Vs: Patch kaabli tegemine
mul on kodus üks tehases valmistatud kaabel ning sellel on kah otsad T568B standardi järgi tehtud. Samas leidsin ma sellise jutu:
Siit võiks nagu välja lugeda, et õige oleks otsekaablid siiski T568A standardi järgi teha. Kuigi niipalju kui mul praegu silmeette tuleb, olen ma tehases valmistatud otsekaableid ikkagi T568B standardi järgi näinud
Ma ise käisin kuskil poole aasta ees nii Oomipoes kui ka Tevalos just kiudsoonega kaablit ostmas(2*5m oli vaja) ning mõlemas oli ainult planksoonega kaablit(kiudsoonega oli lühikesi valmisjuppe). Ning ehituspoes oli samuti vaid planksoonega. Olen isegi seepärast lyhikesi kaablijuppe planksoonest teinud, kuigi õige oleks kasutada nende puhul kiudsoont. Aga huvitav miks planksoonega kaabel rohkem levinud on? On teda äkki natuke odavam toota?
Esmalt postitatud tcumen poolt
T568A wiring pattern is recognized as the preferred wiring pattern for this standard because it provides backward compatibility to both one pair and two pair USOC wiring schemes. The T568B standard matches the older ATA&T 258A color code and is/was(?) the most widely used wiring scheme. It is also permitted by the ANSI/TIA/EIA standard, but it provides only a single pair backward compatibility to the USOC wiring scheme. The U.S. Government requires the use of the preferred T568A standard for wiring done under federal contracts.

Ma ise käisin kuskil poole aasta ees nii Oomipoes kui ka Tevalos just kiudsoonega kaablit ostmas(2*5m oli vaja) ning mõlemas oli ainult planksoonega kaablit(kiudsoonega oli lühikesi valmisjuppe). Ning ehituspoes oli samuti vaid planksoonega. Olen isegi seepärast lyhikesi kaablijuppe planksoonest teinud, kuigi õige oleks kasutada nende puhul kiudsoont. Aga huvitav miks planksoonega kaabel rohkem levinud on? On teda äkki natuke odavam toota?
Comment