Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

BIOS

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

BIOS

Tere
    Ei tea kas õigesse alafoorumisse tegin aga selline küsimus muidu. arvuti lakkas töötamast paugupealt, kõik teisis tegin resa, ja tööle hakak sainult cd-rom ja ventid...mobks oli 8RDA3+. Post Coede oli FF ehk siis "Boot Attempt" . Keegi arvas, et mul BIOS võib läbi olla ja soovitas lasta tevalos uue panna migngi 50.-.et kas on viga BIOSes ja aks tevalos sed aparandatakse?
    Muidu teised asjad prose ja kõik mu töötab teise emaplaadiga...

Uuri esiteks järgi kas Su BIOSi kivi käib plaadilt ära, mõningatel 'emmedel' on BIOSi kivi otse plaadile joodetud. Kui kivi pesas istub siis võta 'emme' kaenla all ja sammu Oomipoodi, nemad pidid seda teenust pakkuma, hinda ei mäleta.
    On ka muid võimalusi/kohti muidugi.
    EDIT: kui üldse on BIOS-i kivi viga.

Comment

Ekraanile midagi ei tule? Emaplaadil punnis kondesid ei ole?
      Boot attempt on viimane asi, mida BIOS teeb ja => peaks nagu korras olema, just boot meedialt saaks vea. Aga kui numbrid LED.displeil ei vaheldu üldse, on ikkagi emme/BIOSe viga. Kuidas su plaat käitub?
      PS. Kas proovisid KÕIK liigse emmelt välja visata (kettad, kaardid)? Video sisemine , kui ei, proovi vahetada.
      - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
      - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Igaks juhuks kontrolli mobo patarei pinget ka.

Comment

Mul on samuti ühel arvutil biossiga jama. Algul hakkas XP installimisel segast panema et ei leia faile, samas kui näha oli et cdrom neid eriti ei otsinud ka.(muidu kui kriiped või asjad peal võtab kiiruse alla) Siis lõpuks peale X ndat restarti ei võtt enam pilti ka ette Patarei väljavõtmist ja biose resettimist olen proovinud juba.

Kysimuseks oleks et kas too suurem DIL kivi mis pesas istub on ALATI biosi kivi.
          Ja et kas siis kui ma emaplaadi ja USBpulgaga uue rom-faili kaasa võtaks siis Paldiski mnt Tevalos flashitaks Biose kivi üle?
          Maailm oleks puhas ja süüta
          kui poleks õllejogurtit
          - Õ.Õ.

Comment

aga seda tööd tevalos ei tehta?
            Iga tahes hinnavaatlusest soovitati, et lasta Tevalos uus BIOS progeda peale vms..

Comment

Kas BIOS-i kivisid saab tevalost tellida ? Ning siis lasta seal uus bios kivisse progeda ? Mul muid plaanis BIOS-i uuendada, aga ei julge hetkel proovida, kuna kasutan seda arvutit ka õppetööks.

Comment

et jah keegi mainis OOmi poodi. Kas seal parandatakse BIOSeid vms? Ja kus see asub? Kuna oleks vaja see mobo korda saada ja maha müüa...

Comment

Nu pmst kui tahad lasta BIOSi üle flashida siis Oomipoe vennad peaksid seda teostama jah. Kui selles kindel oled, et muu enam ei aita.
                  EDIT: Ja kui BIOSi chip üldse 'emme' peal pesas istub, kui ei istu siis tuleb 'emme' maha kanda ma kardan.

Comment

selgitage milline se eBIOS on mobol?maybe näitate mõnelt pildit või midagi? siis oskan öelda ka sistub või mitte...muidu mobo on EpoX 8rda3+

Comment

Kui ta Sul pesas istub siis SELLINE
                      peakski olema, kui pesa ple siis on otse emaplaadile joodetud.

Comment

sellien nagu pildil ikka...kas nad OOmi poes panevad uue kui see perses?

PS. oomi poest öeldi, et hetkel nad sellega ei tegele kuna poel programmaatorit..aga kus veel tehakse?

Comment

Originally posted by Matis@May 4 2005, 12:21
                          Mul on samuti ühel arvutil biossiga jama. Algul hakkas XP installimisel segast panema et ei leia faile, samas kui näha oli et cdrom neid eriti ei otsinud ka.(muidu kui kriiped või asjad peal võtab kiiruse alla) Siis lõpuks peale X ndat restarti ei võtt enam pilti ka ette Patarei väljavõtmist ja biose resettimist olen proovinud juba.

Kysimuseks oleks et kas too suurem DIL kivi mis pesas istub on ALATI biosi kivi.
                          Ja et kas siis kui ma emaplaadi ja USBpulgaga uue rom-faili kaasa võtaks siis Paldiski mnt Tevalos flashitaks Biose kivi üle?
                          pole biose vaid väsinud RAM'i viga. 90% tõenäosusega.
                          -

Comment

To Deus.
                            Sul on vist õigus. Aga flässima pidin ma ikka. Tuttava 2 kuud vana Dfruidi kompuutriga on tegu. Kaasa oli antud VALE emaplaadi manuaal. Ma tõmbasin tolle järgi Biose update flässisin dossus ära. Checksum oli vale aga ma andsin ikka entrit = tühi ekraan

Nüüd panin quick boodi valiku kinni Bioses siis hakkas ütlema et on mingi mälu read/write error. Tuttaval ple enam tsekke ka alles.

Küsimus veel et kas uut mälu pannes too samuti ei või läbi minna?

Aga muidu Paldiski mnt Tevalos tehakse see flässimis üritus 50 raha eest ära.
                            Maailm oleks puhas ja süüta
                            kui poleks õllejogurtit
                            - Õ.Õ.

Comment

Originally posted by Matis@May 7 2005, 17:10
                              Küsimus veel et kas uut mälu pannes too samuti ei või läbi minna?
                              Tahaks isegi teada, ostad ära suure raha eest, sisse, zutz ja ongi õhtal.

Comment

Working...
                              X