kas keegi teab,et kas sellist kaarti vms on kah olemas,mis mulle mõne RAM-i pesa juurde annaks...Häda selles,et mul on 32 Mb RAM olemas ja tahaks sellegi lisada,et vähe paremini filme jms jooksutaks.Nimelt arvuti vana saan 266 Mhz 96 RAM ja mõnda videot hakib,mis mulle pinda käib.ok kui keegi sellisest asjapulgast kuulnud on kuigi ma kahtlen,siis andku teada...
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less
RAM-i pesa
Collapse
X
-
rami lisamine siin niiväga ei aita, tõenäoliselt on pudelikael kas kõvaketta/cd-romi liidese kiiruses(kas dma on ikka lubatud?) või prose enda kiiruses vastaval algoritmil. Kindlasti pane filmi vaatamiseks kõik muu sodi kinni; alati on võimalik ka mälukasutust jms logida ja siis vaadata, kus see jama tegelikult on.
Comment
-
Ma täpsustaks natsi kui tahad arvutist filme vaatada sõltub tegelt kõik videokaardist nt 16 mb videokaardiga on juba võimalki filme vaatada
Arvuti mälu(RAM) on eelkõige selleks et programm töötaks nt kui vaatad filme esialgu media playeri peal siis võtab ainult progra mälu Film jookseb ainult videokaardi mäluga
Prose kiirus ei mängi olulist rolli see võib sul olla ka 166 Mhz i Videokaardil on ka oma prose see nüüd oleneb mis kiirus su videokaardil on (peaks jääma kuskil üle 200 mhz)
Comment
-
Originally posted by masterout@Apr 8 2005, 18:58
Ma täpsustaks natsi kui tahad arvutist filme vaatada sõltub tegelt kõik videokaardist nt 16 mb videokaardiga on juba võimalki filme vaatada
Niipalju võibolla jah sõltub, et kui kiiresti kaardi mällu saab pilti joonistada , aga see rohkem siiniteema . Mälu hulk määrab ära ainult max reso ja värvisügavuse. 3D ja muud kellad ei anna midagi.Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...
Comment
-
Originally posted by masterout@Apr 8 2005, 18:58
Arvuti mälu(RAM) on eelkõige selleks et programm töötaks nt kui vaatad filme esialgu media playeri peal siis võtab ainult progra mälu Film jookseb ainult videokaardi mäluga
Prose kiirus ei mängi olulist rolli see võib sul olla ka 166 Mhz i Videokaardil on ka oma prose see nüüd oleneb mis kiirus su videokaardil on (peaks jääma kuskil üle 200 mhz)otsija
Comment
-
Originally posted by rainar86@Apr 7 2005, 14:04
kas keegi teab,et kas sellist kaarti vms on kah olemas,mis mulle mõne RAM-i pesa juurde annaks...Häda selles,et mul on 32 Mb RAM olemas ja tahaks sellegi lisada,et vähe paremini filme jms jooksutaks.Nimelt arvuti vana saan 266 Mhz 96 RAM ja mõnda videot hakib,mis mulle pinda käib.ok kui keegi sellisest asjapulgast kuulnud on kuigi ma kahtlen,siis andku teada...otsija
Comment
-
Videokaardi mälust sõltub küll õige vähe 2D-graafika (e. näiteks filmi) jooksutamine, kui just kuvari resolutsioon pole taevasse aetud.
Protsessor ikka peamine, et video DivX või XVid koodekeid lahti hammustada.
Kui 8MB videokaart, siis 800x600 resoga peab tulema korralikult...videokaardi GPU ja -mälu kiirused on olulised ainult 3D graafika (mängude) puhul.
Comment
-
Originally posted by sebastian@Apr 12 2005, 14:02
Videokaardi mälust sõltub küll õige vähe 2D-graafika (e. näiteks filmi) jooksutamine, kui just kuvari resolutsioon pole taevasse aetud.
Protsessor ikka peamine, et video DivX või XVid koodekeid lahti hammustada.
Kui 8MB videokaart, siis 800x600 resoga peab tulema korralikult...videokaardi GPU ja -mälu kiirused on olulised ainult 3D graafika (mängude) puhul.
Mäluhulgast oleneb tõesti ainult see, kui suur rez ja kui suure värvisügavus saab olla, ma täpset valemit hetkel ei mäletagi aga pmts 1024x768 jaoks 32bit värvisügavusega ning 75Hz juures piisaks 8Mb kaardist ja jääb paksult ülegi.
P2 pessa P3 ei sobi, sama klassi cel ainult ntx. Vaata emaplaadi manuali selle selgitamiseks.
