Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Arvuti juppidest kokkupanek

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Arvuti juppidest kokkupanek

Mõtlesin, et panex kasuatudarvuti juppidest mingi enam vähem normi atvuti kokku. Koguaeg ju müüaks iga sugu emaolaate, kõvakettaid jne. Ei taha just väga palju raha sele peale panna aga vähemalt saaks algelise filmimontaazi ära teha... mtlesin, et emaplaat nati kallim osta ja videkaart 128mb kah. Muidu ei ole just väga tark arvutite abil ja kas keegi saax veem midagi tarka selle kohta rääkida.... on see ültse mõeldav ja kas kõik jupid ika sobivad kokku?... nii, et kõik soovitused ja näpunäited olexid teretulnud

palju see summa umbkaudu oleks? kui filmimontaažiga tegeleda tahad, siis RAM mälu rohkem (256Mb min) hdd suurus vastavalt soovile(mitte Matarox firma oma,SATA NCQ on saada 120GB maksab 1400, pidi hea olema, ühel tuttaval on).
    Graafia kaartidest soovitan GeForce omasid, kiirus 2-max Ghz(palju rahakott lubab),
    inteli prosele oleks kõige sobivamad Inteli emaplaadid, AMD-le AMD omad.

Rohkem infot hindade ja riitvara kohta

kokkusobivusest saad teada katsetamise teel.
    tel 53729764

Comment

Videomälu on tegelt 64 MB küll ja jääb ülegi, see ei määra kaardi kiirust, vaid max reso. 2048*1536@32 bit värvisügavusel kasutab ainult 12 MB, kui sel resol mängida kasutades triple buffering on vaja 36 MB.
      Hinna ja perfoomansi suhtes kindel eelis AMD-l, Soovitaks alates 1,5 GHz ehk nimetuse poolest alates 1700+.
      Kõvaketas peaks uus olema, kõik muu käib pruugitu kah.
      Samas kui korraga on papp välja panna, saad komplekti odavamalt kui jupphaaval.
      http://www.hinnavaatlus.ee/phorum/viewforum.php?f=3 Siin on mega valik nii juppe kui komplekte.
      Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

Tahax rohkem jupi kaupa osta, ei taha korraga suurt raha ära käia.. tahax kõige ennem mingi protsessoriga emaplaadi osta... Kogun selle jaoks raha... juba u 2000 koos... nyyd vaatan seda aga kardan, et hind läheb liiga kõrgeks,muidu mis arvate sellest? http://osta.ee/index.php?fuseaction=item.info&id=281486 Aga kui video mälu pole nii suurt vajagi siis mille taga see sesneb, kui ma olen laptopil filmi kokkupannnud jääb ta aeglasex kuigi hertse tal on.. video mälu on 64mb... mis siis selle taga on, et peax kiirem olema... ma pole eriti tark arvuti alal aga kas graafika kaart on kah eraldi kaart või on emaplaadis või video kaartis ? :P ja kui ühendan jupid arvutiga siis mis juppidel pean ma mingi värgi kah sisse installima... kas veel kahte kõvakettast on võimalik pnna?

Comment

mis siis selle taga on, et peax kiirem olema...
          Prose kiirus, RAMi kogus, videokaardi nimi, taustal jooksvad programmid.

kas graafika kaart on kah eraldi kaart või on emaplaadis
          On eraldi ja on emaplaadil, reeglina on eraldi kaart kiirem.

kas veel kahte kõvakettast on võimalik pnna?
          Tavaline emaplaat lubab kokku 4 kettaseadet (kõvakettad/CD/DVD)

Paistab siiski, et iseseisvalt sa asja kokku ei pane.

Comment

kas tahtsid filme vaadata või töödelda(nt VHS-lt digiks ja siis korrigeerida)?
            töötlemiseks hea kaks HDD, win ühel,teisele siis töötlemine.Ram oleks siiski parem kui on rohkem(ega see enam nii kallis kah pole).
            tel 53729764

Comment

njah ..eelneva teksi põhjal kaldun arvama et kui ise asja kokku laduma hakkad siis keerad küll asj natuke puussse ...pole sul selliseid teadmisi ...nagu näha ....kui tarkust pole või sul asi hoopis vale detaili soetamisel kallimaks minna ...suva juppe ei saa kokku osta ...need ei pruugi omavahel sobida ...ma ise olen umbes 5 kasti kokku ladund ja kõik on suht õnnestunud ....sain mingi paar kuud tagasi 3500 eeki 1800mhz amd sempron 512mb ddr, 60 hdd, int vga , sound , + cooler , + kast + epox emaplaat. . kui tahad videokaarti eraldi siis lisa umbes tonn juurde.

