Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Flashimine

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Flashimine

Küsimused :
    1. Kas BIOSi flash prog/utility voibvoib olla kohe kaasas kui tõmbad uue BIOSe alla. Mul oli kaks faili: FLASH835.EXE JA6WMMCT.F9E . Tõmbasin selle emaplaadi kodukalt alla.
    2. Kas kellegil ei ole pakkuda 256 SDRAM odavalt?
    Me elame vaid korra ja siis ka vaid iseendale.

Mõtle väga hoolega järgi kas Sa ikka pead flashima! Ja kui pead siis uuri kindlasti korralikult järele kas antud uuendus sobib kindlasti Sinu 'emme' BIOS-iga. Muidu tekib varsti teema: "arvuti ei käivitu" ja kes flashiks BIOSi kivi progejas vms. Liialt palju on olnud neid juhuseid kus BIOS uuendamisel kasutatud "uuendus" ei sobinud vastava BIOSiga ja ongi kõik. Arvuti lihtsalt ei käivitu. Miks Sa uuendad? Kas kõvaketas ei tööta antud BIOS-iga või niisama igavusest? Kui see proge oli kaasas siis järelikult kogu töö käib sellega. Ja ma usun et see on DOS alune proge. Winis ei soovitata seda uuendust teha ja kui Sul peaks uuendamise/flashimise ajal vool ära kaduma siis saad BIOS kivi korda ainult kas programmaatoriga või nn. hot flashiga' mis pole alati sugugi ohutu. Seepärast toida arvutit uuendamise ajal UPS-ist.
    Mõtle hoolikalt enne kui uuendad. Ehk saab ka ilma selleta kui Sul on riistvaralised probleemid.

Comment

Just - biossi flashi ainult siis, kui seda on vaja teha ja muud moodi ei saa. Niisama flashimisest ei saa mingit kiiruse võitu ega midagi sellist.
      Jah, see on õige flash utiliit. Hangi kuskilt täielikult tühi bootdisk (näiteks windowsis diski formattides peaks saama märkida, et tahad msdos süsteemi ka). Siis kopeeri fail sinna, buudi diskilt, käivita utikas ja flashi.
      Arvesta sellega, et ükskõik mismoodi ebaõnnestunud flash teeb arvuti väga suure tõenäosusega mittekasutatavaks, sest bios on kogu arvuti käivituse alus. Kui nii juhtub, siis peab biossi kivi ilma arvutita ümber flashima spets seadmes. Kui biossi kivi on aga emaplaadile joodetud, siis võid asja kohe minema visata, selle tagasi jootmine pärast on kodustes tingimustes võimatu.

Comment

BIOS-i paroolid ja viiruse kaitse (kui BIOS-is selline rida) ka flashimise ajaks maha.

Comment

Biossi paroolid küll ei sega, sest pärast flashimist enam checksum ei klapi ja siis niikuinii tuleb reset.
          Biossi viirusekaitse tuleb küll maha võtta, mõnel on veel mingi flashi enable/disable'mine ka biossist seatav. Kui need on valesti, siis ei juhtu midagi hullu, lihtsalt ei saa flashida.

Comment

hüva selle värgi võrratargem , aga kas keski oskaks mulle öelda käsurida mis on vaja dossis trykkida et flähsida ja back up ka biossist teha igax juhuks

Comment

seda vaata oma programmist, mingit README faili polnud kaasas?
              pmst kui proge käivitad siis ta peaks end tutvustama, käsuread jne. või toksid käsureale proge nime ja siis küsimärgi: FLASH835.EXE /? ja siis peaks help end reetma. aga ehk proge kuvab ise inffi juba kui käivitad, aga ära midagi vajuta. enne loe.

Comment

selline mure veel et kui ma panen lihtsalt selle porge käima dosis kas ma sellega rikun midagi ära? mingit readme faili minul küll ei olnud kaasa emaplaadi kodukalt ka vaatasinaga ei olnud midagi seal. asi ka selles et mul tegu natuke vanema emega millel tahan seda asja uurida kuid peppu ei tahaks keerata se pärast uuringi ikka ennem.

Comment

ei no programm ei tohiks midagi enne teha kui Sa tal käsed midagi teha. seal peaks ju kõik määratud olema klahvidega, et käivitad proge ja siis reedab oma "shortcut" klahvid. mida yks või teine klahv teeb.ja vaevalt BIOSi flash proge selline tehtud on et käivitad ja kohe flashib. seal ikka ka võimalus preagune BIOSi sisu faili salvestada backupina jne. ega ma ise ka ei julgeks seda preagu käivitada :P

Comment

ok igakülgsed tänud eks ma tee katset siis

Comment

Working...
                    X