Filmid ei koorma nii kõvasti graafikakaarte kui mängud ja 8Mb atist ntx piisab et filmi vaadata, iseasi kui palju efekte sa juurde keerad divX või xVid'st aga need efektid koormavad ainult proset. keskmise kvaliteediga veab 366 cel välja kenasti. Ram on selleks juurde vaja et film laotakse puhvrisse eelnevalt, mitte ei streamita reaalajas. Mis emme see on üldse, mis ei luba üle 32Mb RAM panna? Minuteada nagu peaks emmel mitu pesa olema 2-3 mis peaks kindlasti 128Mb per auk vastu pidama :S või on sul mingi iidamast aadamast SIM mäludega jublakas?-
Comment
-
oled sa proovinud filmi vaadata siis kui 3D on kinni keeratud?
Kui graafikaprotsessor dekodeerib "rauas" antud koodekeid, siis on küll selle MHz-d olulised, muidu teeb CPU sama töö. Samas pole kuulnud, et ükski videokaart raudvaraliselt näiteks DivX-i lahti pakiks...MPEG2-e, seda küll.
Ja RAM-i puhverdatakse minumeelest ainult mõned sekundid videot ja loomulikult pakitud moel...vajalik üsna vähe mälumahtu selleks.
Mõnel programmil on olemas nn. RAM Player, mis lükkab eelnevalt kogu pakkimata video mälusse ja mängib sealt otse...siis on RAM-i maht väga oluline.
Comment
-
Kui emaplaat on BX kivistikuga, siis peaks slot1 pentium3 sinna minema kyll. LX ja EX kivistikud on ainult p2 le(Ja celeronile). Siini kiirus on 66MHZ mitte 100.(Sellest ka põhiline jõudluse võit p3 ja p2 vahel). P3 peaks tglt ju hakkama tööle LX kivistikuga ka, ainult kiirus on väga väike ja vahetus ei tasu ära. P3 500 - 100*5 aga 66*5 - 333.Maailm oleks puhas ja süüta
kui poleks õllejogurtit
- Õ.Õ.
Comment
-
oled sa proovinud filmi vaadata siis kui 3D on kinni keeratud?
vga mälu suurust arvutad väga lihtsalt: korrutad kokku read, veerud ja iga piksli mälu vajaduse (värvisügavus). Näiteks siis 1024x768x32=3072kB=3MB. Mõni asi võib double bufferinguga paremini joosta (linuxis näiteks), siis peaks olema 2x rohkem.
128MB on kindlasti üle pakutud, mitmetel vanematel plaatidel näiteks oli maksimum 32MB poole kohta, st 2poolse mäluga sai 64MB kokku. Seda pead juba konkreetse chipseti kohta välja uurima. Tol ajal polnud ka haruldus, et asi toetas näiteks kuni 3 mälumoodulit ja ainult kuni 5 mälupoolt, st näiteks max 160MB või 320MB siis, seega ei olnud mõtet panna kõiki kahepoolseid mälusid jne.
Nagu juba öeldi... Kõigepealt tiri alla emaplaadi manuaal ja loe spec läbi. Siis alles vaata, mida ja kui palju osta.
Comment
-
kõigepealt visuaalne vaatlus. Äkki on kuskil kirjas vähemalt tootja nimi, mark vms. Siis buudid masina niikaugele, kui ta mälutesti teeb, vajutad pause klahvile, kirjutad üles ekraani allservas oleva pika biossi id-numbri ja üritad selle alusel ka guuglist otsida. Siiani on selline lahendus aidanud.
Programmidest on everest olnud väga hea, kuid ka mitte täitsa eksimatu... Lisaks sellele leian mina enamasti kiiremini niisama üles, kui peaks seda värki tõmbama ja installima hakkama. aga link on selline: http://www.majorgeeks.com/download4181.html
Comment
-
Originally posted by martinj+Apr 8 2005, 19:55--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (martinj @ Apr 8 2005, 19:55)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> <!--QuoteBegin-masterout@Apr 8 2005, 18:58
Niipalju võibolla jah sõltub, et kui kiiresti kaardi mällu saab pilti joonistada , aga see rohkem siiniteema . Mälu hulk määrab ära ainult max reso ja värvisügavuse. 3D ja muud kellad ei anna midagi. [/b][/quote]
Ma eriti ei tea päris täpselt videokaartitest midagi ma arvasin et asi sõltub kaardi mälust ja prosest (videokaardi omast) Aga mul praegult on vanas arvutis 2mb kaart kuidas oleks võimalik seal film jooksma panna Ega ma rohkem infi küll ei tea kui ainult seda et ta on 2 mb Kuidas või mida ma pean tegema sellisel juhul et filmi normilt vaatada saaks.
Comment
Comment