis on omavahel paaris olevad sooned erineva sagedusega(et ühel paaril on rohkem keerde sees näiteks 100m kaabli korral kui teisel paaril) keerutatud? Ning millegipärast olen ma alati leidnud kaabli seest lisaks soontele mingi peenikese kiudpaela..milleks see seal on?

Comment

igal paaril on erinev keerutistegur, st jah erinev arv keerde meetri kohta
                        kiudpaela tegelikku otstarvet ei tea, aga osadel kaablitel sobib see edukalt välise isolatsiooni lõikamiseks, kui on vaja kaablit pikemalt puhastada, nt krossikapi tarvis.

Comment

Esmalt postitatud reuter poolt
                          igal paaril on erinev keerutistegur, st jah erinev arv keerde meetri kohta
                          kiudpaela tegelikku otstarvet ei tea, aga osadel kaablitel sobib see edukalt välise isolatsiooni lõikamiseks, kui on vaja kaablit pikemalt puhastada, nt krossikapi tarvis.
                          mismoodi sa kiudpaelaga isolatsiooni saad lõigata? Või see on mingi väga pehme isolatsioon?

Teise asjana seda, et kui planksoonega Cat5e kaablile RJ45 pistik otsa vajutada(muidugi planksoone jaoks mõeldud pistik), siis kas klemmid peaksid sellise tuntava nõksatuse/krõpsuga planksoone ümber minema?

Comment

ei käi mingit nõkstust nendel klemmidel. krõps käib hoopis plastikkorpuses, millest pigistatakse tükike kaablit fikseerima.

seepärast kirjutasingi "osadel kaablitel", et enamusel on see nii õrnake, et katkeb juba kergemal sikutamisel.

Comment

mul tekkisid veel moned tehnilised kysimused seoses vorgukaablite tegemisega, mis siia teemasse sobiksid Esmalt seda, et kui teha otsekaabel, siis kas tuleks teha molemad otsad T568A standardi jargi voi T568B standardi jargi? Tehniliselt ei tohiks seal vahet olla, kuid rohkem huvi parast tahaks teada, et kas yks on kuidagi oigem

Teiseks seda, et kui keerupaari puhul on pingete vahe kaabli teises otsas oluline, siis miks tugevvoolu kaabliga kokku seotud CAT5e kaabel peaks probleeme tekitama? Voi voivad need haired lihtsalt nii tugevad olla, et kypsetavad kaabli otstes olevad vorguseadmed ara?

Ning kolmandaks seda, et miks on kahte sorti(kiud ja plank) soontega CAT5e kaableid? Ning kas planksoonel mingeid eeliseid kiudsoonega CAT5e kaabli ees on?

Comment

Mina olen teinud pööramata kaablil otsad "B" järgi, nii nagu mul siin seina peal piltki ütleb.
                                Plangu soonega kaabel on tegelikult nn. installatsioonikaabel kohtkindla võrgu jaoks. Kiudkaabel siis nn."patch"`ide jaoks. Aga noh, elu on teinud omad korrektiivid.

Comment

Working...
                                X