Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Optiline audiosignaal <> USB-port

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Optiline audiosignaal <> USB-port

Tegemist siis IBM laptopiga ja vaja oleks arvutist ja arvutisse saada optiline audiosignaal, selline millisega suhtlevad omavahel nt. DVD-mängija ja Ressiiver vms.

Vaja oleks seda kahel põhjusel: oleks tarvis MD-lt salvestada muusikat Audio CD-le (autos kuulamiseks) ja samas oleks hea kui saaks arvutist kätte nt. Digital Surround signaali, kui digitaalselt salvestatud filmi lugejana arvutit kasutada.

MD-l on küll olemas ka analoogsisendid ja -väljundid, kuid MD niigi mitte just parim kvaliteet võib ilmselt kannatada saada, kui teda vahepeal analoogiks väänata ja siis läbi arvuti müraga rikastatud portide uuesti digitaalseks teha, kuid äärmisel juhul võiks ka seda lahendust proovida aga iseenesestmõistetavalt puudub mu laptopil ka sobilik analoogsisend (on vaid "mic").

Olen paarist elektroonika ja arvuti vidinatega tegelevast kauplusest küsinud, kuid keegi pole sellist asja näinud. Iseenesest ei tohiks ju millegi võimatuga tegemist olla, sest statsionaarsetele arvutitele sobiv selliste funktsioonidega kaart on täiesti olemas (emaplaadile kinnitatav).

Kas keegi teab midagi sellise vidina võimalikust olemasolust?
    Samuti oleks teretulnud arvamused sellise asja tehnilisest võimalikkusest: nt. kas USB-pordi kiirus on üldse piisav optilise audiosignaali tõrgeteta konvertimiseks vms?; muud probleemid (stereoeraldatuse vähenemine, müra)?

usb helikaarte on täitsa olemas, endalgi on üks ediroli[yamaha pc-kola bränd] 24bit kaart kasutada. Igatahes töötab kuni 96kHz väga kenasti ja testide järgi on iga parameetri poolt sb-live jms tavalistest kaartidest üle. Sellel küll on ainult optiline väljund, kuid edirol toodab ka spetsiaalselt sulle vajalikku jubinat, näiteks seda: http://www.edirol.com/products/info/ua1d.html

Comment

See ediroli kaart maksab ca 2,6 kilo eeki. Sarnase ja hea kvaliteediga kaardi võid ka ise teha pcm2903 kiviga. Sellisel juhul jääb parimate komponentide kasutamisel hind alla 1k.
      &quot;Computers in future may weigh no more than 1.5 tons.&quot;(Popular Mechanics, 1949)

Comment

Tänan info ja soovituste eest&#33;

Sellist hinda ei osanud ma sellele detailile küll oodata ja ise ma pole see mees kes trükkplaadile seiklema läheks

Comment

Working...
        X