Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

RAM-i pesa

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Ma eriti ei tea päris täpselt videokaartitest midagi ma arvasin et asi sõltub kaardi mälust ja prosest (videokaardi omast) Aga mul praegult on vanas arvutis 2mb kaart kuidas oleks võimalik seal film jooksma panna Ega ma rohkem infi küll ei tea kui ainult seda et ta on 2 mb Kuidas või mida ma pean tegema sellisel juhul et filmi normilt vaatada saaks.
    Sätid monitorile resolutsiooniks 800x600 või isegi 640x480 kui saab. Värvisügavus 16 bitti....vaevalt et see kaart rohkemat võimaldabki. Videofilmide reso ei olegi tavaliselt üle 640x480, niiet pildikvaliteedis sa ei kaota.
    Muidugi võiksid natukenegi tänapäevasema kaardi muretseda...isegi 8MB-sed on saadaval üsna odavalt, sest kui 2MB kaarti kasutad, on juba raske täpselt öelda, mis piduriks osutub...kaart, protsessor, CD-ROM vm.

Comment

Originally posted by masterout@Apr 8 2005, 18:58
      Ma täpsustaks natsi kui tahad arvutist filme vaatada sõltub tegelt kõik videokaardist nt 16 mb videokaardiga on juba võimalki filme vaatada
      Arvuti mälu(RAM) on eelkõige selleks et programm töötaks nt kui vaatad filme esialgu media playeri peal siis võtab ainult progra mälu Film jookseb ainult videokaardi mäluga
      Prose kiirus ei mängi olulist rolli see võib sul olla ka 166 Mhz i Videokaardil on ka oma prose see nüüd oleneb mis kiirus su videokaardil on (peaks jääma kuskil üle 200 mhz).....

....Ma eriti ei tea päris täpselt videokaartitest midagi ma arvasin et asi sõltub kaardi mälust ja prosest (videokaardi omast)
      Normaal :huh: ne
      Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

videokaart ei ole mingi näitaja, kõige tähtsam on divx/xvid puhul protsessor, kogemusest tean et 300MHz celeron vedas ilusti välja 700MB 2h filmi aga 1.5GB 2h filmi puhul hakkas toppama, sest 2x rohkem andmeid vaja ühes ajaühikus lahti pakkida. 466mhz celeron veab kahe CD-sed filmid ka välja ilusti
        Mis kulub helitehnika juures kõige rohkem?
        * Toitelüüdid
        * Kõlari kummilõdvik
        * Elekter
        * Kõrvad
        * Naabri närvid

Comment

kogemusest tean et 300MHz celeron vedas ilusti välja 700MB 2h filmi aga 1.5GB 2h filmi puhul hakkas toppama, sest 2x rohkem andmeid vaja ühes ajaühikus lahti pakkida
          See ei tohiks probleem olla. Ilmselt olid filmides kasutatud koodekid (versioonid) erinevad, näiteks DivX3.11, 5.02 või XVid.
          Olen ise proovinud videot pakkida sama koodekit kasutades "eri tihedusega", 700Kb/s (umbes 1CD film) ja 2100Kb/s (u. 3CD film) ja koormus protsessorile on mängimisel samaks jäänud.
          Toon näite: DivX kasutab 2,7GHz protsessorist u. 18%, aga XVid umbes 23%.
          Muidugi on see paljudel erinev ja oleneb suuresti lahtipakkijast, kas seda teeb koodeki enda dekooder või näiteks universaalne Ffdshow. Viimane nõuab vähem jõudlust.

