Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Linux

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

mitte data disk alt vaid (kui nero'ga tegemist), vaid file->burn image

Comment

Nero mul siis 5.5.9.2 ühesõnaga nagu ma aru saan tuleb valida kõige alumine Disc image or saved project.

Edit: Leidsin Nero - Burning Rom alt Burn image üles. Kui failid käes akkan keevitama

Comment

Originally posted by -kaur-@Mar 6 2005, 13:47
        ... Kuidas siis see õige kirjutamine oleks, kas data disc või bootable data disk?
        Ei kumbagi, ei data disc ega ka mitte bootable data disk.
        Neros kõikide iso'de puhul rippmenüüst:
        Recorder -> Burn Image... -> otsid ja valid iso faili -> märgid Finalize CD ja kirjutusmeetodiks Disk-at-once ning põleta.
        Kui iso'sid on mitu, siis esimene neist (nr1) sisaldab booti.

Comment

just. sellele dialoogile vali cancel. Kui ma nüüd õieti mäletan, siis nero5 seerial oli vist burn image file menüüs, 6. seerial recorder-menüüs ning nero expressil tuli valida kohe esimesest dialoogist image or saved project.

Comment

Originally posted by &#045;kaur&#045;+Mar 6 2005, 13:34--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (&#045;kaur&#045; &#064; Mar 6 2005, 13:34)</td></tr><tr><td id='QUOTE'>Küsin siis kohe juurde et missugune oleks parim variant P4 ehk kiiremale arvutile ja mis oleks parim aeglasele intel celeronile?

Palju see ka mälu võtab?[/b]

rusikareegel on see, et sama põlvkonna (samal ajal välja tulnud) distrodes suurt kiirusevahet ei ole.

kõik tänapäevased distrod on parajad ressursiõgardid. 1GHz+ protsessor, vähemalt 256Mb mälu ja kiire vint vajalik. alla selle muutub närvesöövalt aeglaseks.

miskile vanemale celeronile on mõistlik panna redhat 7.3 või debian. viimane vajab häälestamiseks varasemat kogemust ja esimese distrona ei soovita.

Originally posted by &#045;kaur&#045;@Mar 6 2005, 13:34
            Kus muidu see konsultandi esindus vms asub?
            konsultandi lehel on ju kõik kirjas. kui me avaksime kuskil kesklinnas "esinduse", siis ei maksaks üks linuxi plaat mitte 10 krooni vaid vähemalt 100 krooni.

<!--QuoteBegin-&#045;kaur&#045;
            @Mar 6 2005, 13:34
            Kas on võimalus ka ise järgi tulla? ja maksta sularahas?[/quote]
            võimalus on ise järgi tulla ja maksta sularahas, aga helistad 5039624 ja lepid ise aja (ja koha) kokku. resideerume pirita-kosel aga liigume ka linnas.
            GSM: 5039624

Comment

Kuidas siseneda BIOS&#39;i et muuta cd käivitamiselt esmalaadimiseks vms?
              Ehk siis ei tea kuidas BIOS&#39;i siseneda.

Comment

Tavaliselt saab BIOS-isse arvuti käivitamisel, siis kui algkuva ees on ja taguda (loe: vajutada) DEL klahvi. ja siis valid Advanced BIOS Features ja peaksid nägema:
                First, second ja third Boot Device ja siis valid sealt First-iks CDROM. peakski olema kohe cdrom seal kirjas ja siis esc ja valid Save and exit setup bios esilehel.

PILDIKESI

Comment

Nii sain selle tehtud aga kui panen install siis teeb asjad lõpuni ja arvuti teeb restardi ja läheb uuesti samasse kohta et kliki kas tahad installida seda või mitte.
                  Ja kui bioses uuesti c ketta esimeseks panna mille pealt buudib siis läheb win 98 tööle.

Comment

Kuna mulle Linux ei meeldi, siis ma ple teda kunagi uurinud ega huvi tundnud ta vastu, seetõttu ma ei tea kas seda saab käivitada nagu Windowsit et tipid käsureale win ja käivitub Windows. Kas see ka linuxi puhul nii on seda küsi linuxi gurudelt.

Comment

Kuna varsti tahaks selle arvuti täitsa tühjaks ka lasta oleks vaja teha c-format.
                      Kuna seda pole ennem kunagi vaja läinud siis ehk keegi õpetab ka seda tegema?

