Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Patch kaabli tegemine

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Patch kaabli tegemine

Esmalt postitatud tcumen poolt
    Mina olen teinud pööramata kaablil otsad "B" järgi, nii nagu mul siin seina peal piltki ütleb.
    Plangu soonega kaabel on tegelikult nn. installatsioonikaabel kohtkindla võrgu jaoks. Kiudkaabel siis nn."patch"`ide jaoks. Aga noh, elu on teinud omad korrektiivid.
    mul on kodus üks tehases valmistatud kaabel ning sellel on kah otsad T568B standardi järgi tehtud. Samas leidsin ma sellise jutu:
    T568A wiring pattern is recognized as the preferred wiring pattern for this standard because it provides backward compatibility to both one pair and two pair USOC wiring schemes. The T568B standard matches the older ATA&T 258A color code and is/was(?) the most widely used wiring scheme. It is also permitted by the ANSI/TIA/EIA standard, but it provides only a single pair backward compatibility to the USOC wiring scheme. The U.S. Government requires the use of the preferred T568A standard for wiring done under federal contracts.
    Siit võiks nagu välja lugeda, et õige oleks otsekaablid siiski T568A standardi järgi teha. Kuigi niipalju kui mul praegu silmeette tuleb, olen ma tehases valmistatud otsekaableid ikkagi T568B standardi järgi näinud

Ma ise käisin kuskil poole aasta ees nii Oomipoes kui ka Tevalos just kiudsoonega kaablit ostmas(2*5m oli vaja) ning mõlemas oli ainult planksoonega kaablit(kiudsoonega oli lühikesi valmisjuppe). Ning ehituspoes oli samuti vaid planksoonega. Olen isegi seepärast lyhikesi kaablijuppe planksoonest teinud, kuigi õige oleks kasutada nende puhul kiudsoont. Aga huvitav miks planksoonega kaabel rohkem levinud on? On teda äkki natuke odavam toota?

Comment

tegin oma sahtlites pisikese inventuuri ning korjasin kokku portsu kahte sorti võrgukaablite pistikuid. Esimesed näevad välja sellised:

Ning teist tüüpi näevad välja sellised:

Kas esimesed on planksoonega kaabli jaoks? Ning teised on mõeldud kiudsoonega kaabli jaoks?

Ning mul on selline kaabel:

Kas selle puhul tuleks kasutada siis neid esimesi pistikuid?
      viimati muutis kasutaja m4rtin; 09 July 2008, 13:06.

Comment

Planksoone pistikud peaks olema kolme kidaga, keskmine siis rea pealt veidi kõrvale stantsitud. Need mõlemad tunduvad sul olema kiudsoone omad või siis vanainimese silm lihtsalt ei näe enam hästi.
        http://www.yeint.ee/index.php?main=5...oductID=152815
        Et siis midagi sellist sobiks.

Comment

Esimene on kõva kaabli jaoks.
          See pilt on lihtsalt veid paha valgustusega.

Seega võta ja tee nende esimestega.

Comment

Esmalt postitatud A.S. poolt
            Planksoone pistikud peaks olema kolme kidaga, keskmine siis rea pealt veidi kõrvale stantsitud. Need mõlemad tunduvad sul olema kiudsoone omad või siis vanainimese silm lihtsalt ei näe enam hästi.
            http://www.yeint.ee/index.php?main=5...oductID=152815
            Et siis midagi sellist sobiks.

jep, need esimesed ongi sellised, kus klemmid asetseksid just kui "w" tahe kujuliselt. Lihtsalt fotod on natuke udused. Kuigi proovides praegu nendega kaablit teha, siis see eriti hasti ei onnestunud. Kaabli testriga(selline hasti lihtne, kus saatjas on 9V patarei ja sytitab vastuvotjas dioode polema) kui kaablit natuke testris liigutada testides jai kolmas soon emmas-kummas otsas yhenduseta. Siis tegin veel kaks kaablit, kuid nendel jai ka mingi soon alati lahti. Samas testris on patarei uus ning tangid on kindlalt korras. Paris esimest korda ka kaableid ei tee(kyll aga nende Tevalo planksoone pistikutega) nii et veider. Katsetamise mottes tegin neljanda vorgujuhtme kasutades sama kaablit, kuid kiudsoone pistikuid(sellised, nagu eelmises postituses teistena kujutasin) ning sain kenasti tehtud. Lisaks veel seda, et nende planksoone pistikute puhul pean ma ikka kyllaltki tugevasti vajutama(kasutades kindlasti kaht katt ning ysna suurt joudu rakendama). Kas midagi voib valesti olla voi olen ma ise saamatu?

Comment

Plank pistikud tahavadki tugevamat survet ja sühavamale sissevajutamist.
              Mul on nende kokkuvajutamiseks kaablitangide lõiketera eemaldatud, siis lähevad tangid rohkem kokku.

Comment

Esmalt postitatud matik poolt
                Plank pistikud tahavadki tugevamat survet ja sühavamale sissevajutamist.
                Mul on nende kokkuvajutamiseks kaablitangide lõiketera eemaldatud, siis lähevad tangid rohkem kokku.
                ok..mul on sellised tangid, millel loiketera eemaldamine abiks ei oleks. Aga voibolla on mul kah sama vark, et klemmid ei lahe piisavalt sygavale ning selleparast jaavad alati mingid sooned kokku vajutamata(tavaliselt soonte 3-7 hulgast). Pole mingid profitangid kah. Aga ma lahen siis seda teed, et hakkan ka planksoone puhul kiudsoone pistikuid kasutama, sest need pole siiani veel kordagi alt vedanud. Kas keegi praktikas on taheldanud/mootnud sedasi talitades soone muljumise tottu suurenenud peegelduste arvu soones moju vorgukiirusele? Voi midagi muud halba?

