Kui see on Sinu esimene külastus, siis tutvu
palun korduma kippuvate küsimustega klikates selleks ülal asetseval lingil. Enne uue postituse lisamist pead Sa registreeruma.
Postituste lugemiseks vali meelepärane foorum allpool olevast nimekirjast.
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
jah saab küll. enamustel meedia mahamängimise progedel on võimalik sedistada miskaudu väljund tehakse.. näinteks avad kolm winampi sessiooni ja igalühel seadistad erineva väljundi.
aga kas helikaartide endi installimisel mingeid tõrkeid ei tule?
ja veel kella juures olev volume control: kas see akkab ka kolmekordselt elama vaõi kontrollib korraga kõiki kolme?
ei tule mingeid probleeme. Ise olen kasutanud ühes masinas 3 kaarti korraga; teoreetiliselt piiriks on su PCI vms siinide arv. Muidugi USB kaarte lisades saab seda ka ületada.
Volume control on igal kaardil oma. Võtad selle lahti, file->properties ja saad valida seadet.
haige teooria! ma ei saa aru! minu kaart (integreeritud) suudab mängida 256 streami korraga.... kui winamp mängib, näitab et yx stream on hõivatud.... lubad mitu winampi sesiooni ja teed 256 tk lahti ja ole lahke mees plärista oma myra niipalju soovid... kus juures winampidest saab igat yhte eraldi volumiga mängima panna jne... (teine asi kas su prose 256tk välja veab)
ja kui mu teooria (muide ka praktikas proovitud 2tk tööle saada, pole raske) vale on siis kuidas näitex töötavad sellised asjad nagu CoolEdit 2000 pro, DJ Tractor või Fruity Loops??? arvad et heli stuudiotes on 10 helikaarti yhes masinas??? korralik maxab ju mingi 5k tykist.... see teeb 50kiloEEK'i ja ma pole veel näinud et mõni emaplaat oleks rohkem kui 5pci slotiga :S
kuidas sa saad lasta ühte võimu arvutist yhte lugu, samast masinast teise võimu teist lugu jne. Kõik on stereo-kanalid muidugi. Igale loole peab olema oma out ju.
1) Eip, helitöötluse jaoks kasutatakse tavaliselt paljukanalisi kaarte. Pole ju probleemi teha ühele kaardile palju kanaleid. Täitsa on olemas näiteks 8in/8out kaardid. Enamasti küll välises karbis oleva dac osaga, sest muidu tuleb liiga palju müra. Kuid vajadusel võib panna ka mitu kaarti kõrvuti. Sel juhul ei kasutata isegi tavalisi windowsi liideseid kaardi jaoks, sest need on liiga suure viitega (wmi viide tuleb paarsada ms, directx korral 30ms ümbrusesse). Profikaardid omavad kõik ASIO draivereid, millega siis programm pöördub otse kaardi poole ja viide võib tulla isegi 1-2ms suurusjärgus. (ise näiteks kasutan steinberg cubase/nuendo softi)
2) Mitut väljundit on tihti hea omada. Näiteks paned 2 väljundit, väline mikserpult vahele, ja siis mängid arvutist 2 heli korraga. Miksimisel (siin ma siis mõtlen live miksimist, st dj) on väga oluline välise puldi olemasolu, sest ühe hiirega ei saa samal ajal tegeleda näiteks bend'iga ja siis vedada krossfeiderit. Samas on ka veel niikuinii vaja lasta kõrvaklappidesse teist kanalit, st seda, mida saali ei mängita.
Niiet oluline on siin lihtsalt väljastada või salvestada teatud palju kanaleid korraga. Kui kaart ise seda ei võimalda, siis lihtsalt paneme niipalju kaarte kui vaja.
Miximine ja helitöötlus on võtmesõnad siinkohal. Kui ikka vaja rahvale ette lasta, siis tahaks midagi enne teada ka saada, mida sa üldse laskma hakkad 3 helikaardi järgi polegi vajadust aga 2 peaks kindlat olema. Endalgi tiksub Noortekeskuses masin mille 2 Live ja 1 Platinum sees istub, saavad ka käppa harjutada. Linuxi all pole õnnestunud saavutada seda ja pole ausalt öeldes tahtmistki olnud.
To Digital: norm DJ tarkvara puhul polegi vaja hiirt kasutada vaid ainult klaviatuuri :lol:
Originally posted by Deus@Jun 12 2005, 23:59 Miximine ja helitöötlus on võtmesõnad siinkohal. Kui ikka vaja rahvale ette lasta, siis tahaks midagi enne teada ka saada, mida sa üldse laskma hakkad 3 helikaardi järgi polegi vajadust aga 2 peaks kindlat olema. Endalgi tiksub Noortekeskuses masin mille 2 Live ja 1 Platinum sees istub, saavad ka käppa harjutada. Linuxi all pole õnnestunud saavutada seda ja pole ausalt öeldes tahtmistki olnud.
To Digital: norm DJ tarkvara puhul polegi vaja hiirt kasutada vaid ainult klaviatuuri :lol:
endalgi 2 helikaarti ja softix Atomix Virtual Dj 2.06 ja täiesti õigus, hiirega saab nalja teha seal...kuid klaviatuuriga lausa komöödiat sellisel juhul ehk siis täpsemalt: väga hästi saab hakkama nendega (aint mitte nii hästi kui skrässadega)
Comment