Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Staatikat saanud TV-out

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Staatikat saanud TV-out

Õnnestus siis videokaardi tv-väljundile staatiline laks anda. Arvuti-teleka vahelise juhtme näperdamisega.
    Nüüd on nii, et nagu pilt oleks ja samas ei ole ka:

Siiamaani võtsin telekale signaali s-video otstelt. (pinid 1-2-3-4)Heledus otse ja värv läbi 470pf kondeka komposiidiks kokku. Peale laksu kadus ilmselt heledussignaal ära - telekas on arvutipilt tume ja värvid ka kuidagi väga kontrastsed.
    Siis tuli mõte videokaardi originaalkomposiit otsa proovida(pinid 7 ja GND). Töötab, kuigi...
    pilt on horisontaalsuunas kergelt triibuline; nagu ülerealaotus või midagi sellist.
    Kui kaugemalt vaadata, siis eriti ei sega.

Küsikski nüüd targemate käest, et kas ja mida videokaardil saaks välja vahetada?

Videokaart on ATI Radeon 9800pro. TV-out on 7-piniga minidin.

PS: moraalilugemine ei ole tingimata vajalik.
    Iga loll oskab foorumi otsingut kasutada.
    Mina ei oska,sest mina ei ole loll.

Oled sa kindel et just kaardi väljund tuksis aga mitte teleka videosisend?
    Uuematel Radeonidel peaks kogu tv-out värk olema üldise GPU-ga (protsessoriga) kokku ehitatud...vanematel sai äärmisel juhul eraldi kiip Rage Theater välja vahetada, kui miski juhtus.
    Proovi siis kõigepealt, kas teleka sisend ikka korras ja kui tõesti kaart, siis vaata kas mõni rajake pole läbi kärsanud...väike võimalus küll aga muud ei oska soovitada.

Comment

Tv-out jah, sest videomakist jõuab korralik pilt kohale.
      Samas, seoses vhs-ga meenus, et see s-video/komposiit juhe koormas pärast laksu ka vidomaki signaali maha. Arvuti- ja vhs-väljundid on mul scart-pesas ühe klemmi külge ühendatud.
      Enne laksakat mingit vhs-signaali ärarikkumist ei täheldanud.
      Praegu, kui võtan arvutist signaali komposiitväljundist, siis ka ei riku vhs-signaali. Nii et jääb mulje, et midagi on vastu GND-i. Testriga mõõtes igatahes videokaardil lühist ei olnud. Rajad kah olid terved, kuigi, see vist mitmekihiline plaat, nii et kindlalt ei tea väita.

Comment

Kõik väljundid peaksid 70Ω olema, nii komposiit, kui S-Video heledus/värv. Kaardil peaks signaalid tulema läbi induktiivpoolide pärast mida siis 70Ω takisti massi.

Comment

see ei ole staatiline elekter tavaliselt, mis tv-kaarte maha põletab, vaid maandamata arvuti keresse tekkiva potentsiaali maandamine juba maandatud teleka antennikaabli kaudu. Sellest on siin foorumis liiga palju juttu olnud. Väga paljud põletavad niimoodi maha tv-kaarte ja selle vastu on kaks lahendust: kas galvaanilise eraldajaga eraldada antennikaabli maandus või maandada ka arvuti ära.
          tavaliselt põleb maha selle tagajärjel videokaardi tv-väljundi dac ja seal pole enam midagi teha. Igaks juhuks võid üle mõõta väljundis olevad asjad ja kontrollida, et mõni rada pole maha põlenud, kuid see on väga väike tõenäosus.

Comment

Aitäh vastajatele!

Kui arvuti ükskord välja lülitan, vaatan kaardi üle.

Siiski veel küsimus: kui TV-out kivi oleks maha põlenud, siis ei tohiks ju telekasse üldse mingit signaali jõuda? Mul aga on ainult s-video otstelt heledussignaal kadunud - komposiitväljundist tuleb siiski peaaegu korralik signaal?

Comment

Ei, kivi võib ka "osaliselt" põleda. Olen selliseid kaarte mitmeid näinud. Ühe pilt meenutas isegi viletsa antenniga TV pilti!!!
              - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
              - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Tänud!

Comment

Uurisin praegu sedasama ülalmainitud kaarti.
                  S-video Luminance ots on vastu GND lühises.
                  Jootsin ühe konde ja induktiivsuse maha ja jõudsin järeldusele, et lühis on mingis 14-jalaga kivis.

Kivi võiks ehk olla miski puhvervõimendi.
                  Oskab ehk keegi selle kohta miskit täpsemat öelda, sest kivi peal oleva markeeringu järgi mingit datasheeti küll ei leia.
                  Kivi peal on Texas Instruments logo ja:
                  AD86
                  45K
                  DNFJ

Comment

AD oleks nagu Analog Devices ja näiteks AD8644 on 4-kanaliga videovõimendi.
                    Mis ta tegelikult on...ei tea .

Comment

Originally posted by sebastian@Aug 26 2005, 18:46
                      AD oleks nagu Analog Devices ja näiteks AD8644 on 4-kanaliga videovõimendi.
                      Mis ta tegelikult on...ei tea .
                      Tänud.

Uurin seda asja igaks juhuks nii, nagu 8644=8645.
                      (esmaspäeval, sest jätsin kaardi töö juurde)

Videovõimendi võiks ta ju põhimõtteliselt täitsa olla.
                      Ainult seda Texas Instruments logo peab suurendusklaasiga täpsemalt uurima, äkki siiski ei ole TI.

Comment

Heal juhul ehk õnnestub kivi asemele midagi muud kombineerida, äkki isegi emitterjärgur...ja pilt jälle ees!
                        - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
                        - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Originally posted by felch@Aug 26 2005, 21:59
                          Heal juhul ehk õnnestub kivi asemele midagi muud kombineerida, äkki isegi emitterjärgur...ja pilt jälle ees!
                          Pilt ongi tegelt ees. Ainult et komposiitväljundis. (VGA-s ja DVI-s muidugi ka)
                          S-video - väljundis on ka ilma heleduseta mingi naljakas kujutis.

Sai siis nüüd kivi veel kord üle vaadatud: raudselt Texas Instruments ja AD8644-ga tal midagi ühist ei ole.(peale jalgade arvu)
                          Texas Instrumentsi koduka järgi sellist kivi pole olemas, otsi kuidas tahad.
                          Arvan, et tegu on ehk ATI või HISi eritellimusega.

Tuleb ilmselt kaart sellise pooletoobise tv-outiga müüki panna, mis seal ikka.

Comment

Working...
                          X