algelise video jaoks kärab küll ..ja jääb ülegi.

edu

Comment

võtad mingi valmiskomplekti, P4 prosega, HT võimalusega, sinna juurde mälu nii et väärtuseks vähemalt 1Gb, üks kõvaketas kahe partitsiooniga või koguni kaks kõvakat, ning korralik helikaart + veel firewire liidese olemasolu. Hästi on siis kui komplektis juba olemas nii mini IEE1394 kui ka tavaline (firwire). Vaja veel vastavat programmi ja selle seadistust.
                -

Comment

Seda kõike ei saa vist 2000 eegu eest.

Comment

videotöötluseks alla 512MB ram ei tasu üldse mõelda, asi siis tegeleb rohkem swappimisega kui töötlemisega.
                    lisame kindlasti 2tk 7200rpm SATA ketast ja muidugi SATA-liidesega emaplaadi või siis lisakaardi. 7200rpm IDE kettad käravad ka veel kuidagi, 5600rpm ja aeglasemad kettad jäävad korralikule videole jalgu. Kui tahad korralikult asjaga tegeleda, siis pead 2 ketast hankima - ühele windows ja soft ja muidugi ka windowsi swap (mis defauldina niikuinii on windowsi kettal) ja siis teisele oma valmistöö.
                    prose võiks olla kas P4 HT või Athlon64, mõlemad annavad enam-vähem sama tulemuse välja (A64 siis 32-bitises režiimis). Celeron teeb asja jällegi natu aeglasemaks. Suhteliselt maitse asi aga mina eelistan AMD toodangut(kipub odavam ka olema sama võimsuse juures).
                    kui tahad ka analoogsisenditest videot kätte saada, siis lisa juurde tv-kaart. (siiani on mulle endale täitsa piisav olnud bt878 kiviga kaardi s-video ja composite sisend, enamus odavamaid kaarte on bt878 kiviga. Virtualdub toetab ka kenasti bt878 kiviga kaarte). kui tahad digisisenditega tegeleda, siis firewire (IEEE1394).
                    Kui tahad oma tooted dvd-dele ka küpsetada, siis pane juurde dvd-kirjutada. Muidugi selline, mis kirjutab mõlemat standardit (+ ja -).
                    Videokaart võib olla integreeritud, kui eriti mängimisega ei tegele; sinna pandud lisaraha peab päris suur olema, et märgatav vahe tekiks. Muidugi võib korralikuma töötluse jaoks lisada veel teise kaardi pci siinile ja teise monitori(int kaart on agp ja teise agp lisamisel int kaart lülitatakse välja). Lisatud videokaarti tasub ka omada seepärast, et siis saab valida tv-out'iga variandi ja pärast oma töid vhs jms kohta tagasi salvestada ja muidugi ka telekasse näidata või siis telekat lisamonitorina töötlemise puhta materjali vaatamisel kasutada.

Comment

didgital ...jutt käis algeisest videomontaazist .....ja seda sdaad täitsa edukalt teha ka minu poolt kirjeldatud masinaga ....seeleks pole vaja nii palju jubinaid kasti toppida .....veel kord ...algelisest videomontaaazist oli jutt :P

Comment

või tegel koguda ja osta äki mingi kallim... :huh: http://www.k-arvutisalong.ee/index.php?lan...=95&p_id=007249 selline jäi silma....

Comment

Kallim ikka parem jah!!! ega odava raha eest head asja saa

Comment

kõik oleneb ikkagi resolutsioonist ja framerate'st. Kui tahad mugavalt töötada tv täisresolutsioonil (768x576) ja 25fps, siis madalama konfiga muutub töö produktiivsus väga nullilähedaseks.
                            Omal ajal olen küll teinud ka poole resolutsiooniga töötlust ja selleks piisab tõesti kenasti ka 1,5GHz cpu ja 256ram, kuid siis on ka kvaliteet suurusjärk halvem.

Comment

No jah...ega päris üxi ei panexki kokku... aa. et.. mis te sellest arvate:
                              http://www.atf.ee/shop/index.php?mark=2.5&vote=703 Ei tahax päris nullist kokku ajada... sinna kah veel ju juppe vaja... hästi ei loe välja... äki keegi kommenteeriks lähemalt :P

Comment

Working...
                              X