Lisaks veel seda, et selle( http://dslab.lzu.edu.cn/downloads/howto/568avb.html) allika kohaselt on otsekaabli valmistamisel oige standard 568A<-->568A

Comment

Suurendusklaasiga vaadates peaks üsna hästi näha olema, kas klemmid läksid lõpuni sisse. Mis aga juhtmete õiget järjekorda puudutab, siis kaupluse valmiskaablitel teinekord kaabli peal kirjas, et 568-A, aga pistikud ikka B järgi otsa pressitud.

Comment

Suurendusklaasiga vaadates peaks üsna hästi näha olema, kas klemmid läksid lõpuni sisse. Mis aga juhtmete õiget järjekorda puudutab, siis kaupluse valmiskaablitel teinekord kaabli peal kirjas, et 568-A, aga pistikud ikka B järgi otsa pressitud.
                    aga kui nüüd luua kogu kodune andmesidekaabeldus 568B <--> 568B standardi järgi, siis kas pole karta, et mingit tüüpi telefonid ei tööta selle standardi järgi(sest 568A <--> 568A just selle idee järgi loodud saigi)? Või on kõik eesti telefoniliinid sellised, et kasutadav vaid sinist/valge-sinine sooni? Või kas mingile asutusesisesele telefonilahendusele võib 568A-568A siiski takistuseks saada?

Comment

Sul on siis plaanis telefon ja nett ühte kaablisse ühendada või mida?
                      Kui sa nüüd seda 568A/B erinevust vaatad, siis on seal ära vahetatud vaid need 2 paari, mida arvutiside (10/100 Mbps) jaoks kasutatakse. See telefoni jaoks mõeldud sinine/sini-valge paar mõlemal juhul ikka sama koha peal.
                      Mis aga telefoniliini puutub, siis pole seal isolatsiooni värvil mingit tähtsust, peaasi, et sooned ühest paarist on.

Comment

telefon töötab tegelikult ka siis, kui sooned erinevast paarist on, aga lihtsalt müra saab sind rohkem häirima.

pistikute tüübi saad määrata, kui eemaldad ühe klemmi(selle saab pärast tagasi panna). kui klemmi harud on harali, et soont külgedelt haarata või otse, aga tipud lihvitud erinevas suunas, siis on plankkaabli pistikuga tegu
                        kui aga klemmid on teritatud keskele teravaks, siis käib see pehmele kaablile.

kui võimalus, siis vea ikka eraldi kaablid. tulevikus tahad miskit ühendust juurde tekitada, siis on need vabad karvad kangesti teretulnud
                        Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Kas tehakse siis ka selliseid pistikuid, millel läbi korpuse ei näe nende tüüpi?

Comment

Sul on siis plaanis telefon ja nett ühte kaablisse ühendada või mida?
                            Kui sa nüüd seda 568A/B erinevust vaatad, siis on seal ära vahetatud vaid need 2 paari, mida arvutiside (10/100 Mbps) jaoks kasutatakse. See telefoni jaoks mõeldud sinine/sini-valge paar mõlemal juhul ikka sama koha peal.
                            Mis aga telefoniliini puutub, siis pole seal isolatsiooni värvil mingit tähtsust, peaasi, et sooned ühest paarist on.
                            jah, plaanisin sedasi teha. Ning ennem lugesin 568B ja 568A standardite erinevusi ning nagu ma aru sain, siis 568A <--> 568A peaks olema natuke parem valik, sest saab kasutada smas kaablis ühe asemel kahte telefoniliini korraga. Kuigi ma ei tea, kas see on vaid näiteks USA's sedasi või on ka Eestis tark igaks juhuks 568A <--> 568A järgi kaabeldada. Sellest on kirjutatud siin: http://bracke.home.cern.ch/bracke/HT...20v%20568B.pdf Aga kas see Eestis ka tähtsust omab? Või kas Eesti professionaalsed kaabeldusfirmad panevad ka 568A <--> 568A?

Comment

Minu väike aju saab sellest niiviisi aru, et 568A on lihtsalt sarnane vanale USOC standardile, ehk siis telefonifirmad lasevad signaali paarile 1 (sinine, kontaktid 4-5) ja paarile 2 (roosa, kontaktid 3-6). 568B korral oleks aga kontaktide 3-6 küljes roheline paar, mis on väga-väga paha, sest niiviisi telefonisides pole lihtsalt ilus teha.
                              Andmevõrgu korral on aga kontaktide 3-6 küljes nagunii võrguotsad, kust läbi lastakse 10/100 Mbps andmeside (+ sinna juurde veel 1-2) ja seega sinna jällegi nagu telefonisignaal ei sobi. Telefoni jaoks on alles jäetud vaid kontaktid 4-5.
                              Saa siis nüüd asjast aru, kumb see parem on, A või B

Comment

A on peamiselt kasutuses üle lombi, kuna nemad veavad võrgundusse telefoni taaka kaasa. suurem osa Euroopast kasutab B skeemi. tegelikkuses arvuti switchi vms seadme jaoks vahet ei ole - nemad värve ei näe, neile loeb vaid keerutistegur.
                                Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Working...
                                X