Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

HDD suurus

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

HDD suurus

Miks Partition Magiq näitab kõvaketta suurust valesti. Mul 200GB, aga näitab 130GB. Kas asi võib olla selles, et XP-l pole SP2-e?

Mis suurust BIOS na"itab?

Comment

Primary Slave capacity 203GB :huh:

Comment

Ise olen varem ka sellise küsimusega kokku puutunud.
        Windows pidi vist osa HDD'st varuks tühjaks jätma, nagu mäletan, aga seda sai kusagilt seadetest sisse keerata.

Kui saladus pole siis mida sa nii suure HDD'ga peale hakkad?
        endal 40GB ja käib küll kuigi võiks natuke suurem olla ntx 60-80GB.

Comment

Ega otseselt ei ole midagi nii suure kettaga teha, aga polnud mõtet väiksemat ka osta. Saab vähemalt nüüd heategevusega tegeleda - sõbrad saavad infi hoiule panna ja formati teha

Aga kus seadetes seda muuta saab?

Comment

Nii, hetkel pole aega seda kohta üles otsida aga pärastpoole proovin leida.

Comment

pole mingeid seadeid muutnud ja peale SP1 installi pole mingi probleem 200Gb tunnistada :S Mida windooza enda partitsioonikribaja ütleb? Control panel, Adminsitrative Tools, Computer Managment ja sealt Disk Manager või midagi sinnakanti
              -

Comment

üks teine programm (part.exe) näitab ilusti, et on 200GB, ja kui selle samaga formatin 200 ära, näitab ka Partition Magoq 200. Aga ma vahepeale tegin kettale mingi spets progega ful low-level formati ja peale seda ei taha seda part.exe-t kasutada. Ja nüüd ongi jama, BIOS näitab 200, aga Partition Magiq ja Windows enda Disk Managament näitab 130GB. :huh:

Comment

Low level formateid on kasulikum kettatootja enda utiliidiga teha.
                  Ilmselt siis see 'spets proge' keeraski asja piixu.
                  Tiri aga HDD tootja lehelt utiliit ära ja tee sellega veel 1 format.
                  Iga loll oskab foorumi otsingut kasutada.
                  Mina ei oska,sest mina ei ole loll.

Comment

heh, seda kettatootja utiliiti ma mõtlesingi. Antud juhul Maxtori powermax. Vabandust vähese selgitamise eest.

Comment

Siis küll.

Ühe eelmise posti kohta kommenteeriks, et
                      Win võtab natuke ehk küll oma tarbeks, aga kindlasti mitte 70GB.

Emaplaadi draiverid ikka kõige uuemad?
                      Vaata ka mobo tootja lehele, ehk on seal miskit üle 130-ste HDD-de kohta pajatatud.
                      Iga loll oskab foorumi otsingut kasutada.
                      Mina ei oska,sest mina ei ole loll.

Comment

Nüüd jama, et ei leia drivereid. Chaintechi kodulehel nats vanad driverid :huh:
                        Leht
                        Aga kas SP2-st võib kasu olla?

Comment

Proovida võib, kindlalt ei saa kunagi väita et on kasu.
                          -

Comment

selle 130G piiriga on tõesti natuke jama, sest vana ide standard lõppes seal ära ja sellest üle minekuks tehti mingi muudatus. Kui nüüd ketas vana standardi järgi üle formattida, siis võib tõesti midagi toredat juhtuma hakata. Kui windowsi enda kettahaldus ka ketast 200G pähe ära ei tunne, siis on juba pahasti.(siit küsimus - mida näitab windows oma device manageri all?) Proovida võid ju ka veel näiteks mingilt linuxi plaadilt buutida ja selle partitsioneerijaga part'ide tabelit näppida. Kui sellega saad asja paika, siis jääb ehk ka paika. Üldiselt tundub aga ainuke reaalne väljapääs otsida tootja lehelt õige low-level formati proge ja üritada sellega uuesti.

Comment

Muidu olen ma formaatimiseks kasutanud seda programmi, aga kuna mul on olnud kaks korda peale selle kasutamist selline jama. Kuigi see võib olla muust asjast põhjustatud, ei julge ma ikka seda proget kasutada. Ja otsin alternatiivi.
                              Eriti ei tahaks enam uut low-level formatit teha, kuna mul pole andmeid kuhugi panna ja see võtab palju aega (üle 13 tunni)

Kuna mu inglise keele oskus ei ole kuigi hea, siis kas keegi saaks öelda, on sellest õpetusest kasu? Õpetus

Device Manager ei näita kummagi ketta suurust.

Comment

Working...
                              X