Comment

Ma rääkisin vanast arvutist lihtsalt mõtlesin et kuidas seal filme tööle saada normilt. Ise enesest on see vana ka hea aga pisut vihale on ajanud videokaart mis ei suuda eriti häid mänge jooksutada ma pean silmas vastavaid arvutile
            oleks tore kui muidugi mõni müüks 16 mb kaardi aga soov oleks saada see kuskil 50 eeguga
            Ja soovitatav et elaks tallinnas mitte soovitatav vaid kindlasti

Comment

Originally posted by Deus+Apr 12 2005, 16:24--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (Deus @ Apr 12 2005, 16:24)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> <!--QuoteBegin-sebastian@Apr 12 2005, 14:02
              Videokaardi mälust sõltub küll õige vähe 2D-graafika (e. näiteks filmi) jooksutamine, kui just kuvari resolutsioon pole taevasse aetud.
              Protsessor ikka peamine, et video DivX või XVid koodekeid lahti hammustada.
              Kui 8MB videokaart, siis 800x600 resoga peab tulema korralikult...videokaardi GPU ja -mälu kiirused on olulised ainult 3D graafika (mängude) puhul.
              oled sa proovinud filmi vaadata siis kui 3D on kinni keeratud?

Mäluhulgast oleneb tõesti ainult see, kui suur rez ja kui suure värvisügavus saab olla, ma täpset valemit hetkel ei mäletagi aga pmts 1024x768 jaoks 32bit värvisügavusega ning 75Hz juures piisaks 8Mb kaardist ja jääb paksult ülegi.

P2 pessa P3 ei sobi, sama klassi cel ainult ntx. Vaata emaplaadi manuali selle selgitamiseks.

Filmid ei koorma nii kõvasti graafikakaarte kui mängud ja 8Mb atist ntx piisab et filmi vaadata, iseasi kui palju efekte sa juurde keerad divX või xVid&#39;st aga need efektid koormavad ainult proset. keskmise kvaliteediga veab 366 cel välja kenasti. Ram on selleks juurde vaja et film laotakse puhvrisse eelnevalt, mitte ei streamita reaalajas. Mis emme see on üldse, mis ei luba üle 32Mb RAM panna? Minuteada nagu peaks emmel mitu pesa olema 2-3 mis peaks kindlasti 128Mb per auk vastu pidama :S või on sul mingi iidamast aadamast SIM mäludega jublakas? [/b][/quote]
              ongi kaks ram-i pesa,aga mul on veel 32 mb ram üle ja tahaks sellegi peale toppida
              otsija

Comment

Masinal kaks RAM pesa, ühes siis 64MB, teises 32MB (kokku ütlesid ju 96MB)?

128MB saad siis kui 2 x 32MB vahetad ühe 64MB vastu (müüd/ostad).

Comment

olen ülbe ja tõukan offtopicut veel veidi, andestage mulle
                  3D renderdust saab erinevatel codecitel erinevalt kinni keeratud. DivX puhul oli isegi et linnuke olemas ... MediaPlayer classicul oli ka sama teema aga hetkel kahjuks ei leidnud seda kohta ... vb mul mingi lisatool installimata.
                  Teemasse, et kui kask pesa, siis vanad ja väiksemad müüki või prügikasti ja osta suuremamahulisemad&#33; Muud võimalust pole lihtsalt.
                  -

Comment

1) 3D-renderdus ei puudu absoluutselt asjasse filmi mahamängimisel. Seda on vaja ainult,nagu nimigi ütleb, 3D- ehk ruumiliste piltide joonistamiseks. Ei ole mina veel kohanud, et mingi koodek kasutakse ruumilisi effekte kliendi poolel, samuti ei ole minul ei mpc ega divx kuskil ühtegi 3d-linnukest. Kõiksugu double-buffering jms teema on küll, kuid see kuulub 2D-kiirenduse alla.
                    2) Enne kui hakkad mingit suuremat mälu oma pesadesse otsima, otsi kindlasti välja kuskilt emaplaadi manuaal ja vaata järgi max mälu suurus. Proovi jagada pesade arvuga. Kui jagub pesade arvuga nii, et tulemus 2 aste, siis on see ühe pesa max suurus. Hangi sellise suurusega mälu, muidugi kahepoolne.
                    Kui ei jagu, siis proovi jagada arvudega, mis on 2*pesade arvust väiksemad, näiteks 3 pesa korral 5 ja 4. Kui nendega jagub nii,et tulemus 2 aste, siis järelikult toetab masin kokku vastava arvu mälu pooli ja siis pead juba kombineerima nii, et mõnes pesas kahepoolsed mälud ja mõnes poole väiksemad ühepoolsed... nii saad max suuruse kokku.

Comment

Working...
                    X