Comment

Originally posted by Elektrik@Mar 7 2005, 21:29
                        Kuna mulle Linux ei meeldi, siis ma ple teda kunagi uurinud ega huvi tundnud ta vastu, seetõttu ma ei tea kas seda saab käivitada nagu Windowsit et tipid käsureale win ja käivitub Windows. Kas see ka linuxi puhul nii on seda küsi linuxi gurudelt.
                        tundub, et elektrik norib oma dielektrilise jutu eest hoiatust. selgitan:

mitte kedagi (peale sinu enda) ei huvita, kas sulle linux meeldib või mitte. selle lause informatsioonisisaldus on null.

see, et sa teed järeldusi, ilma et sa oleks kunagi teemat uurinud või huvi tundnud, pole ka just eriline tarkusenäitaja.

kolmandaks, mille käsureale "win" tippides too käivituma peaks? toksisin linuxi käsureale "win", vastuseks tuli "-bash: win: command not found".

kui sa pead silmas windows 95/98-t või 3.1-te, siis jah, vanasti sai tõesti dos-i promptist windowse käima lasta. aga see oli ju millaski eelmisel sajandil...
                        mul oli juba 10 aastat tagasi kasutusel winNT, sellejärel 2000, siis XP ning kõik nad käivituvad oma bootloaderist. mingit shelli, kustkohast "win" öelda, lihtsalt ei ole.

sama jutt kehtib kõigi tänapäevaste pc-opsüsteemide kohta. ahjaa, novell tõmmati ka vanasti dos-i promptist käima. aga seegi ca 10a tagasi.

järgmine kord võiks mõelda, enne, kui hakkad jama ajama.
                        vtl, moderaator.
                        GSM: 5039624

Comment

Originally posted by &#045;kaur&#045;@Mar 7 2005, 20:42
                          Nii sain selle tehtud aga kui panen install siis teeb asjad lõpuni ja arvuti teeb restardi ja läheb uuesti samasse kohta et kliki kas tahad installida seda või mitte.
                          Ja kui bioses uuesti c ketta esimeseks panna mille pealt buudib siis läheb win 98 tööle.
                          BootLoaderiga oled pusse pannud siis. Vali Grub või lilo ja kirjuta see MBR&#39;i ja vaata et seal ilusti win partitsioon ka kirjeldatud oleks, muidu ei pääse sa koheselt win&#39;i kui panedki mööda, siis googlis ingi küllaga, kuidas wini defineerida conf faili. Ole mureta, küll hakkama saad

Lilot minu arvates kergem confida ja sinna asju juurde panna, grubiga tsipa keerulisem aga kui juba alguses kõik õnnestub, siis Grub ilusam lihtsalt :

Kuna varsti tahaks selle arvuti täitsa tühjaks ka lasta oleks vaja teha c-format.
                          Kuna seda pole ennem kunagi vaja läinud siis ehk keegi õpetab ka seda tegema?
                          Kui win 98 plaat olemas, siis boodid sellega ülesse CD toega, tuleb käsurida ja kirjutad sinna format C: /u
                          Kui pole, siis ronid win98&#39;sse ja paned et restart in MS-DOS vms .. ei mäleta täpselt kuidas see kiri seal oli aga jah, tuleb samuti käsurida. Ronid cd käsuga juurikasse ehk siis seni kuni C:&#092; asud ja kirjutad sama käsu. Kombes.
                          Partitsioneerimine käib käsuga FDISK, kui inglise keelt oskad, siis suht lihtne kasutada.

Linuski installi tehes peaks partitsioneerimine isegi nö graafiline olema ja lihtne kasutada.

HINT: Linuskiga partitsioneerimisel jälgi et cylinders ei kattuks omavahel, muidu paneb kernel pillid kotti enne kui jõuab LILO või GRUBI käima lükata, st et paraja sta sees ja maru raske taastada algajale aga tehtav

EDU ja loodan et miski osa tekstist ikka arusaadav on Teised parandage/lihtsustage&#33;
                          -

Comment

Seda teksti lugedes olen ma juba võssa pannud.
                            Ma pole kahte partitsiooni teinudki, üritasin kohe linuxit win 98&#39;le otsa lasta .
                            Millest tuleks siis uuesti alustada?
                            Millega ma siis selle teise partitsiooni ära peaksin tegema?

Comment

Mandrake lehel on ju installeerimise juhis olemas.
                              Uuri seda natuke..
                              Mandrake 10.0 Dokumentatsioon
                              See manual peaks ühilduma ka 10.1 versiooniga.

Comment

kolm partitsiooni on vaja Windoozale FAT32, Linuxile razor või ext2 (esimene parem) JA swap (soovitatakse topelt RAM väärtusest aga piisab kui samaväärne ning mitte üle 512Mb)

Partitsioone teed asjaga milel nimi FDISK command promtis ehk käsureal. ühe formaadid pärast FAT12/16/32 (nii nagu endal soovi) ja teised 2 formaadid linuski installi ajal, kindlasti on võimalus olemas.

Kui suur sul HDD on üldse?
                                EDIT: SuSe on oma lihtsuse, töökindluse ja toega ennast tõestanud minule. Nendes masinates kus fedora core, mandrake tahtsid mingeid ulmelisi pakikesi et läpakat liigutada ja üldse tööle panna&#33; siis Suse ja SlackWare olid kaks asja, mis väga kenasti peale läksid ja ilma suuremate muredeta ka tööle (Slacki ei soovitaks esimeseks asjaks loomulikult)
                                -

Comment

Working...
                                X