Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

linuxiga probleem

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

linuxiga probleem

windows 2000, 2 partitsiooni. win 2000 asemele sai pandud ubuntu linux. teisele partitsioonile jäid kõik vajalikud asjad. kuna linux siiski liiga raske kasutada, tahaks nüüd panna tagasi 2000. buudin 2000 plaadi pealt, formaadib kopeerib oma asjad ära, restart. ja siis viskab kirja ette: cannot load operating system. mida teha.. :S proovisin installida win98, saab ilusti hakkama, siis proovisin windowsis teha xp clean installi.. jälle sama jama - cannot load..
    PS: kuidagi oleks võimalik 98 alt saada ligi ntfs partitsioonile?
    hei.. HEI. paha koer.. too kohe tagasi

fdisk /mbr käsk võiks ehk aidata. Siis uus install.
    minu teada 98 (ja vist ka XP) ei suudagi ntfs-i näha.
    - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
    - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

W98 ei ole võimeline NTFS-i lugema ilma spets draiverita.
      SIIT leiad huvitavat lugemist selle jms kohta.
      Üldiselt kui Sul arvutis olevast kahju pole, lähed DOS-i, kustutad kõik partitsioonid, ja siis pead tegema restardi, FDISK käseb teha ja Sa ei pääse. Siis käivitad uuesti FDISKI ja teed vajalikud partitsioonid, jälle restart ja siis pead tehtud/saadud part. formateerima. Ja jälle restart ja hakkad "Aknaid" installima. Nagu ma aru sain on Sul ühel kettal NTFS ja teisel FAT32? Või kogu ketas NTFS?
      Anyway soovitan kogu HDD puhtaks teha, kui see on võimalik aga see pole primaarne. Inffi liiga vähe, muidu teaks täpsemalt öelda.

Comment

äkki lihtsalt on vale partitsioon active? proovi alustuseks fdisk'iga teha õigele partitsioonile "set active partition".

Comment

nii, nüüd sai win 98 peale. kas hakata riskima xp või 2000 installimisega

Comment

Kui tal 98 boodib, peab vist ikka õige part. aktiivne olema.
            - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
            - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

80 gigasest kõvakettast leidis 98 üles ainult 10 giga.. kas ülejäänud 70 võib olla kuskil mingi muu partitsiooni all? kuidas seda sealt kätte saada.. soovitavalt andmete säilimisega.

Comment

Mina soovitaks installeerida Windows 98-le näiteks Partition magic-gu Sellega saad enda ntfs-i uuesti fat32-heks teha nii, et kõik andmed alles jäävad ja seda kõike graafiliselt. - kindel värk.

Comment

Originally posted by erko38@Mar 1 2005, 09:52
                  80 gigasest kõvakettast leidis 98 üles ainult 10 giga.. kas ülejäänud 70 võib olla kuskil mingi muu partitsiooni all? kuidas seda sealt kätte saada.. soovitavalt andmete säilimisega.
                  Minu arust W98 üle 10-giga ei suutnudki "näha", niiet paned kas XP või W2k peale, kopeerid oma failid CD-le ja siis uuesti W98 või hakkadki muud Windowsi kasutama.

Comment

sai siis kompromiss tehtud ja see 70 giga lihtsalt fat32-ks formaaditud. 10giga süsteemi jaoks, 70 giga hetkel tühi.

minu jaoks asi lõpetatud, teema lukku

Comment

Working...
                    X