Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

spetsiifiline microatx toiteblokk

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

spetsiifiline microatx toiteblokk

tere! probleem selline et toodi mulle arvuti mis olevat läbi kärsand sest mingi geenius oli toiteka pingevaliku lüliti 127V peale ajand. Kakkusin karbi lahti ja algatuseks proovisin teise toitekaga ja oh imet, käima läks (toide siis ATX ). Tegemist on IBM desktop arvutiga ja universaal nahaal ATX toide sinna ei mahu/sobi. Kust ma saan nüüd uue toiteka. See mis läbi kärsas oli HIPRO HP-M1454A3
    Mis kulub helitehnika juures kõige rohkem?
    * Toitelüüdid
    * Kõlari kummilõdvik
    * Elekter
    * Kõrvad
    * Naabri närvid

ehk saad selle ära parandada, tavalselt seal midagi erilist ei juhtu, juppe leiad mönest doonortoiteplokist.

Comment

ühega juhtus samuti ja minu õnneks oli seal ainult kaitse läbi, muidu kaane oled toitekal maha kakkunud juba?
      -

Comment

sain korda! seal oli üks 3300uF 10V lüüt pealt punnis, leidsin ühest doonortoitekast samasuguse ja vahetasin ära. Kaitsme panin kah uue. Kogu arvuti toimib, juba 2. päeva, kompileerib gentood
        * Toitelüüdid
        * Kõlari kummilõdvik
        * Elekter
        * Kõrvad
        * Naabri närvid

Comment

tuttav hakkas rääkima et ahel mis mõeldud 127 peal töötama ja kui sai 220 siis võis midagi veel niimoodi minna et mõne aja pärast käib kõva kärakas. nii et kuidagi 220V satub 12 ahelasse. kui suur selline tõenäosus on?
          * Toitelüüdid
          * Kõlari kummilõdvik
          * Elekter
          * Kõrvad
          * Naabri närvid

Comment

suhtelisel null... selleks peaks ikka kas jõutrafos või siis selles juhtsignaalide trafos väga suured mutatsioonid tekkima... Kuid enne muude asjade suremist võib küll sealt mingit imelikku pinget välja tulla.
            Kärakas võib käia siis, kui toites võrgupoole lüüdid laiali lendavad.

Comment

Ühel tuttaval juhtus nii elektritööde tegemise ajal. Lülitati elektrit sisse ja välja ning yhel hetkel hakkas kastist suitsu tulema. Arvutist oligi ainult korpus edasi kasutatav. Ma võtsin hiljem ATX toiteka laiali - jõutransid olid terved aga see stby trafo oli sodi välja ajanud, dioodid ära söestunud, juhtkivi katki, pingepiiramis takk katki. (BTW ma sain selle toiteka isegi tööle - kellraadiotrahvo +9v andma kivile ja 7805le, toimib siiani.)

Tähendab EI MAKSA hoida vuffel ATX kaste stbys eriti kui elktrit sisse ja välja lylitatakse.
              Maailm oleks puhas ja süüta
              kui poleks õllejogurtit
              - Õ.Õ.

Comment

Working...
              X